题目内容

【题目】Tobacco is the second major cause of death in the world. It is responsible for the death of one in ten adults worldwide (about 5 million deaths each year). If current smoking patterns continue, it will cause some 10 million deaths each year by 2020. Half the people that smoke today, which is about 650 million people, will eventually be killed by tobacco.

Tobacco is the fourth most common risk factor for disease worldwide. The economic costs of tobacco use are equally devastating (破坏性的). In addition to the high public health costs of treating tobacco-caused diseases, tobacco kills people at the height of their productivity, depriving (剥夺) families of breadwinners and nations of a healthy workforce. Tobacco users are also less productive while they are alive due to increased sickness. A 1994 report estimated that the use of tobacco resulted in an annual global net loss of 200 thousand million US dollars, a third of this loss being in developing countries.

Tobacco and poverty are closely linked. Many studies have shown that in the poorest households in some low-income countries as much as 10% of total household expenditure is on tobacco. This means that these families have less money to spend on basic items such as food, education and health care. It contributes to a higher illiteracy rate, since money that could have been used for education is spent on tobacco instead.

【1】According to the passage, tobacco affects a family in the following aspects EXCEPT _______.

A. relationship

B. education

C. health

D. span>economy

【2】 The text uses a lot of figures to _____.

A. show we shouldnt smoke too much

B. tell people exactly the number

C. warn people of the harm of smoking

D. indicate the writer had a careful investigation

【3】The underlined word illiteracy in the last paragraph means ____.

A. great intelligence

B. good education

C. bad behaviors

D. inability to read or write

【4】 What is the best title of the passage?

A. Tobacco Should Be Banned.

B. Why Is Tobacco a Major Threat to Public Health.

C. Tobacco and Poverty Go Hand in Hand.

D. Tobacco May Cause Death.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】D

【4】B

【解析】

试题分析:本文主要是向公众说明烟草给人们以及社会带来的危害,给人们提出警示。

【1】A细节理解题。根据最后一段Many studies have shown that in the poorest households in some low-income countries as much as 10% of total household expenditure is on tobacco. This means that these families have less money to spend on basic items such as food, education and health care.可知,只有A项没有提及,故答案为A。

【2】C推理判断题。文章每一段都用了很多的数字,如the death of one in ten adults worldwide来表明吸烟给人们造成的伤害,故其目的是警告人们吸烟的危害,选C。

【3】D词义猜测题。根据后一句话since money that could have been used for education is spent on tobacco instead.钱很少花在教育上而是花在烟草上,可知前面illiteracy是与不受教育有关,意为文盲,无知,缺乏教育,故只有D项符合此意,故答案为D。

【4】B标题判断题。文章第一段就提出了烟草给人们健康带来的危害,然后继续以数字来举例说明原因。故答案为B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

William Campbell, Satoshi Omura and Tu Youyou jointly won the 2015 Nobel Prize for medicine___【1】___their work against parasitic diseases (寄生虫病). 85-year-old Tu was awarded this prize for her contribution to__2__ (reduce) the death rate of malaria (疟疾), minimizing patients’ suffering and promoting mankind’s health. This is __3___ science is all about.

As a matter of fact, Tu has won some attention when she ___4_ (get) the Lasker Award in 2011. But there is no way to compare her popularity back to the attention she is receiving today. As the first Chinese mainland Nobel Prize Winner of natural science award, Tu’s winning ___5___ (complete) surprised Chinese people, ___6___have long been wondering when the first Chinese Nobel Laureate in natural science would appear.

Tu Youyou is the first Chinese scientist to win a Nobel Prize for work __7___ (carry) out within China. She has spent 40 years’ time on scientific research. Although the Nobel Prize did not come to her until four decades later, it is definitely one of ___8___most privilege rewards that recognizes Tu’s devotion and perseverance in discovering artemisinin (青蒿素). Her record-breaking winning __9___(be) a reminder that science is never about instant success. There is no way to measure how much you spend on scientific research and compare __【10___with how much reward you get.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Most teens look forward to learning how to drive. 【1 . Fortunately, there are things that you can do to help your teen become more comfortable behind the wheel. Below are some tips for helping your teen become a more confident driver.

2

Before your teen gets behind the wheel of a car, he or she should be familiar with the rules of the road. You should have your teen review the drivers handbook and the vehicles instruction. If your teen understands the basic rules and how the car works, then he or she will feel a little better about getting on the road.

Model good driving

Actions speak louder than words. Many people will tell you that they learned how to drive by watching one of their close family members drive. 3】 .

Practice

Practice makes perfect. The more your teen practices, the more confident he or she will become. Your teen should start off by driving in a place that is free of barriers. 4】 . After your teen has gotten comfortable about this, he or she can start practicing on the road.

Drive in a variety of conditions

In order for your teen to become a good driver, he or she has to practice driving in a variety of conditions. 5】 .

Get car insurance

Many teens are worried about how much money their parents would have to pay if an accident occurred. You should explain to your teen that car insurance can help one save a lot of money.

A. Teach your teen the rules of the road

B. Everyone should be considerate of others on the road

C. You should show good driving techniques with examples

D. Let your teen finish school before he or she gets on the road

E. An empty parking lo is a good place for a new driver to practice

F. This includes things such as heavy traffic, bad weather and freeways

G. However, some of them are nervous about actually getting out on the road

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网