题目内容

As I grew older, my dad and I grew further apart. We always had totally different opinions. He thought that college was a waste of time, but for me it was important to finish college. He wanted me to work my way to the top as he had done in his field, but I wanted a different life. There was a time when we did not talk with each other.

A few months ago, I heard that my 84-year-old dad was in poor health. When he called and asked whether I could move from Colorado back to Tennessee to help him, I knew he was seriously ill. I am his only child and so it was time to meet my father's requirement.

Two weeks after moving back,we bought a boat and started fishing again. Fishing was one of the few things that we did while I was young and that we both enjoyed. It is strange but true that as we are fishing we are able to put things that have kept us apart for so many years behind us. We are able to talk about things that we have never talked about before. Fishing has been healing the old wounds that have kept us apart.

It is not important how many fish we catch. It is about enjoying the relationship that we have not had for years. I' m 62 and he is 84. When we are on the lake fishing, it is like enjoying life. It is far better to find a way to put the unhappy past behind. I am so lucky to spend the happy time with my father in his last years. Now my heart is filled with love. A smile always graces my lips.

1.The author and his father became further apart because .

A. they lived very far from each other

B. they seldom went see each other

C. they only communicated by phone

D. they had different views on things

2.Why did the author come back to Tennessee?

A. Because his father invited him to work there.

B. Because he decided to live in a different city.

C. Because his father was ill and needed caring.

D. Because he regretted being rude to his father.

3.For the author, fishing with his old father .

A. helps cure his father’s disease

B. makes him realize the importance of relaxation

C. is a good way to get close to nature

D. provides a chance for them to communicate

4.Which of the following can be the best title for the text?

A. Fishing Brings Us Together B. Forgiving Is Difficult

C. Memories of Old Days D. My Beloved Father

1.D

2.C

3.D

4.A

【解析】

试题分析:本文主要讨论的是我和父亲之间因为对很多问题的看法不一致导致的交流不够,现在钓鱼给我们提供了这样的一个机会,让我们可以进行很多的交流

1.1】D 细节题。根据文章第一段第一句As I grew older, my dad and I grew further apart. We always had totally different opinions.说明两个人的观点不同是主要的原因,故D正确。

2.2】C 细节题。根据第二段最后一句I knew he was seriously ill. I am his only child and so it was time to meet my father’s requirement. 说明他病了我是他唯一的儿子我要照顾他,故C正确。

3.3】D 细节题。根据文章第三段3,4行It is strange but true that as we are fishing we are able to put things that have kept us apart for so many years behind us.说明在钓鱼的时候,我们两个可以进行很好的交流,故钓鱼给我们提供了一个机会进行交流,故D项正确。

4.4】A 主旨大意题。本文主要讨论的是我和父亲之间因为对很多问题的看法不一致导致的交流不够,现在钓鱼给我们提供了这样的一个机会,让我们可以进行很多的交流,故A正确。

考点:考查故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Plants are very important living things. Life could not go on if there were no plants. This is because plants can make food from air, water and sunlight. Animals and man cannot make food from air, water and sunlight. Animals get their food by eating plants and other animals. Therefore animals and man need plants in order to live. This is why we find that there are so many plants around us. If you look carefully at the plants around you, you will find that there are two kinds of plants: flowering plants and non-flowering plants. Flowering plants can make seeds. The seeds are protected by the fruits. Some fruits have one seed, some have two, three or four, and some have many seeds. But a few fruits have no seeds at all. An example of a fruit without seeds is the banana fruit. Most non-flowering plants do not grow from seeds. They grow from spores(胚芽)。 Spores are very small. Some spores are so small and light that they can float in the air. We may say that spores are quite the same as seeds. When these spores are all on wet and shady places, they usually grow into new plants.

1.The main idea of the first paragraph is that ______.

A. plants are important for life

B. plants cannot grow without air

C. there are many plants in the world

D. we can not live without water

2.Plants can make food from______.

A. flower, water and air B. water,sunlight and air

C. air,water and soil D. air,sun and light

3.What can we infer(推断) from the passage ?

A. Of all living things animals are most important

B. Without plants,man will die out

C. All fruits of flowering plants have seeds

D. Spores are seeds

4.This passage may be taken from______.

A. a medicine book B. a science magazine

C. a novel D. an experiment report

Directions: Read the following passage. Fill in the numbered by using the information from the passage.

Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

Ready to give up long showers, water parks, and unlimited water gushing(喷涌) out of your taps? A new study says more than three-hundred-thirty-five-million people are faced with water shortage now. The oceans are full, of course. But the liquid—fresh, clean water for drinking and watering crops is in short supply in many parts of the world. Rivers are running low, lakes are shrinking, streams have stopped flowing, and groundwater is being pumped dry. However, the demand for water keeps increasing. So there comes inevitably the water crisis!

What is causing the crisis? Experts say it is a complex combination of climate change and rapid population growth. On the one hand, global climate change threatens to reduce water supplies due to decreased rainfall. On the other hand, population growth is driving explosive demand for water, prompting rivers in thirsty countries to be tapped for nearly every drop and driving governments to pump out so-called fossil water.

Lack of water may result in several problems. It may increase health problems. Lack of water often means drinking waters are not safe. Lack of water may also result in more international conflict. Countries may have to compete for water in the future. Some countries now get sixty percent of their fresh water from other countries. And lack of water would affect the ability of developing to improve their economies. This is because new industries often need a large amount of water when they are beginning.

One partial answer to the world water shortage, at least for countries near the sea, is to build more desalination plants that change seawater into fresh water. Another suggested solution is for water-rich countries, such as Canada, to sell water to countries which are poor in water. A third suggestion is for countries to adopt ways of increasing the freshwater supply, such as teaching farmers in Africa methods to get clean rainwater. And nearly everyone agreed that the amount of water on our planet can’t be changed, but the way we use it can be if more people realized the problem. Last and the most important, public should be aware of saving water to defeat the water crisis.

Title: 1. .

I. Present situation:

★ Rivers are 2. .

★ Lakes are shrinking.

★ Streams have stopped flowing.

★ 3. is drying up.

II. 4. :

★ climate change →decreased rainfall →5. water supplies

★ population growth →rivers6. and fossil water to be pumped out

III. Consequences:

★ health problems

★7..

★ the affected ability of developing to improve economies

IV. 8. :

★ turning seawater into freshwater

★ water-rich countries selling water to 9. countries

★ exploring methods of getting clean rainwater

★ changing the way people use water

★ arousing10. of saving water

Three Central Texas men were honored with the Texas Department of Public Safety's Director's Award in a Tuesday morning ceremony for their heroism in saving the victims of a fiery two car accident.

The accident occurred on March 25 when a vehicle lost control while traveling on a rain-soaked State Highway 6 near Baylor Camp Road. It ran into an oncoming vehicle, leaving the occupants trapped inside as both vehicles burst into flames.

Bonge was the first on the scene and heard children screaming. He broke through a back window and pulled Mallory Smith, 10, and her sister, Megan Smith,9,from the wreckage.

The girls' mother, Beckie Smith, was not with them at the time of the wreck, as they were traveling with their baby sitter, Lisa Bow bin.

Beckie Smith still remembers the sickening feeling she had up on receiving the call informing her of the wreck and the despair as she drove to the scene.

Bozeman and Clemmons arrived shortly after Bonge and helped rescue the other victims and attempted to put out the fires.

"I was nervous," Bozeman said." I don't feel like I'm a hero. I was just doing what anyone should do in that situation. I hope someone would do the same for me."

Everyone at the accident made it out alive, with the victims suffering from nonlife-threatening injuries. Mallory Smith broke both femurs, and Megan had neck and back injuries. Bowbin is still recovering from a broken pelvis, ankle and foot.

The rescuers also were taken to the hospital and treated for cuts and smoke breathing, Bonge said.

In addition, Bozeman not to meet accident victim Anthony Rus so in the hospital after the accident, where Russo presented him with a glass frame inscribed with" Thank you," Bozeman said. Those involved in that fateful encounter on Highway 6 credited God blessing for bringing them together.

"Whatever the circumstances, Tuesday's ceremony provided a time to be grateful for those who put their lives on the line for the lives of complete strangers," Beckie Smith said," We're calling it The Miracle on Highway 6."

1.Which of the following can be used to describe Bozeman?

A. Kind. B. Modest. C. Excited. D. Smart.

2.Who saved Megan Smith from the damaged car?

A. Clemmons. B. Anthony Russo.

C. Bozeman. D. Bonge.

3.What's the main idea of the passage?

A. Three persons were awarded for rescuing victims in a car accident.

B. Three ordinary people were regarded as great heroes.

C. Several victims were carried to safety from the burning cars.

D. A car accident occurred on a rain-soaked State Highway 6.

4.It can be inferred from what Beckie Smith said that ____.

A. she regarded the accident as a wonder

B. she was frightened by the serious accident

C. she thought highly of the rescuers

D. she called on others to learn from the rescuers

5.Which of the following is true according to the passage?

A. Luckily, no one received too serious injuries in the accident.

B. All the victims received slight injuries in the accident.

C. The rescuers were taken to the hospital to visit the victims.

D. The injured will soon recover from their injuries.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网