题目内容
6.Exploit your parking spaceAn unused parking space or garage can make money.If you live near a city center or an airport,you could make anything up to£200or£300a week.Put an advertisement(广告)for free on Letpark or Atmyhousepark.
Rent(出租)a room
Spare room?Not only will a lodger(房客)earn you an income,but also,thanks to the government-backed"rent a room"program,45you won't have to pay any tax on the first£4500you make per year.Try advertising your room on Roomspare or Roommateeasy.
Make money during special events
Don't want a full-time lodger?Then rent on a short-term basis.If you live in the capital,renting a room out during the Olympics or other big events could bring in money.Grashpadder can advertise your space.
Live on set
Renting your home out as a"film set"could earn you hundreds of pounds a day,depending on the film production company and how long your home is needed.A quick search on the Internet will bring up dozens of online companies that allow you to register your home for free-but you will be charged if your home gets picked.
Use your roof
You need the right kind of roof,but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment (around£14,000),and let you use the energy produced for nothing.In return,they get paid for unused energy fed back into the National Grid.However,you have to sign a 25-year agreement with the supplier,which could prevent you from changing the roof.
45.If you earn£5000from renting a room in one year,the tax you need to pay will be based onB.
A.£800 B.£500 C.£4500 D.£5000
46.Where can you put an advertisement to rent out a room during a big event?C
A.On Letpark.
B.On Roomspare.
C.On Grashpadder.
D.On Roommateeasy.
47.If you want to use energy free,you have toD.
A.sign an agreement with the government
B.pay around£14,000for the equipment
C.sell the roof to some energy companies
D.keep the roof unchanged for within 25years
48.For whom the text most probably written?C
A.Lodgers.
B.Advertisers.
C.House owners.
D.Online companies.
分析 本文中主要是房产中介做广告告诉房屋拥有者如何利用房产赚钱.比如:不用的停车地或车库、空闲的房间、以及房顶等等都可以出租赚钱.
解答 45.答案:B.推理计算题.根据文章第二部分中的"You won't have to pay any tax on the first£4500you make per year"可知出租房子所得金额4500英镑以下是不用交税的,所以5000英镑应交税金额为5000-4500=500英镑.
46.答案:C.细节理解题.根据文章第三部分最后一句话"Grashpadder can advertise your space"可知在有重大活动期间如果你想出租房子可以到Grashpadder刊登广告.
47.答案:D.细节理解题.根据文章最后一部分最后一句话"However,you have to sign a 25-year agreement with the supplier,which could prevent you from changing the roof."可知你要想免费的使用能源需要和提供设备的能源公司签订协议保证25年内不改变自己的屋顶.
48.答案:C.推理判断题.本文主要是教给有空闲房子的人如何利用自己的空闲房子赚钱的一些技巧,由此可以判断文章主要针对房屋主人而写.
点评 这类文章要阅读全文掌握大概意思,然后根据提问所涉及到的细节再认真阅读,选出正确选项.考查学生的快速阅读理解能力.
练习册系列答案
相关题目
12.-What about the services in the hotel?
-They are at least as good as,if not superior to, in yours.( )
-They are at least as good as,if not superior to, in yours.( )
| A. | those | B. | that | C. | which | D. | one |
11.So well ________ that she has won her first Australian Open title in Melbourne.( )
| A. | was Li Na performed | B. | Li Na has performed | ||
| C. | did Li Na perform | D. | Li Na is performing |
8.Our previous school building,______like an"E",was built in 1961.( )
| A. | being shaped | B. | to be shaped | C. | shaping | D. | shaped |
1.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项.
Welcome to one of the lagest collections of footwear(鞋类)in the world that will make you green with envy.Here at the Footwear Museum you can see exhibits(展品)from all over the world.You can find out about shoes worn by everyong from the Ancient Egyptians to pop stars.
56.Where would you find a famous singer's shoes?A
A.Room1 B.Room 2 C.Room3 D.The Footwear Library
57.All exhibits in each roomA.
A.share the same theme B.have the same shape
C.are made of the same material D.belong to the same social class
58.Which of the following is true according to the text?D
A.The oldest exhibits in Room 1were made in the 1950s.
B.Room 2is the most visited place in the museum.
C.Room 3has a richer variety of exhibits than the other two.
D.Researchers come to the Footwear Library for data.
59.The purpose of the text is to get more people toC.
A.do research B.design shoes
C.visit the museum D.follow celebrities.
Welcome to one of the lagest collections of footwear(鞋类)in the world that will make you green with envy.Here at the Footwear Museum you can see exhibits(展品)from all over the world.You can find out about shoes worn by everyong from the Ancient Egyptians to pop stars.
| Room 1 The celebrity(名人)footwear section is probably the most populau in the entire museum.Stared in the 1950s there is a wide variety of shoes and boots belonging to everyone from queens and presidents to pop stars and actors!Most visitors find the celebrities'choice of footwear extremely isteresting. | Room 2 Most of our vistors are amazed and shocked by the collection of"special purpose"shoes on Exbibition here at the Museum of Footwear.For example,there are Chinese shoes made of Silk that were worn by women to tie their feet firmly to prevent them from growing too much! |
| Room 3 As well as shoes and boots the museum also exhibits shoe shaped objects.The variety is unbelievable.For exanple,there is a metal lamp that resembles a pair lf shoes,and Greek wine bottles that like legs! | The footwear Library People come from all over the world to study in our excellent footwear library.Designers and researchers come here to look up Information on anything and everything related to the subject of footwear. |
A.Room1 B.Room 2 C.Room3 D.The Footwear Library
57.All exhibits in each roomA.
A.share the same theme B.have the same shape
C.are made of the same material D.belong to the same social class
58.Which of the following is true according to the text?D
A.The oldest exhibits in Room 1were made in the 1950s.
B.Room 2is the most visited place in the museum.
C.Room 3has a richer variety of exhibits than the other two.
D.Researchers come to the Footwear Library for data.
59.The purpose of the text is to get more people toC.
A.do research B.design shoes
C.visit the museum D.follow celebrities.
11.-Would it bother you if I turned up the radio?
-______ Lisa is sleeping.( )
-______ Lisa is sleeping.( )
| A. | That's all right | B. | I'm afraid so | ||
| C. | I suppose not | D. | It doesn't matter |
18.Liao Fan,a Chinese actor,finally got to know real success tastes like when he won the prize for Best Actor at the 64th Berlin film festival.( )
| A. | when | B. | how | C. | what | D. | where |
15.-It seems that I can never express myself freely in English.
-______,boy.Anyway,Rome wasn't built in a day.( )
-______,boy.Anyway,Rome wasn't built in a day.( )
| A. | You said it | B. | That's terrible | C. | Take your time | D. | Keep it up |