题目内容
All parents in England want to send their children to high school.But sending a child to a school is the first step that many parents find difficult to take.In theory,at least,the problem is that there are many choices to make.Let us try to list some of the alternatives (两选一) between which parents are forced to decide.To begin with,they may ask themselves whether they would like their child to go to a singlesex school or a coeducational school.They may also consider whether the child should go to a school that is connected to a particular church or religious group,or whether the school should not have such connections.Another decision is whether the school should be one of the vast majority financed by the state or one of the very small but influential (有影响的) minority of private schools,though this choice is,of course,only available to the small number of those who can pay.Also connected with the question of money is whether the child should go to a boarding school or live at home.Then there is the question of what the child should do at school.Should it be a school whose curriculum (课程) lays emphasis,for example,on necessary skills,such as reading,writing and mathematics,or one which pays more attention to developing the child’s personality,morality,emotion and sociality.Finally,with dissatisfaction with conventional education as great as it is in some circles in England and certainly in the US,the question might even arise in the parents’minds as to whether the child should be forced (强迫) to go to school at all.Although in practice,some parents may not think twice about any of these choices and send their child to the only school available in the immediate neighborhood,any parents who are interested enough can insist that as many choices as possible be made open to them,and the system is theoretically (就理论上) supposed to provide them.
61.Parents in England find choosing a school hard because________.
A.there is a limited number of choices
B.some schools are very expensive
C.some schools are government schools
D.they are faced with a variety of offers
62.According to the passage,some parents,if allowed,might let their children stay at home because they________.
A.don’t find conventional education satisfactory (满意的)
B.don’t know how to choose among different schools
C.intend to educate their children themselves
D.find conventional education too expensive to pay for
63.What is implied (暗指的) at the very end of the passage?
A.Most parents are unconcerned about the choices available to them.
B.Interested parents can request more school choices be open to them.
C.The educational system may not provide as many choices as expected.
D.Most parents usually send their children to the schools nearby.
61.D 细节理解题。由文章第三句the problem is that there are many choices to make可知,父母面临着太多的选择。
62.A 细节理解题。由文章倒数第二句with dissatisfaction with conventional education...forced to go to school at all可知父母们对传统教学不满意,故选A。
63.C 推理判断题。由最后一句话the system is theoretically supposed to provide them可知教育体制并没有提供给父母预想中的很多选择。