题目内容

【题目】 The Olympic Games are the greatest festival of sport in the world. Every four years, a hundred or more countries send their best sportsmen to compete for the highest honors of the sport. As many as 6000 people take part in over 20 sports. For the winners, there are gold medals and glory. But there is honor, too, for all who compete, win or lose. That is the spirit of the Olympics — to take part is what matters.

The Olympic Games always start in bright color and action. The teams of all the nations parade in the opening ceremony and march round the track. The custom is for the Greek team to march in first. For it was in Greece that the Olympics began. The team of the country where the Games are being held — the host country — marches in last.

The runner with the Olympic torch then enters the stadium and lights the flame. A sportsman from the host country takes the Olympic oath on behalf of all the competitors. The judges and officials also take an oath. After the sportsmen march out of the stadium, the host country puts on a wonderful display.

The competition begins the next day. There are usually more than twenty sports in the Games. The rule is that there must be at least fifteen. The main events are in track and field, but it is a few days before these sports start. Each day the competitors take part in a different sport — riding, shooting, swimming, and cross-country running. Points are gained for each event. Medals are awarded for the individual winners and for national teams.

More and more women are taking part in the games. They first competed in 1900, in tennis and golf, which are no longer held in the Olympics. Women’s swimming events were introduced in 1912, but it was not until 1928 that there were any track and field events for women. Now, they compete in all but half a dozen of the sports. In horse riding, shooting, and boat racing, they may compete in the same events as the men.

1The spirit of the Olympics is to _________.

A.win a gold medalB.be equal

C.gain gloryD.participate

2From the passage, we can learn that _________.

A.the first team to march in the opening ceremony is the most important one

B.a sportsman represents all the athletes to take an oath after a wonderful display

C.the track and field events do not start until a few days after the Olympics begin

D.women were allowed to take part in track and field events in 1912

3Which of the following is NOT the Olympic event nowadays?

A.Tennis.B.Shooting.

C.RidingD.Swimming

4Which is NOT mentioned in the passage?

A.Olympic Spirit.

B.Opening ceremony of the Olympics.

C.Rules for all Olympic events.

D.The birthplace of the Olympic Games.

【答案】

1D

2C

3A

4C

【解析】

本文为一篇说明文。本文主要介绍了奥林匹克运动会的基本情况。

1细节理解题。根据第一段That is the spirit of the Olympics — to take part is what matters. 这就是奥林匹克精神——重在参与。可知,奥运会的精神是重在参与。故选D项。

2细节理解题。根据第四段The main events are in track and field, but it is a few days before these sports start. 主要项目是田径,但离这些运动开始还有几天。可知,田径项目要在奥运会开始几天后才开始。故选C项。

3细节理解题。根据最后一段They first competed in 1900, in tennis and golf, which are no longer held in the Olympics. 他们第一次参加比赛是在1900年,当时奥运会已经不再举行网球和高尔夫球了。可知,从1900年起,网球就不在奥运会上举行了,因此网球不是当今的奥运会项目。故选A项。

4细节理解题。根据第一段That is the spirit of the Olympics — to take part is what matters.可知,奥林匹克的精神是重在参与。根据第二段The teams of all the nations parade in the opening ceremony and march round the track.各国代表队在开幕式上列队游行,绕着跑道行进。介绍了奥运会的开幕式。 根据第二段For it was in Greece that the Olympics began.因为奥运会是在希腊开始的。可知奥运会的发源地是希腊。C项,所有奥运项目的规则在文章中没有提到。故选C项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Phillip Island is a small island and nature reserve off the coast of South Australia, about 140 km from Melbourne. On the island you can see koalas, kangaroos and the main attraction, the Penguin Parade(归巢)on Summerland Beach.

As dusk was approaching, we made our way down to the beach, as did everyone else. On the beach was a stone grandstand, rather cold on the behind, so bring a coat or blanket to sit on. As it got darker, people talked less, keeping an eye out on the beach to see the arrival of that first penguin.

Suddenly there was movement at the edge of the surf and all heads turned as one. There, standing by the edge of the water was the smallest penguin we had ever seen. He looked left, then right, as if he was considering crossing a busy road and then he ran quickly across to the sand dunes and the penguin holes.

He must have been the scout(侦查员), because after him, there came groups of penguins, some consisted of two or three penguins, and some had about ten or fifteen, but they all made the same mad dash across the sand into the holes, as if they couldn't get there fast enough. The groups started to lessen and finally no more penguins emerged from the sea.

We sat on the grandstand for a while, not talking, just feeling awed(敬畏的) at what we'd just seen. Neither of us had ever seen penguins in the wild before, only in zoos and it was an amazing feeling.

You could see the penguins here every evening and morning, but they weren't in cages or in small pools. The sea was their playground and it is a sight we would definitely recommend to anyone.

You weren't allowed to take flash photographs as it scared them. After the penguins had gone to their holes, you could walk along boardwalks and see them there. That's got to be worth a look.

1What does the text mainly talk about?

A. The main attraction on Phillip Island.

B. The Penguin Parade on Summerland Beach.

C. The beautiful scenery on Phillip Island.

D. How to protect the penguins on Phillip Island.

2Which of the following shows the right order of the Penguin Parade?

a. The smallest penguin stands in front of the parade and looks around.

b. Groups of penguins go after the smallest penguin and dash into the holes.

c. The smallest penguin runs quickly to the holes.

d. The penguins appear as a whole.

e. There are no more penguins on the sea.

A. d a c b e B. a b c d e

C. a c d b e D. d a b c e

3The text is intended for ___________.

A. teachers B. Parents

C. kids D. travelers

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The best time to see penguins is at noon.

B. You could take photos at any time.

C. You could see penguins at dawn.

D. You could play with the penguins.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网