题目内容

Many Chinese students who have learnt English for more than ten years are still unable to speak English very well when they meet a foreigner.They seem to have mastered the basic language structure(结构), but a conversation in English will make them feel uneasy. They are afraid that other people might find out their mistakes.

It's uncommon that many students who are bad speakers of English can write English perfectly. This proves that they are unable to organize their idea in English. The center of the problem is that they lack practice and confidence (自信).

Why should you be afraid? Do you fear those foreigners with whom you are speaking? Don't be shy, they will not laugh at you just for a little mistake you make. The best way to get rid of trouble is to learn to speak by speaking more. I am sure that constant practice will help you succeed.

1. What's the best topic for the passage?

A. How to Speak to Foreigners

B. How to Study English Well

C. How to Organize the Idea in English

D. Practise Speaking English All the Time

2.Many Chinese students can write English very well, but they cannot speak English fluently because ________

A. they seldom practise speaking English

B. they seldom meet foreigners

C. they had no chance to speak English

D. they think it's enough to master the basic language structure only

3. So many Chinese students are afraid speak to foreigners because

A. they worry about making mistakes in their speaking

B. they don't think their English is poor

C. they are afraid they can't understand foreigners

D. they didn't like speaking to foreigners

 

1.D

2.A

3.A

【解析】

试题分析:为什么中国学生能够在书面上准确地用英语来表达而在口头上却不能够流利的说出来呢?其原因是中国学生缺乏足够的练习,他们害怕出错,没有自信。其实只要坚持练习,任何人都可以练就一口流利的英语。

1.主旨大意题。文章前两段内容揭示了中国学生不能流利说英语的现象,然后在第三段中提出解决问题的方法,由此判断D选项内容可以体现文章中心,故答案选D。

2. 细节理解题。根据文章第二段The center of the problem is that they lack practice and confidence可知中国学生说不好英语的原因是缺乏足够的练习,选A。

3.细节理解题。根据文章末段Do you fear those foreigners with whom you are speaking?以及 they will not laugh at you just for a little mistake you make.可以判断答案选A。

考点:考查文化教育类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

50 years ago Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys. Barbie, as everyone called her, has become the most successful toy in history. According to Barbie’s parents, the Mattel Company, 90% of all American girls between 3 and 10 have at least one Barbie at home.

In today’s world, however, Barbie is facing an identity crisis. There are many rivals on the market. For example, Bratz dolls, which are very popular among older girls, came to life seven years ago. They look more like today’s pop stars with heavy make-up(浓妆)and fashionable miniskirts. Today Bratz is a challenge for Barbie, because the company offers a wide variety of clothing, too.

It seems that Barbie has lost her appeal to older girls. “For younger girls playing with a Barbie is much fun, but when you get older you want something chic, says Alina Foley, a shop assistant in a New York toy store. Indeed, sales have been going down over the past year, partly because of the world’s economic crisis.

Barbie still has a lot going for her. More and more doll lovers all over the globe have become collectors. They trade Barbies or buy them on eBay. Others look for special and rare Barbie dolls, like Scarlett O’Hara from “Gone with the Wind”.

On the international market, Barbie remains number one. Although Mattel has been selling fewer Barbies in the United States over the past year, sales in other countries have been going up. In January Mattel opened its first Barbie store in Shanghai, where girls can shop, eat or even become their own fashion designer.

Barbie has changed her image many times over the past decades. Originally she worn blond pony tails and had bright red lips. In the 80s she changed to a more colorful new look.

For her 50th birthday Mattel is planning some big events. Fashion designers from all over the world have been called to make new clothes for Barbie. She is also scheduled to be a big star during the New York Fashion Week.

How long will Barbie stay on as a celebrity(名人)in the world of toy dolls? Hard to say, but 50 is definitely not the age to retire.

1.The author mentions Bratz in Paragraph 2 in order to show that __________.

A. even pop stars have their own favorite toy dolls

B. Barbie is facing tough competition on the market

C. clothing plays the key role in the design of toy dolls

D. the toy market has been expanding greatly over the years

2.The underlined word “chic” in Paragraph 3 probably means “__________”.

A. valuableB. scientific

C. complexD. fashionable

3.We can learn from the text that Barbie __________.

A. plays a role in a film directed by Scarlett O’Hara

B. is most popular with girls under the age of ten

C. has rarely changed its image since its birth 50 years ago

D. has long lost its leading position on the market of toy dolls

4.What would be the best title for the text?

A. Barbie Turns Fifty

B. Hottest Toys for Girls

C. Mattel’s Barbie Sales

D. Play with Bratz Toys

 

As a boy I was always small for my age. I was also five years younger than one of my brothers and seven years younger than the other. As a result I often felt left out when their friends came over to play. I was either too small or too young for whatever they were doing and they didn't want their younger brother listening to their conversations either. More often than not I found myself outside playing alone and feeling forgotten.

I remember one spring afternoon feeling especially lonely as I sat in the yard behind our house. We lived miles from town and I hardly saw my own friends outside of school. I heard my brothers laughing from inside the house and felt a single tear coming down my cheek. At that moment I saw a large brown dog walking over to me. He looked happy and his tail was wagging as well. Even though he didn't know me he greeted me like a long lost friend, licking(舔) my chin and sitting beside me on the spring grass. It must have been at least an hour that I patted and talked to this four-legged angel. He let me pour out all my troubles and share my deepest thoughts before he kissed my cheek goodbye and ambled off either to Heaven or his home. I went back inside feeling happy, knowing that no matter what life may hold I was loved. Now over 40 years later I still remember that angel with a smile.

I believe that God sent him at that moment of sadness to remind me just how much he loved me. There is nothing more important than knowing we are loved. When we are loved, we will learn to love others. Learning to love helps us to understand ourselves and other people better.

1.How did the writer feel when his brothers’ friends came?

A. Proud. B. Worried.

C. Lonely. D. Happy.

2.The writer shared his troubles and thoughts with the dog because ______.

A. it was his friend B. it could understand him

C. it looked like an angel D. it was friendly to him

3.From Paragraph 2, we can learn that ______.

A. the boy met a long lost friend

B. the boy had no friends at school

C. the dog spent the afternoon with the boy and his brothers

D. the dog helped the boy realize that he was loved

4.The author wrote the story to______.

A. encourage people to talk about their troubles

B. show knowing you are loved is the most important

C. tell people they should treat animals friendly

D. share his unforgettable experience with us

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网