题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
An old Hollywood movie Free Willy has touched so deeply so many large audiences.【1】The story goes;
Little killer whale Willy is captured and sent to a marine park to be trained.The whale trainers find it so hard to get Willy into their expected process of learning the designed tricks.【2】.Jessie teaches Willy to perform tricks far more wonderfully that any other whale trained by other whale trainers.
【3】He decides to help Willy escape from the marine park.The two of them make it through chains of adventures and risks and Willy eventually gets back his free in the open sea.The closing scene of the movie goes to a great length of the director’s effort to level it high up as a film to touch deep into people’s heart,in which Jessie guides Willy in its repeated desperate attempts to jump over the fence into the sea.【4】
Later,people get to know that the real whale who stars in the movie is still leading a Willy’s life in a Mexican sea park.That annoys the public and people want the entertainment industry to give up some of their gained interests and follow what is finally conducted in the case of Willy.【5】And the film studio and the Mexican park had to eventually surrender to the public and children and fund for the whale’s free life in the open ocean.
A.Willy balloons up in his self-pride for himself to be a performing whale.
B.And also it has brought in so huge profits for the film studio which produced it.
C.It wins large seas of tears from wildly-beating hearts of young kids and adults as well.
D.Jessie and Willy are planning to fight for a larger share of the gain from all the performances.
E.And there Willy encounters little Jessie and a close friendship soon develops between the two.
F.Kids and adults launch countless campaigns and demonstrations of varied scales all across the US to protest.
G.To his great shock,Jessie overheard by chance that the owner is plotting to kill Willy for the vast amount of insurance profit.
【答案】
【1】B
【2】E
【3】G
【4】C
【5】F
【解析】试题分析:文章简单介绍了好莱坞电影《人鱼威利》的故事梗概,这部电影深深感到了孩子和成人,人们在了解到剧中小鲸鱼的原形仍旧过着像威利一样的生活时,发起了数不清的运动和示威活动,最终电影制片厂和墨西哥公园不得不向公众和孩子们投降,并为他在公海上的自由生活提供资金。
【1】考查上下文理解和推理判断。根据空格上文An old Hollywood movie Free Willy has touched so deeply so many large audiences.可知,好莱坞电影Free Willy感动了许多观众,B项“同时它也为电影公司带来了巨大的利润”也是对这部电影的评价。故选B。
【2】考查上下文理解和推理判断。根据下文Jessie teaches Willy to perform tricks far more wonderfully that any other whale trained by other whale trainers.可知,杰西教导威利表演比任何其他鲸鱼都精彩的技能,E项提到的“little Jessie”,因此推断E项“在那里,威利遇到了小杰西,两人之间的亲密友谊很快就发展起来了”符合语境,起承上启下的作用。故选E。
【3】考查上下文理解和推理判断。根据下文He decides to help Willy escape from the marine park.可知,杰西决定帮助威利逃出海洋馆,因此推断G项“令杰西震惊的是,他无意中听到老板正在密谋杀害威利以获取巨额的保险利润”符合语境。故选G。
【4】考查上下文理解和推理判断。根据上文…it high up as a film to touch deep into people’s heart…可知,这部电影深入人心,因此推断C项“它让孩子和成人都感动的流泪”符合语境。故选C。
【5】考查上下文理解和推理判断。根据下文And the film studio and the Mexican park had to eventually surrender to the public and children and fund for the whale’s free life in the open ocean.可知,电影制片厂和墨西哥公园最终不得不向公众和孩子们投降,并为他们在公海上的自由生活提供资金。因此推断F项“在美国各地,儿童和成年人发起了数不清的运动和示威活动,以示抗议”符合语境。故选F。