题目内容

【题目】Having a learning disability doesn’t mean you can’t learn, but you’ll need somehelp and need to work extra hard. Ifyou have a learning disability such as dyslexia ordyscalculia, remember that you are not slow or stupid.

Learning disabilities can be genetic. That meanstheycanbepasseddowninfamilies through the genes. But kids today have an advantage over their parents. Learning experts now know a lot more about the brain and how learning works, andit’s easier for kids to get the help they need.

Dyslexia is a learning disability that means a kid has a lot of trouble reading andwriting. Kids who have trouble with math may have dyscalculia. Other kids may havelanguage disorders, meaning they have troubleunderstanding languageandunderstanding what they read.

It can be confusing, though. What qualifies as “trouble" enough to be diagnosedas a learning disability? Reading, doing math, and writing letters may be tough forlots of kids at first. But when those troubles don’t fade away and it’s reallydifficult tomake any progress, it’s possible that the kid has a learning disability.

Finding out you have a learning disability can be upsetting. You might feeldifferent from everyoneelse. But the truth is that learning disabilities are prettycommon. And if your learning specialist or psychologist has figured out which oneyou’re facing, you’re on the right track. Now, you can start getting the help you needto do better in school.

But for this special help to really work, you’ll need to practice the new skillsyou’re learning. It may take a lot ofefforts every day.That can be a challenge, but youcan do it soon, you’ll enjoy the results ofall your hard work: more fun and success atschool.

1Children are likely to have a learning disability __________.

A. if they don’t get help in time

B. ifthey are not interested in a subject

C. if their parents have the same problem

D. if they don’t work hard

2How can you know ifyou have a learning disability?

A. Your teacher says you are a slow student.

B. Your learning style is different from others.

C. You have trouble with some lessons at first.

D. You can’t make progress after hard work.

3What’s the main purposeof the text?

A. To find out the reasons for the learning disability.

B. To get parents to know more about their children.

C. To askteachers to help students with learning disability.

D. To help people know and handle learning disability.

【答案】

1C

2D

3D

【解析】

这是一篇说明文。短文主要介绍了人的学习障碍可能是遗传的,但不意味着是不可改变的。其他人的帮助和自己后天的努力能够改变这种状况。

1细节理解题。由第二段Learning disabilities can be genetic. That means they can be passed down in families through the genes 可知,学习障碍可能是遗传的,那就意味着它们可以通过基因在家族中遗传下来。故C选项正确。

2细节理解题。由第五段Reading, doing math, and writing letters may be tough for lots of kids at first. But when those troubles don’t fade away and it’s really difficult to make any progress, it’s possible that the kid has a learning disability 可知,开始的时候,阅读、数学和写信对很多孩子来说都很困难。但是,当这些问题没有消失,而且很难取得任何进展时,孩子就有可能有学习障碍。故D选项正确。

3推理判断题。短文介绍了学习障碍的原因,如何断定是否是学习障碍以及怎么样去改变和处理学习障碍。这些目的都是为了帮助人们了解和处理学习障碍。故D选项正确。

整合全文(段)信息进行推断是解决推理判断题型的方法之一。做推理题时,有时需要在弄懂全文意思的基础上,整合与题目相关的有用信息,综合起来去推理判断,确定最佳结论。小题3要求作者写这篇文章的目的是什么?我们推断时需要弄懂每段的大意来判断作者的写作意图。短文主要叙述了学习障碍的原因,如何断定是否是学习障碍以及怎么样去改变和处理学习障碍。我们综合各段的大意,最终判断出短文的目的是为了帮助人们了解和处理学习障碍。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The documentary Blood Lions shows South Africa's cruel "canned' lion hunting industry. In canned hunts, lions are raised by humans and kept in enclosed spaces on private hunting areas. Hunters can get trophy (战利品)easily in exchange for fees of up to $50, 000. There are about 8,000 ranch lions in South Africa. So the country’s hunt operators can make a fortune.

Ian Michler was a lead character in the film. He talked about Blood Lions last July when it was shown in Durban, South Africa. The film has since been viewed in 185 countries. More than 50 screenings have been held at film festivals and in meetings of special interest groups. This year, Blood Lions will be shown at every major tourism conference in Europe and Africa.

Outside the film, Michler and the team are running a global campaign. They are aiming at ending canned hunts and other cold-blooded activities involving lions and other animals.

Australia became the first country, in February 2015, to forbid imports of lion trophies. It was followed by France in November, That month, Blood Lions was shown in the European Parliament. As a result, the government of Finland, Italy, and Spain decided to hold their own screenings. There are a number of other countries likely to do the same.

At the same time, at the end of last year, the world's leading group of African lion researchers offered an important suggestion They advised that any analysis of the present state of wild lions in South Africa should not include its thousands of ranch lions. Wild lions in South Africa now number some 3, 000. There are around 20,000 wild lions in Africa.

"The great majority of lion populations in Africa have been reduced,” says Hans Bauer, lion researcher at Oxford University Wildlife Conservation Research Unit. 'It's important to stress that South Africa's ranch lions are horror that has nothing to do with lion protection. These lions should never be taken into account in any serious analysis of the state of lions in Africa."

1What do we learn about the documentary Blood Lions?

A.It has an international influence.B.It has attracted many tourists.

C.It tell the story of a lion fighter.D.It has brought the producer lots of money

2Michler and his team’s campaign .

A.was first started in AustraliaB.has won little support in Europe

C.has achieved noticeable effectsD.aims to save endangered animals

3What can we infer about Hans Bauer?

A.He suggests analyzing lions properly.

B.He has seen an increase of African wild lions

C.He maybe a strong supporter of trophy hunting.

D.He hopes that there will be more ranch lions in Africa.

4What is the main purpose of the passage?

A.To explain the main idea of a new film.

B.To report an animal protection campaign

C.To encourage fanners lo raise ranch lions.

D.To advertise South Africa's hunting industry.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网