题目内容

【题目】A Russian legend has a story about the origins of cats. The cat’s coat, it was said, was originally designed for the dog, but the dog became so impatient when coats were being handed out that he was told to wait at the back of the queue. The cat was given the fur instead of the dog. This, according to Russian folk storied, is the origin of why dogs dislike cats.

A nameless cat with a taste for travel flew for three weeks between New York and Tel Aviv in 1984. It escaped from its owner’s cat-box in the plane’s luggage compartment(行李仓)on the first trip and all efforts to get it out with bowls of milk and food failed. After nearly 80,000 miles of flying the airline called in a vet who got it out.

The Chinese attitude to the cat was not clear. Cats were welcome for their ability to kill mice and were considered suitable pets for women. On the other hand, they were suspected of bring bad luck into the home. In the days before the invention of the watch, it was said that they used their cats as clocks. The pupils(瞳孔)of the cat’s eyes were believed to gradually change shape with the position of the sun in the sky. At midday they were a narrow line and they gradually became rounder until sunset.

Britain’s cleanest cat is undoubtedly Harvey, a five-month-old Persian who climbed into his owner’s washing machine. He went through a ten-minute wash cycle before someone noticed him through the glass door, ad pressed the “stop” button. Harvey was soon back to his usual self.

Cats seem to be able to sense earthquakes. Josie, who lives in California, warned her family of a quake in 1971.

She wore her owners. Mr. and Mrs. Miller, at 5:50am by jumping onto the bed and running around. When the Miller followed her out of the house, Josie ran off. The earthquake was only a small one, but the cat raised the alarm every time there was a quake after that.

【1】From the Russian legend we know the dog_____.

A. sees the cat his friend. B. received the fur coat.

C. disliked the fur D. got punished by God

【2】Which of the following shows it is sometime in the afternoon according to the Chinese belief?

【3】Which of the following correctly matches the picture to the paragraph which describes the event?

A. Picture a)---Paragraph 1 B. Picture b)---Paragraph3

C. Picture c)---Paragraph 5 D. Picture d)---Paragraph 4

【答案】

【1】D

【2】C

【3】C

【解析】

试题分析:本文属于记叙文,讲述了世界各地几个与猫有关的传说和小故事。

【1】D 细节理解题。根据第一段二、三句The cat’s coat, it was said, was originally designed for the dog, but the dog became so impatient when coats were being handed out that he was told to wait at the back of the queue. The cat was given the fur instead of the dog.可知因为狗没有耐心,上帝就惩罚了它,把原来给它的coat给了猫。所以它不喜欢猫,但文章中并没有说它不喜欢皮毛。故D项说法正确。

【2】C 推理判断题。根据第三段最后两句The pupils(瞳孔)of the cat’s eyes were believed to gradually change shape with the position of the sun in the sky. At midday they were a narrow line and they gradually became rounder until sunset.在中午的时候,猫的眼睛是一条细线,后来慢慢变得更圆。题干中提出in the afternoon,那么猫眼应该在细线和圆之间的位置,故C项正确。

【3】C 细节理解题。根据文章最后一段She wore her owners. Mr. and Mrs. Miller, at 5:50am by jumping onto the bed and running around. When the Miller followed her out of the house, Josie ran off.可知合作猫在早晨5点跳上主人的床把主人吵醒,并四处奔跑。与此来提醒主人有地震要来临了。故C项图片是正确的。、

练习册系列答案
相关题目

【题目】How Room Designs Affect Our Work and Feelings

Architects have long had the feeling that the places we live in can affect our thoughts, feelings and behaviors. But now scientists are giving this feeling an empirical(经验的,实证的) basis. They are discovering how to design spaces that promote creativity, keep people focused and lead to relaxation.

Researches show that aspects of the physical environment can influence creativity. In 2007, Joan Meyers-Levy at the University of Minnesota, reported that the height of a room's ceiling affects how people think. Her research indicates that higher ceilings encourage people to think more freely, which may lead them to make more abstract connections. Low ceilings, on the other hand, may inspire a more detailed outlook.

In additions to ceiling height, the view afforded by a building may influence an occupant's ability to concentrate. Nancy Wells and her colleagues at Cornell University found in their study that kids who experienced the greatest increase in greenness as a result of a family move made the most gains on a standard test of attention.

Using nature to improve focus of attention ought to pay off academically, and it seems to, according to a study led by C. Kenneth Tanner, head of the School Design & Planning Laboratory at the University of Georgia. Tanner and his team found that students in classrooms with unblocked views of at least 50 feet outside the window had higher scores on tests of vocabulary, language arts and maths than did students whose classrooms primarily overlooked roads and parking lots.

Recent study on room lighting design suggests than dim(暗淡的) light helps people to loosen up. If that is true generally, keeping the light low during dinner or at parties could increase relaxation. Researchers of Harvard Medical School also discovered that furniture with rounded edges could help visitors relax.

So far scientists have focused mainly on public buildings. "We have a very limited number of studies, so we're almost looking at the problem through a straw(吸管)," architect David Allison says. "How do you take answers to very specific questions and make broad, generalized use of them? That's what we're all struggling with."

【1】What does Joan Meyers-Levy focus on in her research?

A. Light. B. Ceilings. C. Windows. D. Furniture.

【2】The passage tells us that ______.

A. the shape of furniture may affect people's feelings

B. lower ceilings may help improve students' creativity

C. children in a dim classroom may improve their grades

D. students in rooms with unblocked views may feel relaxed

【3】The underlined sentence in the last paragraph probably means that ______.

A. the problem is not approached step by step

B. the researches so far have faults in themselves

C. the problem is too difficult for researchers to detect

D. research in this area is not enough to make generalized patterns

【4】Which of the following shows the organization of the passage?

CP: Central Point P: Point SP: Sub-point C: Conclusion

【题目】七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

It is easy for some people to learn a second language. However, others have difficulty in learning a new language. What can you do to help yourself learn a second language, such as English? _______【1】_______

Feel positive (积极的) about learning English. You do not have to understand everything all at once. It is natural to make mistakes when you learn something new. ______【2】______In other words, do not worry about making mistakes.

Practice your English. For example, write a diary every day. You will form a habit of writing it in English, and you will feel comfortable expressing (表达) your ideas in English. _______【3】________ In addition, you must speak English every day.

_______【4】_______ You can write this in your notebook. After each class, think about what you did. Did you answer a question correctly? Did you understand something the teacher explained? Perhaps the lesson was difficult, but you tried to understand it.

You must be positive about learning English and believe that you can do it. It is important to practice every day and make a record of your progress. ______【5】_____

A. We can learn from our mistakes.

B. Go over the points you have learned.

C. Keep a record of your language learning.

D. If you believe that you can learn, you will learn.

E. Several weeks later, you will see that your writing is improving.

F. In these ways, you will enjoy learning English and make progress.

G. There are several ways to make learning English easier and more interesting.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网