题目内容

Most young people enjoy some forms of physical activity. It may be walking, cycling, swimming, or in winter, skating or skiing. It may be a game of some forms—football, basketball, hockey, golf or tennis. It may be mountaineering.

Those who have a passion for climbing high and difficult mountains are often looked upon with astonishment. Why are men and women willing to suffer cold and hardship, and to take risks in high mountains? This astonishment is caused, probably, by the difference between mountaineering and other forms of activity to which men give their leisure.

Mountaineering is a sport and not a game. There are no man-made rules, as others, as there are for such games as golf and football. There are, of course, rules of different kinds which would be dangerous to ignore, but it is this freedom from man-made rules that makes mountaineering attractive to many people. Those who climb mountains are free to use their own methods.

If we compare mountaineering with other more familiar sports, we might think that one big difference is that mountaineering is not a “team game”. We should be mistaken in this. There are, it is true, no “matches” between “teams” of climbers, but when climbers are on a rock face linked by a rope on which their lives may depend, there is obviously teamwork.

The mountain climber knows that he may have to fight forces that are stronger and more powerful than man. He has to fight the forces of nature. His sport requires high mental and physical qualities.

A mountain climber continues to improve in skills year by year. A skier is probably past his best by the age of thirty. But it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the Alps. They may take more time than younger men, but they perhaps climb with more skills and less waste of effort, and they certainly experience equal enjoyment.

1.What sports are popular among people in winter in the passage?

A. Soccer and golf.               B. Skiing and skating.

C. Cycling and hockey.           D. Mountaineering.

2. The underlined word “passion” in Paragraph 2 could best be replaced by ______.

A. strong emotion               B. good way

C. better feeling               D. enough affection

3. Mountaineering is a sport, not a game because_______.

A. it has man-made rules

B. it is too dangerous for climbers

C. it can’t bring people joy or leisure

D. it is free for climbers to use their own methods

4. We know from the passage that _______.

A. mountaineering has no appeal for people

B. physical quality is more important than mental one for climbers

C. a mountain climber passes his best by the age of thirty

D. it is possible for an old man of fifty or sixty to climb the Alps

5.What is the best title for the passage?

A. Sports in winter    B. Team work in climbing

C. Mountaineering       D. The quality for mountaineering

 

1.B

2.A

3.D

4.D

5.C

【解析】

试题分析: 本文给读者介绍了登山这项体育运动。虽然同是体育活动,但是登山不同于足球,高尔夫球等竞赛性运动方式,因为它没有人为制定的规章制度要求参与者必须遵守。登山是一种参与者可以使用任何适合自己的方法,根据自己的体力和技能进行的一种有益于健康的野外活动。

1.细节理解题。根据文章首段Most young people enjoy some forms of physical activity. It may be walking, cycling, swimming, or in winter, skating or skiing.可知冬天人们喜欢滑冰,滑雪,选B。

2.词义猜测题。根据后句Why are men and women willing to suffer cold and hardship,可以判断有些人非常乐于去爬高而险的山,由此推断passion有“非常愿意,渴望”之意,故答案选A。

3.细节理解题。从文章第三段首句Mountaineering is a sport and not a game. There are no man-made rules, as others, as there are for such games as golf and football. 和尾句Those who climb mountains are free to use their own methods.可知登山只是一项运动而非比赛的原因是登山没有人为制定的规则,登山者可以自由使用任何方法,故答案选D。

4.细节理解题。从文章末段内容But it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the Alps……and they certainly experience equal enjoyment.可知年纪在五、六十岁的人攀登最高的山是很少见的,但是通过更多的技巧,节省更多的体力,他们仍然是可以爬上阿尔卑斯山脉山的,选D。

5.主旨大意题。文章首段通过列举人们喜欢的体育运动,提出登山这一话题。然后在下文围绕mountaineering展开行文,讲述了登山与其他体育竞赛存在的不同之处,由此可知文章中心话题是mountaineering,故答案选C。

考点:考查社会生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

If Mickey Mouse is a westerner who has captured the world,Hello Kitty is the world’s sweetheart from Asia. With its two innocent black eyes and the cute ribbon on its ear, this white-faced kitten has captivated(迷住)the hearts of women of all ages since 1974.

Hello Kitty is found on more than 50 thousand items,including toys,school supplies, make-up and even neckties.

To celebrate the character’s 38' birthday, an exhibition called “Inside Kitty" is underway at the Seongnam Arts Center in Yatab-dong.

“Kitty was not popular at all at first,even in Japan. Only since 1985, 11 years after it was born,have people started to pay attention to it,” Yuko Yamaguchi, one of the designers of the character,told the press.

“Hello Kitty was only for kids then. But in 1987, I got a letter from a high school student who said that her friends teased her because she had a Hello Kitty product. She asked the company to make something that did not look strange for her to carry around. Since then we’ve tried to come up with things that all ages can enjoy,” Yamaguchi said.

Hello Kitty became popular after being displayed in Anna Sui boutiques(精品店)in the United States. Young women from all over the world have been in love with the character ever since. The boutique of MAC,a make-up brand,packed,on the day the brand was released,its first products made in collaboration with Hello Kitty.

“The character has to communicate with people. It should change over time,and always stay fashionable,” Yamaguchi said.

“Inside Kitty" starts by viewing the past of the character. Kitty fans will be delighted to see Hello Kitty items from throughout the past 38 years on display.

Hello Kitty 1.____________ its 38th birthday

Appearance

Two innocent 2.__________ eyes, a cute ribbon on its ear, and a white face.

Related products

About 50 thousands items 3._________ toys, school supplies, and make-up.

4.________

It came into 5._______ in 1974.

It has been 6.________ since 1985, 11years after its 7._______.

In 1987, it was designed to appeal to all ages instead of only to 8._______.

The 38th birthday celebration

An exhibition 9._________ “Inside Kitty” is being held where Hello Kitty items from throughout the past 38 years will be on 10._______.

 

请阅读下面的短文,然后按要求写一篇150 词左右的英语短文。

Two friends have an argument that breaks up their friendship forever, even though neither one can remember how the whole thing got started. Such sad events happen over and over in high schools across the country. In fact, according to an official report on youth violence, "In our country today, the greatest threat to the lives of children and adolescents is not disease or starvation or abandonment, but the terrible reality of violence". Given that this is the case, why aren't students taught to manage conflicts the way they are taught to solve math problems, or stay physically fit?

A report on violence among high school students indicates that most violent incidents between students begin with daily small matters such as a relatively minor insult (侮辱). For example, a fight could start over the fact that one student eats a peanut butter sandwich each lunchtime. Laughter over the sandwich can lead to insults, which in turn can lead to violence. The problem isn't in the sandwich, but in the way students deal with the conflict.

There will always be conflicts in schools, but that doesn't mean there needs to be violence. Learning to resolve(化解)conflicts can help students deal with friends, teachers, parents, bosses, and coworkers. In that way, conflict resolution is a basic life skill that should be taught in schools across the country.

【写作内容】

1.以约30词概括上文的主要内容。

2.以约120词对“中学生产生矛盾或冲突”的现象进行议论,内容包括:

1) 中学生产生矛盾或冲突的原因;

2 ) 描述一次你和你的同学产生矛盾的经历(包括起因,经过和结果);

3) 谈谈如何正确解决和同学的矛盾。

【写作要求】

1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子。

2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。

【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

 

 

 

 

When asked to point out one or two things that are most important to themselves,many put friends ahead of homes,jobs,clothes and cars.

A true carries a long history of experience that determines who we are and keeps us connected. It is a we should prove it. ,the better friends you are,the more probably you’ll have disagreements. And the can be what you don’t want an end to finish the relationship.

The good news is that most troubled friendships can be .First,don’t let your pride get in your way. Most of us can forgive each other when are brought out in the open. Second,____when you’re wrong-even if you’ve been . Over the course of friendship, the best people make mistakes. Sometimes,it may be best if the wronged person the lead and apologizes. When you apologize,give your friend a to admit that he has been wrong. Third,see things from your point of view. And accept that friendships change as our needs and lifestyles change. Making friends can sometimes seem . The hard part is ____the connections strong during the nature ups and downs that have an effect on all relationships. My suggestion:Consider friendship an honor and a gift,and worth the effort to treasure and nurture(培养).

1.A. friendship B.love C.relationship D.care

2.A. wealth B.gold C.jewellery D.treasure

3.A. Personally B.Naturally C.Unfortunately D.Luckily

4.A. result B.pace C.future D.minute

5.A. finished B.mended C.changed D.prevented

6.A. discussions B.questions C.differences D.interests

7.A. admit B.punish C.flee D.apologize

8.A. blamed B.wronged C.punished D.praised

9.A. still B.even C.yet D.ever

10.A. takes B.gives C.gets D.makes

11.A .reason B.cause C.chance D.time

12.A. brother’s B.father’s C.enemy’s D.friend’s

13.A. properly B.finally C.really D.merely

14.A. difficult B.hard C.easy D.likely

15.A .keeping B.letting C.proving D.remaining

 

An experiment was carried out at British school into the performance of new pupils. At the start of the year, the pupils were each given a rating, ranging from “excellent prospect” to “unlikely to do well”. These were totally untrue ratings and did not reflect how well the pupils had previously performed. However, these ratings were given to the teachers. At the end of the year, the experimenters compared the pupils’ performance with the ratings. Despite their real abilities, there was an astonishingly high connection between performance and ratings. It seems that people perform as well as we expect them to.

The Self-fulfilling Effect is also known as the Pygmalion Effect. This comes from an old Greek story. The story was also the basis of George Bernard Shaw’s play “Pygmalion”, later turned into the musical “My Fair Lady”. In Shaw’s play, Professor Henry Higgins claims he can turn a Cockney flower girl, Eliza Doolittle into a duchess. But, as Eliza herself points out to Higgins’ friend Pickering, it isn’t what she learns or does that determines whether she will become a duchess, but how she’s treated.

The implication (含义) of the Pygmalion Effect for leaders and managers is massive. It means that the performance of your team depends less on them than it does on you. The performance you get from people is no more or less than what you expect, which means you must always expect the best. As Goethe said, “Treat a man as he is and he will remain as he is. Treat a man as he can and should be and he will become as he can and should be.”

1.The underlined word “rating” in Paragraph 1 can be replaced by “_________”.

A. programB. regulation

C. correction D. classification

2.What’s the passage mainly about?

A. A new scientific experiment.

B. The Self-fulfilling Effect.

C. Shaw’s play “Pygmalion”.

D. An improved teaching method.

3.The experiment was made in order to _________.

A. try out a new teaching method

B. pick out the most excellent pupils

C. learn if expectations affect performance

D. give each pupil a proper rating

4.What made Eliza change into a duchess according to Eliza herself?

A. Strict training from Higgins.

B. Her own strong will and hard work.

C. The proper way she was regarded

D. Warm encouragement from Pickering.

5.According to the Pygmalion Effect, if you want a man to finish a hard task in a short time, you should say, “_________”.

A. I’m sure you can make it

B. I will help you any time

C. It is as easy as pie

D. It doesn’t matter if you fail

 

Wealth starts with a goal saving a dollar at a time. Call it the piggy bank strategy(策略). There are lessons in that time-honored coin-saving container.

   Any huge task seems easier when reduced to baby steps. I f you wished to climb a 12,000-foot mountain, and could do it a day at a time, you would only have to climb 33 feet daily to reach the top in a year. If you want to take a really nice trip in 10 years for a special occasion, to collect the $15,000 cost, you have to save $3.93 a day. If you drop that into a piggy bank and then once a year put $1,434 in a savings account at 1% interest rate after-tax, you will have your trip money.

   When I was a child, my parents gave me a piggy bank to teach me that, if I wanted something, I should save money to buy it. We associate piggy banks with children, but in many countries, the little containers are also popular with adults. Europeans see a piggy bank as a sign of good fortune and wealth. Around the world, many believe a gift of a piggy bank on New Year’s Day brings good luck and financial success. Ah, but you have to put something in it.

Why is a pig used as a symbol of saving? Why not an elephant bank, which is bigger and holds more coins? In the Middle Ages, before modern banking and credit instruments, people saved money at home, a few coins at a time dropped into a jar or dish. Potters(制陶工) made these inexpensive containers from an orange-colored clay(黏土) called “pygg,” and folks saved coins in pygg jars. The Middle English word for pig was “pigge”. While the Saxons pronounced pygg, referring to the clay, as “pug”, eventually the two words changed into the same pronunciation, sounding the “i” as in pig or piggy. As the word became less associated with the orange clay and more with the animal, a clever potter fashioned a pygg jar in the shape of a pig, delighting children and adults. The piggy bank was born.

Originally you had to break the bank to get to the money, bringing in a sense of seriousness into savings. While piggy banks teach children the wisdom of saving, adults often need to relearn childhood lessons. Think about the things in life that require large amounts of money--- college education, weddings, cars, medical care, starting a business, buying a home, and fun stuff like great trips. So when you have money, take off the top 10%, put it aside, save and invest wisely.

1.What is the piggy bank strategy?

A. Paying 1% income tax at a time.

B. Setting a goal before making a travel plan.

C. Aiming high even when doing small things.

D. Putting aside a little money regularly for future use.

2.Why did the writer’s parents give him a piggy bank as a gift?

A. To delight him with the latest fashion.

B. To encourage him to climb mountains.

C. To help him form the habit of saving.

D. To teach him English pronunciation.

3.What does the underlined word “something”(Paragraph 3) most probably refer to?

A. Money B. Gifts

C. Financial success D. Good luck

4.The piggy bank originally was _________.

A. a potter’s instrument

B. a cheap clay container

C. an animal-shaped dish

D. a pig-like toy for children

5.The last paragraph talks about ________.

A. the seriousness of educating children

B. the enjoyment of taking a great trip

C. the importance of managing money

D. the difficulty of starting a business

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网