题目内容

【题目】任务型阅读
We've all heard about the power of our attitude, and it's our attitude that determines how much we succeed in life.
All the things that you have been through, all the people you have met and interacted with can have an impact on your attitude. If you think that all these factors have molded you into a person with a poor attitude towards life, there is no need to worry.
1).Identify and understand what you want to change.
The first step towards change is clearly understanding what needs to be changed.When it comes to changing your attitude, you need to do an honest and in-depth self-evaluation so you could point out exactly which of your traits need to be improved or totally changed.
2).
Find someone who has the kind of attitude that you want to have, and let his or her life give you inspiration and encouragement to move beyond your temporary failures in your journey towards becoming a better person.
3). Choose the right company.
As they say, “Bad company corrupts good character.” You don't expect yourself to be able to change if you go on surrounding yourself with people who possess all the negative traits that you want to change. Consider befriending new people, especially those who are optimistic and have a healthy attitude towards life.
4). Believe that you are able to change.
If you don't believe in yourself or believe that you or your life can change, it just won't happen—you will either never start, or give up quickly that you won't have even given yourself the opportunity to succeed.
A. Your effort to change will be easier with these people as friends.
B. Setting clear goals is the key to success in any endeavor.
C. The greatest obstacle is our inability to trust in what we can do.
D. Look for a role model.
E. Think about how your attitude change will affect your life.
F. There is always an opportunity for change.
G. Fix your mind on the things that would come as a result of your attitude change.

【答案】F;B;D;A;C
【解析】本文是一篇说明文,介绍了积极的生活态度对人们产生积极的影响,建议人们去结交一些生活态度积极的人,相信自己,尽最大努力去积极生活。
(1)考查上下文理解和推理判断。根据上文“If you think that all these factors have molded you into a person with a poor attitude towards life, there is no need to worry.”,如果你认为这些所有的因素都让你对生活有了消极态度,不必担心,结合下文讲述改变态度的方法可推断,总有机会改变的。故选F。
(2)考查。根据段落标题“Identify and understand what you want to change.”和上文“The first step towards change is clearly understanding what needs to be changed.”可知,本段讲述确定并了解你想要改变的事,改变的第一步是清楚了解什么需要改变,因此推断B项:Setting clear goals is the key to success in any endeavor.“设立明确的目标是所有努力的关键”符合语境。故选B。
(3)考查上下文理解和推理判断。本段主要讲述找到一个有你想要的态度的人,并让他她的生活给你激发和鼓励,来打败你在变得更好的途中暂时的失败。因此推断本段标题为找个榜样角色。故选D。
(4)考查上下文联系和推理判断。根据上文“Consider befriending new people, especially those who are optimistic and have a healthy attitude towards life.”可知,考虑交新朋友,特别是那些乐观的、有积极生活态度的朋友。因此可知你会发现和这些类型的朋友在一起,为改变所做出的努力会更小。故选A。
(5)考查上下文理解和推理判断。根据下文“ If you don't believe in yourself or believe that you or your life can change, it just won't happen—you will either never start, or give up quickly that you won't have even given yourself the opportunity to succeed.”可知,如果你不相信自己或者自己的生活能够改变,改变就不会发生——你将永远不会开始,或者会很快结束,因此你将不会给自己成功的机会。因此推断我们与目标之间最大的障碍是认为自己没有能力改变。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】If you’re ever reading a book or watching a movie and get thedistinctfeeling you’ve come across the story before — or even better, can predict exactly what's going to happen next — there could be a good reason for that.

Researchers from the Computational Story Laboratory at the University of Vermont studied the complete text of some 1,737 fiction worksavailableon Project Gutenberg, an online collection of more than 50,000 digital books in the publicarea. They discovered that English literature consists of just six kinds of emotional arcs (情感弧线) that make up nearly all of the most well-known stories. By analysing thesentiment(情感) of language used in these texts, the researchers were able toshowthe emotional ups and downs for the stories as a whole. They discovered that negativewords like “poverty”, “dead”, and “punishment” dragged the emotion down, whilepositiveterms like “love”, “peace”, and “friend” brought it up.

According to the researchers, those six core (核心的) emotional arcs are:

“Rags to riches”(An ongoing emotional rise)

“Tragedy, or riches to rags”(An ongoing emotional fall)

“Man in a hole”(A fall followed by a rise)

“Icarus”(A rise followed by a fall)

“Cinderella”(Rise–fall–rise)

“Oedipus” (Fall–rise–fall)

Interestingly, based on download statistics from Project Gutenberg, the researchers say the most popular stories are ones that use more complex emotional arcs, with the “Cinderella” and “Oedipus” arcs registering the most downloads. Also popular are works that combine these core arcs together in new ways within one story, such as two“Man in a hole” arcs stuck together, or the “Cinderella” arc coupled with a tragic ending.

1Readers often feel familiar when reading a new story because stories have similar ______.

A. beginnings B. endings

C. characters D. emotional arcs

2How did researchers carry out their study?

A. By conducting surveys among readers.

B. By reading books borrowed from libraries.

C. By analysing works from an online collection.

D. By interviewing authors of the well-known stories.

3Which set of works may drag emotion down?

A. Hope, fortune and riches.

B. Disease, murder and war.

C. Smile, health and beauty.

D. Cold, earthquake and spring.

4According to the last paragraph, which kind of works are most popular among readers?

A. Works with an ongoing emotional rise.

B. Works with an ongoing emotional fall.

C. Works with a rise followed by a fall.

D. Works with more than one rise and fall.

【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑
Teachers selected from each district school for the Teacher of the Year competition were recognized.The competition's winner will be1in the spring.All those model teachers got me to think about some of my teachers through the years, and how they2me.
My college adviser, J.C.Casey, had a big3on my life.She was a teacher and friend.She4me to consider journalism as a career.My high school math teacher,Kathy Cloud,took the time to5math to me in a way I could 6understand.I'd struggled with math until I got in Cloud's classes.She gave me the7to realize I could do it.
My first-grade teacher, Darlene Dryden, held me back. Now, most people wouldn't8the teacher that kept them back a grade fondly, but Dryden has always been my9teacher.I was the youngest person in my class and very shy. She thought I10another year to mature before moving on to second11.She didn't make me feel12for having to repeat the grade.Instead,he made me feel13.I think I was her favorite, too.
My senior year of high school, right before14,I wrote Dryden a note letting her know that I'd become a good student and was going to15and that she'd had a16in that.
The Norman teachers17Wednesday are just a few of the many who are in the classrooms every day making 18in their students' lives.They may not even know the19impact(影响)they're having.I know it's not an20 job, but teachers, just remember that you're a Mrs.Dryden to somebody.
(1)A.impressed B.emphasised C.announced D.understood
(2)A.blamed B.influenced C.considered D.awarded
(3)A.education B.lecture C.force D.effect
(4)A.encouraged B.warned C.forced D.begged
(5)A.pass B.explain C.request D.invite
(6)A.usually B.suddenly C.actually D.hardly
(7)A.chance B.confidence C.courage D.importance
(8)A.doubt B.respect C.miss D.remember
(9)A.favorite B.terrible C.serious D.curious
(10)A.wasted B.delayed C.needed D.planned
(11)A.class B.family C.group D.grade
(12)A.stupid B.comfortable C.pleasant D.troublesome
(13)A.common B.special C.proud D.sad
(14)A.graduation B.work C.youth D.sleep
(15)A.nursery B.college C.school D.factory
(16)A.point B.balance C.sense D.part
(17)A.accepted B.employed C.honored D.punished
(18)A.differences B.preparations C.charges D.decisions
(19)A.passive B.small C.painful D.positive
(20)A.interesting B.elegant C.easy D.important

【题目】阅读理解
It's a Saturday morning, and I am eager to fly away.My husband and I will meet up with our son on the other side of the country to learn and explore together.Sitting now at the airport gate,my husband wanders away to stretch his legs.Moments later,he returns and whispers in my ear.I rise and follow him around the comer toward a large window facing the landing area.
On the road, Marines stand straight and the plane door is open.A white hearse(灵车)is parked nearby.A man and a soldier stand on either side of a woman,supporting her and waiting for what is to come.Airport personnel stand in reverent stillness.A few people place their hands over their hearts,as I have done.We're joined in witness,sending respect to an honorable soldier whose name we'll never know.
The woman looks heartbroken. She cries, knowing she will never hear "Mom”from her son. She'll never feel his tender embrace or enjoy his sweet peck on her cheeks.Another man's face is twisted because of the grief.His son,the tiny boy he no doubt wrestled playfully,the teen he probably taught to drive,and the son he stood so proudly by,now lives only in his memory.
Those behind the glass stay silent, reflecting on this loss, as the family and soldiers leave.Some of us women, with sorrowful expressions, move slowly away, sharing a mother's profound grief .Soon,each of us will fly off in planes and return to an ordinary life made extraordinary by this soldier's courage,by this family's sacrifice and by this love shared by all that look out of the window.
(1)Why did the author's husband leave when she was siting at the gate?
A.Because he wanted to meet his son.
B.Because he wanted to feel more comfortable by walking around.
C.Because there was something unusual happening.
D.Because he wanted to enjoy beautiful scenery.
(2)How did the author feel about the scene of the landing area?
A.Sorrowful and respectful.
B.Surprised and interested
C.Curious and thrilled.
D.Frightened and worried.
(3)What can we infer from the passage?
A.The author came to the airport in order to attend the ceremony.
B.The honorable soldier liked wrestling as a boy.
C.The author thought highly of the soldier and his family
D.The people at the airport all in deep sorrow due to the incident.
(4)What is the best title for the passage?
A.I saw heartbroken parents at the airport.
B.Soldier's courage moved us at the airport
C.Showing respect to an honorable soldier.
D.A fallen soldier reunited with his family.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网