题目内容
Here is an astonishing and significant fact: Mental work alone can’t make us tire. It sounds absurd. But a years ago, scientists tried to find out how long the human brain could labor without reaching a stage of fatigue (疲劳). To the amazement of these scientists, they discovered that blood passing through the brain, when it is active, shows no fatigue at all! If we took a drop of blood from a day laborer, we would find it full of fatigue toxins(毒素) and fatigue products. But if we took blood from the brain of an Albert Einstein, it would show no fatigue toxins at the end of the day.
So far as the brain is concerned, it can work as well and swiftly at the end of eight or even twelve hours of effort as at the beginning. The brain is totally tireless. So what makes us tired?
Some scientists declare that most of our fatigue comes from our mental and emotional(情绪的) attitudes. One of England’s most outstanding scientists, J.A. Hadfield, says, “The greater part of the fatigue from which we suffer is of mental origin. In fact, fatigue of purely physical origin is rare.” Dr. Brill, a famous American scientist, goes even further. He declares, “One hundred percent of the fatigue of sitting worker in good health is due to emotional problems.”
What kinds of emotions make sitting workers tired? Joy? Satisfaction? No! A feeling of being bored, anger, anxiety, tenseness, worry, a feeling of not being appreciated---those are the emotions that tire sitting workers. Hard work by itself seldom causes fatigue. We get tired because our emotions produce nervousness in the body.
1.What surprised the scientists a few years ago?
A. Fatigue toxins could hardly be found in a laborer’s blood.
B. Albert Einstein didn’t feel worn after a day’s work.
C. The brain could work for many hours without fatigue.
D. A mental worker’s blood was filled with fatigue toxins.
2.According to the author, which of the following can make sitting workers tired?
A. Challenging mental work. B. Unpleasant emotions.
C. Endless tasks. D. Physical labor.
3.What’s the author’s attitude towards the scientists’ idea?
A. He agrees with them. B. He doubts them.
C. He argues against them. D. He hesitates to accept them.
4.We can infer from the passage that in order to stay energetic, sitting workers need to ___________.
A. have some good food. B. enjoy their work
C. exercise regularly D. discover fatigue toxins
1.C
2.B
3.A
4.B
【解析】
1.找到关键词surprise.定位第一段。根据Mere is an astonishing and significant fact:Mcntal work alone cant make us tired. It sounds absurd.(Mere是一个令人惊讶又有意义的事实:仅仅脑力劳动不能使我们觉得累。这听起来有点荒唐)。锁定答案C。
2.找到关键句can make sitting workers tired,定位末段。根据A feeling of being bored,anger,anxiety,tenseness,worry a feeling of not being appreciated–those are the emotions that tire sitting workers。(一种厌烦、愤怒、焦急、紧张、忧虑、不被欣赏的感觉,这些是脑力工作者感到累的情感因素)因此,答案为B。
3.这是一篇说明文,文章的主旨或作者的态度一般在首末段体现。文章的首段首句Mere is an astonishing and significant fact(Mere是一个令人惊讶又有意义的事实),作者的态度是惊叹与赞同的:在末段,作者得出结论: We get tired because our emotions produce nervousness in the body.(我觉得累是因为我们的感情在体内产生了紧张情绪)。因此,可以判定作者的态度是赞同的,而不是怀疑、争论或者犹豫。
4.通过文章的大意结构图,我们知道在文中的第二三四段作者给我们分析了科学家对致使我们劳累的因素进行的研究,在文中的末端得出结论:不好的情绪致使体内昌盛紧张情愫从而使人觉得劳累。因此,答案为选项B。
生活中冲突时有发生。 假设你班同学苏华和李江打篮球时发生争执,导致关系紧张。 请你结合此事,并根据以下提示,用英语写一篇短文,向学校英文报“Happy Teens”专栏投稿。
简要描述事情的经过 | 打篮球、碰撞、争执,等等 |
分析发生冲突的原因 |
|
1. 遇事不够冷静 |
|
2. …… |
|
谈谈避免冲突的做法 | (请考生根据自己的经历或感想,提出至少两种做法) |
注意:
1. 对所有要点逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译。
2. 词数150 左右。 开头已经写好,不计入总词数。
3. 作文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等。
Conflicts with others are common in everyday life.___________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________