题目内容
【题目】What should we do if one of our classmates suddenly falls ill or gets hurt? Here are some steps you should follow. But always remember to look for medical care after first aid (急救) if the wound is serious.
Broken bones: Take away clothing from the wound. Use an ice pack. Don’t move the hurt body part while waiting for the doctor to arrive.
Animal bites: Wash the bite area with soap and water. Pack the wound with a clean cloth if it is bleeding. If the bleeding has stopped, cover the area with a bandage and take the person to the hospital. Make sure you remember what kind of animal it is so the doctor can find the right way to treat him or her at once.
Fainting (昏厥): Have him or her lie with Feet lifted a little. Don’t move the body if you think there might be wounds from the fall. Make sure he or she can breathe and let in fresh air. Clean the person’s face with a cool cloth.
Nosebleeds: Have the person sit up with his or her head tilted (倾斜) forward a little. Do not have the person tilt his or her head back because this may cause heavy breathing or coughing. Pinch (捏) the lower part of the nose for at least 10 minutes.
【1】What should we do first when an animal bite happens?
A. Put an ice pack on the wound.
B. Wash the bite area with soap and water.
C. Try to stop the bleeding with a clean cloth.
D. Take the hurt person to the hospital.
【2】Which of the following is NOT right when a boy’s nose bleeds?
A. Let his head not tilt back.
B. Let his head tilt forward a little.
C. Let him sit up.
D. Pinch his nose for less than l0minutes.
【3】Which part of a magazine may the passage come from?
A. Lifestyle. B. Health.
C. Sports. D. Education.
【4】What’s the main idea of the passage?
A. First aid for some accidental wounds.
B. Steps of looking for medical care.
C. Advice on ways not to get hurt.
D. Ways to ask for help in getting hurt.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】A
【解析】 本文属于健康类文章。本文主要讲述有人突然生病或受伤时的急救措施。
【1】B
细节理解题。根据第二段第一句“Animal bites: Wash the bite area with soap and water.”可知动物咬伤首先要用肥皂和水冲洗伤口。分析选项可知B项符合题意。
【2】D
细节理解题。根据最后一段“Nosebleeds: Have the person sit up with his or her head tilted (倾斜) forward a little. Do not have the person tilt his or her head back because this may cause heavy breathing or coughing. Pinch (捏) the lower part of the nose for at least 10 minutes.” 流鼻血时让他或她坐着时头向前倾斜一点。不要头向后倾,因为这可能导致呼吸困难或咳嗽。由此可知A、B、C是正确的,捏鼻子的下部至少10分钟而不是至多,可判断D错的。故选D。
【3】B
推理判断题。根据文章第一段内容可知本文主要讲述有人突然生病或受伤时的急救措施,因此可推测这种文章应该出现在医疗健康杂志上,故选B。