题目内容
Directions: Read the following passage. Fill in the numbered blanks by using the information from the passage
Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.
People in the United States honor their parents with two special days: Mother’s Day, on the second Sunday in May, and Father’s Day, on the third Sunday in June. These days are set aside to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible citizens. They give love and care. These two days offer a chance to think about the changing roles of mothers and fathers. More mothers now work outside the home. More fathers must help with child-care.
These two special days are celebrated in many different ways. On Mother’s Day people wear carnations. A. red one stands for a living mother. A. white one shows that the mother is dead. Many people attend religious services(宗教仪式)to honor parents. It is also a day when people whose parents are dead visit their graves(坟). On these days, families get together at home and in restaurants. They often have outdoor BBQs for Father’s Day. These are days of fun and good feelings and memories.
Another tradition is to give cards and gifts. Children make them in school. Many people make their own presents. These are valued more than the ones bought in stores. It is not the value of the gift that is important, but it is “the thought that counts”. Greeting card stores, florists, candy makers, bakeries, telephones companies and other stores do a lot of business during these holidays.
1.
|
Types |
●Mother’s Day ●2. |
|
3. |
to show love and respect for parents. |
|
Common points |
offer a chance to think about 4. |
|
5. of celebrating |
● wearing carnations on Mother’s Day. ●6.attending to honor parents. ●7.visiting ●8. at home and in restaurant. ●9. |
|
10. |
Giving cards and gifts to parents. |
1.Two special days
2. Father’s Day
3. Aim/Purpose
4.the changing roles
5.Ways
6.religious services
7. parents’ graves
8. getting together
9. having outdoor BBQs
10. (Another) tradition
【解析】
试题分析:
1. Two special days 原词再现。根据文章第1.2行People in the United States honor their parents with two special days: Mother’s Day, on the second Sunday in May, and Father’s Day, on the third Sunday in June.可知本文是关于西方的母亲节和父亲节。
2. Father’s Day 原词再现。根据文章第二行Father’s Day, on the third Sunday in June.
3. Aim/Purpose 总结归纳题。根据2,3行These days are set aside to show love and respect for parents.可知这两个节日是为了表示对父母的爱。
4. the changing roles 原词再现。根据第一段4,5行think about the changing roles of mothers and fathers。
5. Ways 原词再现。根据第二段第1行These two special days are celebrated in many different ways.可知讲述的是庆祝这两个节日的不同方法。
6. religious services 原词再现。根据第二段第3行any people attend religious services(宗教仪式)to honor parents.
7. parents’ graves 原词再现。根据第二段3,4行It is also a day when people whose parents are dead visit their graves(坟).
8. getting together 词形转换。根据第二段4,5行On these days, families get together at home and in restaurants.
9. having outdoor BBQs 词形转换。根据第二段第5行have outdoor BBQs for Father’s Day.
10. (Another) tradition 原词再现。根据第三段第一行Another tradition is to give cards and gifts.
考点:考查任务型阅读
点评:本文属于任务型阅读,在完成此类题目时,要仔细阅读短文和表格,根据文章的篇章结构找出原文中的相应的语群,从同义词,近义词,反义词等角度出发,寻找原词再现,进行归纳总结,确定合适的答案。
Directions: Read the following passage. Fill in the numbered blankets by using the information from the passage. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.
Like our body, our memory needs regular exercise to be in good condition. Like the sportsman who must train to allow the body to respond to difficult times, the memory needs its own special training in order to stay in “shape” and improve.
There are many factors that can cause poor memory like insomnia (失眠), depression and alcohol. However, there are simple ways which you can follow to keep your memory in shape and actually help you to improve your memory’s condition and performance.
Never stop learning. Look for topics that interest you and really get involved in learning new information about them. Reading and attending lectures or programs are sources of continuous education of your brain with beneficial results to your memory.
Develop your social and family relationships. The more social you are, the better it is for your brain. Studies have shown that the brain and heart have a lot to gain from good family and social relationships.
Exercise your mind with games. The more you use your brain, the more you help your memory stay in shape. There are many games that can make you an intelligent person as well as entertain you such as chess, puzzles and board games.
Exercise physically can improve your memory. This type of exercise improves the circulatory (血液循环的) system. Even the simple but regular daily exercise such as fast walking can improve the heart and oxygenation(供氧) of the brain. The benefits of exercise affect positively many body systems, as well as our memory and other cognitive(认知的) capabilities.
Eat more fruit and vegetables. What we eat every day affects the performance and long-term condition of our memory. Fruit and vegetables are an excellent source of antioxidants(抗氧化剂) and vitamins that can help and benefit the nervous system.
So our memory is like a sportsman. The more we practice our brains and memory, the better their performance will be.
Title: How to improve memory
|
Topic |
1. like insomnia, depression and alcohol can lead to poor memory. We should exercise 2. to keep memory in good condition. |
|
|
Ways to improve memory |
Never stop learning |
3. like reading and attending lectures or programs does good to your memory. |
|
Develop social and family relationships |
Good family and social relationships are beneficial to your brain and contribute to 4. as well. |
|
|
Exercise mind with games |
Play chess, puzzles or board games, which is of great benefit to your intelligence and also offers you5. . |
|
|
Take6. exercise |
Physical exercise improves the 7. of the brain, which leads to better memory. |
|
|
Eat more fruit and vegetables. |
Fruit and vegetables are 8. in antioxidants and vitamins that can help and benefit the nervous system. |
|
|
9. |
If we practice brains and memory more, they will 10. . |
The concept of health holds different meanings for different people and groups. These meanings have also changed over time. This change is no more evident than in Western society today, when notions of health and health promotion are being challenged and expanded in new ways.
For much of recent Western history, health has been viewed in the physical sense only. That is, good health has been connected to the smooth mechanical operation of the body, while ill health has been attributed to a breakdown in this machine. Health in this sense has been defined as the absence of disease or illness and is seen in medical terms.
In the late 1940s the World Health Organization challenged this physically and medically oriented (导向的) view of health. They stated that health is a complete state of physical, mental and social well-being and is not merely the absence of disease (WHO, 1946). Health and the person were seen more holistically (mind / body / spirit) and not just in physical terms.
The 1970s was a time of focusing on the prevention of disease and illness by emphasizing the importance of the lifestyle and behaviour of the individual. Specific behaviours which were seen to increase risk of disease, such as smoking, lack of fitness and unhealthy eating habits, were targeted. Creating health meant providing not only medical health care, but also health promotion programs and policies which would help people maintain healthy behaviours and lifestyles. While this individualistic healthy lifestyle approach to health worked for some (the wealthy members of society), it was of little benefit to people experiencing poverty, unemployment, underemployment or who had little control over the conditions of their daily life.
During the 1980s and 1990s there has been a growing swing away from seeing lifestyle risks as the root cause of poor health. While lifestyle factors still remain important, health is being viewed also in terms of the social, economic and environmental contexts in which people live. This broad approach to health is called the socio-ecological view of health.
At the Ottawa Conference in 1986, a charter was developed which outlined new directions for health promotion based on the socio-ecological view of health. This charter, known as the Ottawa Charter for Health Promotion, remains as the backbone of health action today. In exploring the scope of health promotion it states that:
Good health is a major resource for social, economic and personal development and an important dimension (尺度) of the quality of life. Political, economic, social, cultural, environmental, behavioural and biological factors can all favour health or be harmful to it. (WHO, 1986)
1.From the passage, we can infer that _________.
|
A.good health means not having any illness |
|
B.health has different meanings for different people in different periods |
|
C.health has always been viewed in terms of the social, economic and environmental contexts in which people live |
|
D.health has always been considered a major resource for social, economic and personal development and an important dimension of quality of life |
2.In the late 1940s, if you ___________, that meant you were healthy.
|
A.were strong enough |
|
B.were strong, optimistic and happy |
|
C.had enough money |
|
D.had a good lifestyle |
3. of society benefited most from the healthy lifestyle approach to health.
|
A.Rich people |
B.Poor people |
|
C.Old people |
D.Young people |
4.The socio-ecological view of health includes the following broad areas EXCEPT ________.
|
A.the social contexts |
|
B.the environmental contexts |
|
C.the economic contexts |
|
D.the area of personal development |
5.This passage mainly tells us that .
|
A.wealth is health |
|
B.health means different things in different periods |
|
C.it’s getting harder to be healthy |
|
D.people should change their understanding of health over time |
---How did you do in the test yesterday?
-----Not so well. I ______ much better but I misread the directions for writing。
|
A.will have done |
B.could have done |
|
C.must have done |
D.may have done |
Directions: Read the following passage. Complete the diagram by using the information from the passage.
Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.
As we all know, all the governments in the world collect taxes(税), but what are they and what are they used for? Some people may not know about them.
There are two kinds of taxes. One of the most important taxes is income-taxes which a person pays according to the amount of his income. Whatever he is, he must pay tax if income is more than a certain amount. This is called a “direct” tax, because it is paid in money directly to the government.
Another tax is paid on goods. When they are brought into a country, such a tax is paid as part of the price of these goods if they are later sold in shops. We call it “indirect” tax, because it is paid indirectly through the shopkeepers.
People usually complain about having to pay taxes, but they forget that the money is spent on what they need. On one hand, we need policemen and soldiers to protect us from danger. Meanwhile, we also need schools and teachers for our children. On the other hand, we need officials and workers to serve us. Above all, we need money to develop our nation.
Taxes, therefore, can’t be avoided. We have no real reason to complain when we are asked to supply money to be spent for the good of ourselves and for our fellow-citizens.
Title: 1. are necessary in our life
|
Sources |
People→Taxes |
_2.__of taxes |
Tax-payers |
|
3. |
People whose income is over a certain amount |
||
|
Indirect tax |
___4.__ |
||
|
5. |
Taxes→ 6. |
On safety— 7. |
|
|
On education— 8. |
|||
|
9. —Officials and workers |
|||
|
On development— 10. |