题目内容
10.I have never heard about a"Fashion Week"outside of New York,London or Milan.But then one just happens to turn up in Bishkek in Kyrgyzstan.Actually,I'm ignorant of all those countries in Central Asia,whose names are always ending in"stan."For decades,even centuries,Central Asia has been out of focus,a blank on the map of empires.Just as the introduction from Turusbek Mamashov,from the Tourism agency of the president of the Kyrgyz Republic,says,"Throughout this Fashion Week project,we need to create a revolution in the minds of our people,preparing the country for the international tourism market.It is an opportunity as well as an investment."What he says is right.If you just give it a glimpse (一瞥),you'll find out that the flavor (风情) of the Silk Road is still there.As part of the route for Silk Road traders and migrating tribes through its epic(史诗的) history,Kyrgyzstan,like other Central Asian countries,is a vast place of desert,grassland and mountain ranges.It is not widely known that Kyrgyzstan is the Tang Dynasty poet Li Bai's birthplace.
Bishkek,the place holding Fashion Week,is the capital and industrial center of independent Kyrgyzstan.It is a relaxed,handsome place with wide streets and large amounts of greenery.Especially in the autumn of November,the yellow leaves falling everywhere make the whole city a legend in fall.The mountains are just at its rear,in that case a unique scene of picturesque beauty is composed by snow-white peaks,lakes and the urban Landscape.
Today,Ala-Too Square is the center of the poetic places worth seeing in Bishkek.The"White House,"the seat of the Kyrgyzstan Government,is just at the west of the square.Behind this is Panfilov Park,a great place to head for a national holiday.The State Museum of Fine Arts is opposite,which is also called the Gapar Aitiev Museum of Applied Arts,featuring Kyrgyz jewelry,rugs and works by local artists.
One of the joys besides the scenery is the openness of the people.Bishkek is a city without a big population but mainly good-natured people from many races,47percent are Russian and about a third are Kyrgyz.Most travelers vote Kyrgyzstan as the most appealing,accessible and welcoming of the former Soviet Central Asian republics.It is written by a tourist that Kyrgyzstan is the country Russians most desperately want to keep:hills always covered with grass and wild flowers.Kyrgyz men always ride a horse wearing a photogenic hat.
72.According to the passage,Kyrgyzstan used to beB.
A.an international fashion centre
B.an important part of Silk Road
C.the focus of the world
D.a vast desert land in Central Asia
73.The Fashion Week in Bishkek is supposed toC.
A.start a revolution in Kyrgyzstan
B.attract foreign investment to Kyrgyzstan
C.promote tourism in Kyrgyzstan
D.celebrate the independence of Kyrgyzstan
74.Which of the statements is NOT ture according to the passage?A
A.Bishkek is a crowded modern city surrounded by mountain ranges.
B.Panfilov Park is a popular destination for local people during holidays.
C.The majority of the population in Bishkek are Russian and Kyrgyz.
D.The famous poet Li Bai is thought to have been born in Kyrgyzstan.
75.What is the most important message the author wants to convey in the passage?D
A.Reflections and thoughts on the glorious history of the Silk Road.
B.Feelings about the ongoing Fashion Week project in Bishkek.
C.The geographic features and imposing history of Kyrgyzstan.
D.The natural and cultural characteristics and attractions in Kyrgyzstan.
分析 本文是一篇历史类文章,作者通过介绍吉尔吉斯斯坦首都比什凯克举行时装周增强其自然文化特点以及旅游业,让我们了解了吉尔吉斯斯坦这个中亚国家的特色.
解答 72-----75 BCAD
72B细节理解题.根据文章第二 段As part of the route for Silk Road traders and migrating tribes through its epic(史诗的) history,可知吉尔吉斯斯坦过去是丝绸之路的一部分而并非国际服装中心和国际焦点,故选B.
73C细节理解题.根据文章第一 段Throughout this Fashion Week project,we need to create a revolution in the minds of our people,preparing the country for the international tourism market. 可知吉尔吉斯斯坦总统是想通过时装周这个项目提高本国的旅游市场,故选C.
74A推理判断题.根据文章最后一 段Bishkek is a city without a big population but mainly good-natured people from many races 可知比什凯克不是一个大城市并且拥有本性良好的公民,故选A.
75D主旨大议题.通读全文,作者主要想表达的信息是吉尔吉斯斯坦的自然和文化特色以及旅游景点,故选D.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
练习册系列答案
相关题目
20.
Quite often,educators tell families of children who are learning English as a second language to speak only English,and not their native language,at home.Although these educators may have good(41)F,their advice to families is misguided,and it arises from misunderstandings about the process of language (42)G.Educators may fear that children hearing two languages will become (43)I confused and thus their language development will be (44)B.Children are capable of learning more than one language,whether simultaneously (同时地) or sequentially (依次地).In fact,most children outside of the United States are expected to become bilingual or even,in many cases,multilingual.Globally,knowing more than one language is viewed as an asset (资产) and even a (45)K in many areas.
It is also of concern that the misguided advice that students should speak only English is given (46)A to poor families with limited educational opportunities,not to wealthier families who have many educational advantages.Since children from poor families often are (47)E as at-risk for academic failure,teachers believe that advising families to speak English only is appropriate.Teachers consider learning two languages to be too (48)H for children from poor families,believing that the children are already burdened by their home situations.
If families do not know English or have limited English skills themselves,how can they communicate in English?Advising non-English-speaking families to speak only English is(49)D to telling them not to communicate with or (50)C with their children.Moreover,the underlying message is that the family's native language is not important or valued.
| A.primarily B.delayed C.interact D.equivalent E.identified F.intentions G.acquisition H.overwhelming I.permanently J.comparative k.necessity |
It is also of concern that the misguided advice that students should speak only English is given (46)A to poor families with limited educational opportunities,not to wealthier families who have many educational advantages.Since children from poor families often are (47)E as at-risk for academic failure,teachers believe that advising families to speak English only is appropriate.Teachers consider learning two languages to be too (48)H for children from poor families,believing that the children are already burdened by their home situations.
If families do not know English or have limited English skills themselves,how can they communicate in English?Advising non-English-speaking families to speak only English is(49)D to telling them not to communicate with or (50)C with their children.Moreover,the underlying message is that the family's native language is not important or valued.
15.As the world changes faster than ever,our greatest concern is making sure that _____ of these changes do us harm.( )
| A. | any | B. | some | C. | neither | D. | none |
2.目前,越来越多的青少年参加各类电视节目的才艺表演.对此,中学生的看法各不相同.请根据下列提示写一篇短文,并阐述自己的观点.
注意:1.词数100左右.(开头已给出,不计入总词数)
2.适当增加细节,以使行文连贯.
3.参考词汇:模仿imitate.
| 赞同 | 不赞同 |
| 1.丰富社会经验 2.增强自信 3.全面发展 | 1.模仿多,创新少 2.沉迷"明星梦" 3.不利于学习 |
2.适当增加细节,以使行文连贯.
3.参考词汇:模仿imitate.
19.I should like to buy a house,modern and comfortable,_______ with some friendly neighbors.( )
| A. | in all | B. | after all | C. | at all | D. | above all |
20.-How long _________ at this job?
-Since 1990.( )
-Since 1990.( )
| A. | had you been employed | B. | have you been employed | ||
| C. | were you employed | D. | will you be employed |