题目内容
The grizzly bear is found in rocky mountains and remote forests of North America. Grizzly bears are geiierally larger and more heavily b?i?t than other bears. Compared with black bears,they have a unique (隆肉) on their shoulders and longer claws (脚 爪) .The claws are better suited to digging rather than tree climbing. Grizzlies also have very thick fur that keeps them warm in terrible and snowy winters,and that is usually dark brown in color. The name “grizzly” comes from the gray-tipped hairs these bears get as they grow older.
The average male grizzly bear weighs between 400 and 600 pounds (180 to 270 kg) . In spite of its huge size,the grizzly can move at a speed of up to 35 miles per hour (56 kilometers per hour) over short distances. Like all bears,it is a good swimmer.
Grizzly bears sleep through the winter,and need to eat a lot in the summer and fall in order to build up enough fat reserves to survive the winter period.Ninety percent of the grizzly's diet consists of;vegetation such as roots,pine nuts,mushrooms and :berries. It also feeds on mammals,fish and honey.However,though they have obvious physical :advantages,grizzly bears rarely view humans as prey (猎物) .Even so,they can be aggressive to humans if :disturbed. For this reason,campers are warned to :hang food at a height beyond the bears’ reach to avoid attracting them.
5. What is said about older grizzly bears?
A. They sleep longer.
B. Their fur gets thicker.
C. Their hairs change color.
D. They become more aggressive.
6. How are grizzly bear^nd black bears alike?
A. They are good climbers.
B. They are able to swim well,
C. They are very similar in size.
D. They have a hump on their backs.
7. According to the text,what does the grizzly bear mainly feed on?
A. Fish. B. Honey,
C. Mammals. D. Plants.
8. According to the text,what are campers advised to do?
A. Avoid feeding the bears.
B. Stay out of sight of the bears.
C. Keep the campsite clear and clean.
D. Place food out of the reach of bears.
5.C. 推理判断题。由第一段最后两句可知,灰熊I I皮毛是深棕色的,随着年龄的增长它们的毛端I 会变成灰色。
6.B细节理解题。由第一段内容及第二段的最后一句可知,灰熊体形比黑熊大,肩部有黑熊所 没有的隆肉,灰熊不如黑熊擅长爬树,但二者都 是游泳高手。
7.D. 细节理解题。由最后一段中的Ninety percent of the grizzly's diet consists of vegetation可知,灰熊主要以吃植物为主。
8.D. 细节理解题。由最后一段最后一句可知,作 者建议露营者把食物挂在灰熊够不到的高处。