题目内容
Recently I met a former student Jeanie, for lunch. She had been one of my sixth grade students. Before she had moved away, I had been asked to speak as someone who had been a motivator. I spoke telling the crowd gathered that she was a blessing and encouragement to me. She was a child that had come from a family with some problems. When we finally met, she told me that the thing that made me her favorite teacher was the speech I gave every year. I tell my students that when they wake each morning and come to school, they spend more time with me than they spend with their parents. They may be in the same house, but that does not mean that they spend time with them. I told them that my job was to teach them, comfort them, encourage them, and discipline them as needed. However, my most important job was to love them so that they could put away all other thoughts and prepare to learn. I have no losers in my class. They should therefore consider me their mom away from home.
Over lunch, Jeanie asked if she could have the honor of calling me “Mom”, because over the years I have always been a second mom to her. She said she has heard from many friends and this is what they all remember about me That I was not only their teacher, but their mom; someone to comfort them, guide them and teach them.
1.Which of the following statements is NOT true about Jeanie ?
A.She is a former student of the author.
B.She is one of sixth grade students.
C.She was from a family with problems.
D.She was a blessing to the author.
2.It can be concluded that the author is her job.
A.tired of. B.worried about. C.crazy about D.fond of.
3.By saying “I have always been a second mom to her”, Jeanie meant that “ ”.
A.I was a teacher as good as a mother.
B.She was so lucky to have two moms.
C.She would treat me as her mom forever.
D.I was always less concerned about her.
4.What is the most important job for the author ?
A.To teach students. B.To comfort students.
C.To encourage students. D.To love students.
5.Which of the following is the best title ?
A.Former Students. B.Second Mom.
C.Good Teachers. D.Unforgettable Speech.
1.B
2.D
3.A
4.D
5.B
【解析】
试题分析:本文是一篇记叙文,讲述了作者遇到以前的学生的事情。通过作者的讲述,我们可以看出作者是一位有爱心,有耐心的好老师。她把学生们当做了自己的孩子一般去关心,照顾他们,而且她的付出也得到了学生们的认可。
1. 细节理解题。根据文章首段中I met a former student Jeanie,和I spoke telling the crowd gathered that she was a blessing and encouragement to me. 以及She was a child that had come from a family with some problems.可知ACD选项内容正确,B选项错误。
2.推理判断题。从文章内容可知作者对工作认真,对学生们关心体贴,尤其第一段中 my most important job was to love them更体现了作者对工作的热爱,选D。
3.推理判断题。从文章末段 Jeanie asked if she could have the honor of calling me “Mom”,可知作者的学生把她不仅当成老师还把她当做了妈妈,故A选项正确。
4.细节理解题。根据第一段中 my most important job was to love them可知选D。
5.在讲述中我们可以看出作者对学生的关心,爱护以及学生对她的感情,把她当做自己的母亲一般,由此判断选B.
考点:考查社会生活类短文阅读
假设你班最近举行了一次班会,讨论怎样使英语学习变成一件快乐的事。请你根据下表所提示的信息,为某英语网站写一篇短文,谈谈你们的讨论情况并提出你的建议。
讨论情况 | 1.课内互动 (师生或生生互动); |
2.课外活动 (演讲或晚会等); | |
3.运用英语 (口头或书面交流); | |
…… | |
你的建议 | …… |
注意:1.对所给要点逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译。
2.词数120左右。开头已经写好,不计入总词数。
参考词汇:互动的interactive
Recently ,we had a discussion on how to make learning English relaxing and fun.