题目内容

“If you want to see a thing well,reach out and touch it!”

That may seem a strange thing to say.But touching things can help you to see them better.

Your eyes can tell you that glass ball is round.But by holding it in your hands,you can feel how smooth and cool the ball is.You can feel how heavy the glass is.

When you feel all these about the ball,you really see it.

With your skin,you can feel better.For example,your fingers can tell the difference between two coins in your pocket.You can feel a little drop of water on the back of your hand,too.

You can even feel sounds against your skin.Have you ever wanted to know why some people like very loud music? They must like to feel the sounds of music.

All children soon learn what “Don't touch!” means.They hear it often.Yet most of us keep on touching things as we grow up.In shops,we touch things we might buy,such as food,clothes and so on.To see something well,we have to touch it.

The bottoms of our feet can feel things,too.You know this when you walk on warm sand,cool grass or a bad floor.All feel different under your feet.

There are ways of learning to see well by feeling.

One way is to close your eyes and try to feel everything that is touching your skin.Feel the shoes on your feet,the clothes on your body,the air on your skin.At first,it is not easy to feel these things.You are too used to them!

Most museums are just for looking.But today some museums have some things to touch.Their signs say,“Do touch! There you can feel everything on show.If you want to see better,reach out and touch.Then you'll really see!”

1.By touching things ________.

A.you will have a strange feeling

B.you will learn how to reach out

C.you can tell the difference between them

D.you can tell what colors they are

2.When people buy things in shops,they often ________.

A.try them on first

B.put their right hand on them

C.just has a look

D.feel and touch them

3.Why does it say,“At first,it is not easy to feel these things?”

A.The things are used by people,too.

B.People are used to the things.

C.People know how to use the things.

D.The things are easy to feel.

4.Which of the following can be the best title of the story?

A.Touching by Feeling B.To See or to Feel

C.To See Better — Feel D.Ways of Feeling

 

1.C

2.D

3.B

4.C

【解析】

试题分析: 这篇文章通过许多例子告诉我们触摸的重要性。只有触摸才能真正地、更好地了解物体。

1.判断题。全文告诉你通过触摸你可以知道许多靠肉眼不能分辨的东西。touch可以让你知道物体的不同点。选C

2.细节题。文章第7段第2行作者谈到我们在可能要买东西的时候会去触摸它,像食物、衣服等等。由此句可知在买衣服时我们会去感觉和触摸它。选 D

3.细节题。作者叫你去 feel the shoes on your feet...,但一开始人们并不习惯去感觉它们,因为 you are too used to them。由此可知答案为 B。

4.主旨题。根据文章中出现的 When you feel all these about the ball, you really see it 以及 To see something well, we have to touch it 和 …to see well by feeling 等我们可以推测出只有触摸,我们才能更好的看到并了解这个物体。因此答案为 C

考点:科普类阅读。

练习册系列答案
相关题目

HANGZHOU, April 4 (Xinhua) —Another H7N9 bird flu case has been confirmed in east China's Zhejiang Province, the provincial health department said Thursday, bringing the country's total number of cases to 10.

The patient is a 64-year-old man from Huzhou City. He became ill on March 29 and was admitted to a hospital in Huzhou on March 31.

On Thursday, medical experts confirmed that he was infected with the H7N9 bird flu strain after the provincial center for disease control and prevention said late Wednesday that he tested positive for the virus.

An investigation has found that all 55 people who had close contact with the man have not showed any abnormal clinical symptoms, the department said.

So far, China has confirmed 10 H7N9 cases — four in Jiangsu Province, two in Shanghai Municipality, one in Anhui Province and three in Zhejiang. The two patients in Shanghai and one in Zhejiang have died.

Health authorities and hospitals in many Chinese provinces have been on high alert for H7N9 cases.

In Nanchang, capital of Jiangxi Province, which neighbors Zhejiang, five hospitals have been selected and ordered to be ready to treat H7N9 patients, though no cases have been reported there.

China's health authorities have promised transparency(透明) and cooperation to the World Health Organization (WHO) in regards to human infections of the new strain of bird flu.

On Wednesday afternoon, the National Health and Family Planning Commission distributed prevention and control plans and technique directives(指示)to health institutions nationwide. "So far, the sources of infection have not been clear, but based on past experiences and recent epidemiological (病理学的) studies, the sources could be poultry or the secretion and excrement from poultry," according to the plan.

The Chinese Center for Disease Control and Prevention said Wednesday that no human-to-human transmission of H7N9 has been discovered and no epidemiological connection between these cases has been found.

1. What’s the main idea of the passage?

A. China is on high alert for H7N9 cases.

B. The 10th H7N9 infection case has been confirmed in China.

C. China has promised transparency and cooperation to the WHO.

D. China distributed prevention and control plans.

2. Which of the following statements is true according to the passage?

A. Four H7N9 cases have been confirmed in Zhejiang including the old man.

B. People who had close contact with the man are infected with bird flu too.

C. So far three people have died of H7N9 bird flu.

D. China kept back the truth of human infections from the WHO.

3. In which province have no H7N9 bird flu cases been reported so far?

A. Jiangxi.B. Anhui.

C. Zhejiang.D. Jiangsu.

4. We can learn from the passage that ______.

A. H7N9 bird flu can spread from human to human.

B. Poultry are the sources of H7N9 bird flu.

C. All the cases confirmed are not connected.

D. Experts don’t definitely know the sources of H7N9 bird flu.

 

The aims of the Illustrators’ (插图画家的) Exhibition, staged as part of the Bologna Children’s Book Fair, organized by BolognaFiere and held from 23to 26 December 2011, are to bring illustrators and publishers together and to promote illustrators and their works among publishers.

QUALIFICATIONS

?Individual illustrators or groups of illustrators of any nationality, if they were born before 31st December 1992, whose artwork is intended for use in children’s books, are qualified to enter the Exhibition, either directly or through publishing houses or schools.

?Please state in the application form whether you are entering work for the Fiction or Nonfiction Category. Illustrators may only enter one category.

?Artwork previously presented to the Exhibition may not be re-entered.

?The confirmation (确认) form must be filled in and a photograph attached, then presented together with illustrations no later than 15 October 2011.

SHIPMENT

Entries may be delivered by post, express delivery service or by hand. From abroad, please use the following forms: Form “A” for registered mail or post by air; Form “B” if using an international forwarding agent or airline. To avoid delays, material should not be sent by normal post. Material should be sent “carriage paid”, including any customs and delivery costs.

BolognaFiere may not be held responsible for the non-arrival or late arrival of artwork. All published works must be accompanied by a declaration bearing the ISBN number, publisher’s name and address.

REQUIREMENTS

The illustrations (i.e. the size of the sheet) must not exceed (超过) the following dimensions:

Fiction: 32×42 cm (or 42 × 32 cm)

Non-fiction: 50 ×70 cm (70 × 50cm)

Illustrations in larger formats will not be considered, nor will they be returned by BolognaFiere. The illustrations must be on paper or flexible board, maximum thickness 2mm (for scanner separation purposes).

SELECTION PROCESS

All artwork received by the stated deadline and meeting the specified requirements will be examined and selected by an international group (whose decision is final), including five members (from publishing house and art schools) appointed each year by BolognaFiere.

EXHIBITIONS ABROAD

After the Bologna event, the Illustrators Exhibition will travel to Japan under the supervision of JBBY. The Illustrators Exhibition may afterwards be transferred to other venues(场馆) in other countries. The exhibitions of illustrations held abroad follow the same rules and regulations as the Illustrators Exhibition, and the provisions (条款) of the regulations are extended to the organizers of the exhibitions held abroad.

RETURN OF ARTWORK

All the works will be returned to their owners by BolognaFiere or directly by the organizers of the exhibitions and held abroad by the end of July 2013.

1.Which of the following of the Illustrators’ Exhibition is true?

A. It will last five days in all in July every other year.

B. It is intended for college students who are good at painting.

C. It is held by the Bologna Children’s Book Fair in BolognaFiere.

D. It can strengthen the relationship between illustrators and publishers.

2.The illustrators of the Illustrators Exhibition __________.

A. should be at least 16 and no more than 25

B. may re-enter their artwork after it is returned

C. should state the category of their artwork clearly

D. may choose to attach a photo to the application form

3.What is BolognaFiere responsible for?

A. Paying for the delivery costs

B. Late arrival of artwork

C. Confirmation of ISBN number

D. Returning the illustrators’ works

4.The illustrators’ works will not be considered if they .

A. are received after the day of 15 October 2011

B. are smaller than the required size

C. have already been published abroad before

D. don’t meet the demands of the international experts

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网