题目内容

10.I have never heard about a"Fashion Week"outside of New York,London or Milan.But then one just happens to turn up in Bishkek in Kyrgyzstan.Actually,I'm ignorant of all those countries in Central Asia,whose names are always ending in"stan."For decades,even centuries,Central Asia has been out of focus,a blank on the map of empires.Just as the introduction from Turusbek Mamashov,from the Tourism agency of the president of the Kyrgyz Republic,says,"Throughout this Fashion Week project,we need to create a revolution in the minds of our people,preparing the country for the international tourism market.It is an opportunity as well as an investment."What he says is right.If you just give it a glimpse (一瞥),you'll find out that the flavor (风情) of the Silk Road is still there.
As part of the route for Silk Road traders and migrating tribes through its epic(史诗的) history,Kyrgyzstan,like other Central Asian countries,is a vast place of desert,grassland and mountain ranges.It is not widely known that Kyrgyzstan is the Tang Dynasty poet Li Bai's birthplace.
Bishkek,the place holding Fashion Week,is the capital and industrial center of independent Kyrgyzstan.It is a relaxed,handsome place with wide streets and large amounts of greenery.Especially in the autumn of November,the yellow leaves falling everywhere make the whole city a legend in fall.The mountains are just at its rear,in that case a unique scene of picturesque beauty is composed by snow-white peaks,lakes and the urban Landscape.
Today,Ala-Too Square is the center of the poetic places worth seeing in Bishkek.The"White House,"the seat of the Kyrgyzstan Government,is just at the west of the square.Behind this is Panfilov Park,a great place to head for a national holiday.The State Museum of Fine Arts is opposite,which is also called the Gapar Aitiev Museum of Applied Arts,featuring Kyrgyz jewelry,rugs and works by local artists.
One of the joys besides the scenery is the openness of the people.Bishkek is a city without a big population but mainly good-natured people from many races,47percent are Russian and about a third are Kyrgyz.Most travelers vote Kyrgyzstan as the most appealing,accessible and welcoming of the former Soviet Central Asian republics.It is written by a tourist that Kyrgyzstan is the country Russians most desperately want to keep:hills always covered with grass and wild flowers.Kyrgyz men always ride a horse wearing a photogenic hat.

72.According to the passage,Kyrgyzstan used to beB.
A.an international fashion centre
B.an important part of Silk Road
C.the focus of the world
D.a vast desert land in Central Asia
73.The Fashion Week in Bishkek is supposed toC.
A.start a revolution in Kyrgyzstan
B.attract foreign investment to Kyrgyzstan
C.promote tourism in Kyrgyzstan
D.celebrate the independence of Kyrgyzstan
74.Which of the statements is NOT ture according to the passage?A
A.Bishkek is a crowded modern city surrounded by mountain ranges.
B.Panfilov Park is a popular destination for local people during holidays.
C.The majority of the population in Bishkek are Russian and Kyrgyz.
D.The famous poet Li Bai is thought to have been born in Kyrgyzstan.
75.What is the most important message the author wants to convey in the passage?D
A.Reflections and thoughts on the glorious history of the Silk Road.
B.Feelings about the ongoing Fashion Week project in Bishkek.
C.The geographic features and imposing history of Kyrgyzstan.
D.The natural and cultural characteristics and attractions in Kyrgyzstan.

分析 本文是一篇历史类文章,作者通过介绍吉尔吉斯斯坦首都比什凯克举行时装周增强其自然文化特点以及旅游业,让我们了解了吉尔吉斯斯坦这个中亚国家的特色.

解答 72-----75   BCAD
72B细节理解题.根据文章第二 段As part of the route for Silk Road traders and migrating tribes through its epic(史诗的) history,可知吉尔吉斯斯坦过去是丝绸之路的一部分而并非国际服装中心和国际焦点,故选B.
73C细节理解题.根据文章第一 段Throughout this Fashion Week project,we need to create a revolution in the minds of our people,preparing the country for the international tourism market. 可知吉尔吉斯斯坦总统是想通过时装周这个项目提高本国的旅游市场,故选C.
74A推理判断题.根据文章最后一 段Bishkek is a city without a big population but mainly good-natured people from many races 可知比什凯克不是一个大城市并且拥有本性良好的公民,故选A.
75D主旨大议题.通读全文,作者主要想表达的信息是吉尔吉斯斯坦的自然和文化特色以及旅游景点,故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
20.
A.primarily    B.delayed      C.interact        D.equivalent      E.identified
F.intentions    G.acquisition   H.overwhelming   I.permanently     J.comparative
k.necessity
Quite often,educators tell families of children who are learning English as a second language to speak only English,and not their native language,at home.Although these educators may have good(41)F,their advice to families is misguided,and it arises from misunderstandings about the process of language (42)G.Educators may fear that children hearing two languages will become (43)I confused and thus their language development will be (44)B.Children are capable of learning more than one language,whether simultaneously (同时地) or sequentially (依次地).In fact,most children outside of the United States are expected to become bilingual or even,in many cases,multilingual.Globally,knowing more than one language is viewed as an asset (资产) and even a (45)K in many areas.
It is also of concern that the misguided advice that students should speak only English is given (46)A to poor families with limited educational opportunities,not to wealthier families who have many educational advantages.Since children from poor families often are (47)E as at-risk for academic failure,teachers believe that advising families to speak English only is appropriate.Teachers consider learning two languages to be too (48)H for children from poor families,believing that the children are already burdened by their home situations.
If families do not know English or have limited English skills themselves,how can they communicate in English?Advising non-English-speaking families to speak only English is(49)D to telling them not to communicate with or (50)C with their children.Moreover,the underlying message is that the family's native language is not important or valued.
1.Having a great collection of books at home doesn't really mean that you are a person who has a passion for literature and reading. It can be a family inheritance or it can be just to impress people around you by the fact that you are a person of culture. On the other hand,there are many persons who cannot afford to buy books,because some of them are quite expensive,but who usually go to libraries and spend hours reading something that interests them a lot,or just borrow books to home.
From my point of view,literature is very important in our life. For example,reading is a means of gaining culture and enriching our knowledge in different areas. It can help us have a great imagination and it makes things easier when it comes to make compositions on different themes. It gives you the possibility to speak about science,even if you don't work in this domain,or you can express your opinion about a political aspect,just because you have read something connected to that.
Secondly,literature offers us the possibility to enter the world of imagination,and to leave the real one for a couple of hours. We come to meet kings and queens many years ago,dream of being in the world of the rich or imagine how life will be in the future. Sometimes,we identify ourselves with the characters in the stories we read and they can give us some clues to solve our problems and how to react in certain circumstances.
In conclusion,I would like to say that literature is the perfect means to enrich our culture,to express ourselves correctly,to have a rich vocabulary,to be able to interfere in conversations in different fields of interest and to really be considered an erudite person.
71. People who are fond of literature are those thatA
A. have much interest in reading          
B. keep many books
C. go to libraries every day              
D. buy expensive books in the bookstore
72. According to the author we can broaden our knowledge byD.
A. composing           B. imagining      C. communicating      D. reading
73. We can know from the third paragraph thatC
A. we can bring kings and queens back to life
B. it is very good for us to stay alone for some hours
C. what we read can be useful in our daily life
D. we can make friends with people in the stories
74. The underline word"erudite"in Paragraph 4 probably means"A".
A. learned        B. enthusiastic      C. smart         D. creative
75. What is the author's purpose by writing the passage?C
A. To share his own reading experience.      
B. To distinguish the true readers.
C. To attract people to literature.          
D. To stress the importance of imagination.
18.Leading experts on the Internet,technology and policy have shared the same opinion on what we can expect in the next decade when it comes to connectivity and its effects on society.
The Pew Research report asked thousands of experts and members of the public for opinions on"the most significant overall influences of our uses of the Internet on humanity"---and some had a rosier outlook than others.
"The smartest person in the world nowadays could well be stuck behind a plough in India or China,"said Hal,Google's chief economist."Enabling that person----and the millions like him or her---will have a strong effect on the development of the human race."
Early Internet pioneer David Hughes agreed:"When every person on this planet can communicate two-way with every other person on this planet,the power of nation-states to control every human inside its geographic boundaries may start to disappear."
Wearables (electronic equipment that people can wear ) could monitor more than just steps,predicted UC Berkeley's Aron Roberts---or do more than just monitor:"We may literally be able to adjust both medications and lifestyle changes on a day-by-day basis or even an hour-by-hour basis."
Microsoft Reaearch's Jonathan Grudin is more pessimistic(悲观):"By making so much activity visible,it exposes the gap between the way people behave and the way we think they ought to behave.Adjusting to this will be an unending,difficult task.
And the difference between the rich and the poor will have a new aspect:"Only the well-off (and well-educated) will know how to preserve their privacy,"warned one expert.
"Will the Internet make it possible for our entire civilization to fall down together,in one big awful step?Possibly,"admitted Harvard"s Doctor Searls.:"But the Internet has already made it possible for us to use one of our unique advantages----the ability to share knowledge---to a degree higher than ever before."

36.As for the influences of our uses of the Internet on humanity,some of the experts areB.
A.Realistic
B.Optimistic
C.Doubtful
D.Careful
37.According to Hal,in the future,those who will influence the development of human race areB.
A.Google's economists
B.Chinese and Indian
C.The educated persons
D.World leading experts
38.People will be able to change their lifestyles at any time according toD.
A.The development of communication skills
B.The suggestions made by computer experts
C.The prediction made by the home computers
D.The data recorded by the computers worn on body
39.The underlined word"this"in paragraph 6refers toC.
A.The visible activities mentioned above
B.The way we thought they ought to behave
C.The way people really behave in life
D.The rule people ought to obey in life
40.Which of the following can best express the meaning of the last paragraphA?
A.Advantages and disadvantages of the Internet.
B.Development of the Internet and human beings.
C.Knowledge and civilization of human beings.
D.Possibilities of the Internet for the future users.
5.Dear Mom,Clear My Calendar
September is around the corner,and some of us are already complaining about summer's end.But parents have a special reason to do so.The end of summer means the start of school.And these days,planning a young child's schedule is a big challenge.The challenge is no longer finding activities to fill a child's day; it is saying no to the hundreds of options available.Our mailbox is filled with brochures urging us to sign our kids up for classes from cooking to martial arts(武术).
Educators are themselves discouraged by the number of special classes that many children attend.In the name of"enrichment,"three-year-olds not only go to preschool in the morning but study French or gymnastics after lunch.One teacher tells of a four-year-old asking for help in the toilet before hurrying off to tennis.Another teacher says that children sometimes hold on to her at pickup time.What happened to unstructured time?
A generous explanation is that we enjoy giving children opportunities we never had.The truth however is that many parents have doubts about how much time they spend away from their families.And one way to reduce this guilt is to believe that time spent in these classes is somehow more beneficial to children than the time we know we should be giving them ourselves.
David Elkind,an expert on children,suggests that the 1960s gave birth to the belief that earlier is better.Parents hope that early music lessons,for example will build a child's confidence.The truth,however,is that any time children are asked to do too much,too soon,they are at greater risk for feelings of failure.
A child's time does not have to be planned to be meaningful.Remember the lazy days of summer?Some children sleep late and play with the kids across the street until it's time to come home for dinner.However,with the majority of mothers working,fewer children enjoy that idle (空闲的) time now.
Come September,children across the country will finish a full day of kindergarten,only to attend an after-school program until 6P.M.,when a working mom or dad comes to take them home.That's too much for a five-year old.Finances,of course,do limit some parents.But let's be honest with ourselves-our own busy schedules,whatever they involve,are no excuse for burdening a young child's.

67.The author holds that it's a challenge to plan a schedule for a child mainly becauseC.
A.a child's schedule is too complex
B.activities suitable for kids are limited
C.parents are stuck in numerous choices
D.children always say no to parents'advice
68.What the two teachers say in Paragraph 2implies thatC.
A.children love to stay at school
B.they are popular with children
C.children dislike after-school classes
D.after-school classes are of poor quality
69.According to the author,what is the real reason for parents to send their children to after-school classes?D
A.Parents want to make up for their own regrets.
B.After-school classes develop children's potential.
C.Parents have doubt about their own ability to guide children.
D.After-school classes give parents an excuse for being absent.
70.Which of the following will the author probably agree with?C
A.For children's benefits,the earlier the better.
B.Children's spare time should be carefully designed.
C.Idle time for children is becoming a thing of the past.
D.Parents should be forgiven if they have a good reason..

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网