题目内容
Four out of five parents worry that their children will become addicted to Facebook, according to a study.
Eighty percent believe social networking sites such as Facebook and Twitter have the ability to take over their children’s lives. One in three parents, meanwhile, believe the Internet has the power to ‘rewire’ brains(“改装”大脑)without a person’s knowledge and think their children are in danger from the web.
The extraordinary findings come from a poll of 1, 000 parents carried out by the Nominet Trust, an organization that promoted Internet projects which address social disadvantages.
However, Nominet said their findings fly in the face of neurological(神经学上的) evidence. The Trust worked with neuroscience and education expert Dr Paul Howard Jones, who analysed researches on the Internet and society. The report—The Impact of Digital Technologies on Human Well-being—concluded that there is no neurological evidence to suggest that the Internet is more effective at ‘rewiring’ our brains than other environmental influences. It also found that the Internet is a valuable learning resource and all forms of learning cause changes within the brain.
There have been reports that the use of the Internet with its vast resources of information is changing the way people think and affecting their ability to concentrate. But Nominet said that’s scare-mongering(危言耸听)and the misinformation about the Internet use can potentially deny(否定)its benefits to people, in particular parents who are worried about the effects on their children’s development.
The report also found that social networking sites, in themselves, are not a special source of risk to children, and are generally beneficial as they support existing friendships. In addition, playing action video games can improve some visual processes and motor response skills, while computer-based activity provides mental stimulation, and can help slow rates of cognitive decline.
59. What does the passage mainly talk about?
A. Four in five parents fear their children will become Facebook addicts
B. Social networking sites make people more social
C. More and more children will become addicted to Facebook
D. The Internet has the power to ‘rewire’ brains
60. What does the underlined phrase “fly in the face of” in Paragraph four probably mean?
A. go against
B. have a lot in common with
C. be similar to
D. have something to do with
61. We can infer from the passage that________ .
A. social networking sites such as Facebook and Twitter will rewire children’s brains
B. Dr. Paul Howard Jones is a member of the Nominet Trust.
C. Dr. Paul Howard Jones thinks the Internet is useful and beneficial.
D. the study surveyed a poll of 1, 000 children.
62. According to the passage, the study carried by the Nominet Trust showed that______ .
A. one in three parents believe Facebook has the ability to take over their children’s lives
B. the Internet is more effective at ‘rewiring’ our brains than other environmental influences
C. four out of five parents think their children are in danger from the web
D. eighty percent of parents worry that their children will become addicted to Facebook
80%的家长在担心孩子们会沉迷于网络,并且认为Facebook和Twitter这样的社交网站会左右孩子的人生。但是却没有神经学上的证据表明网络比其他外界影响力能更有效地“改装”大脑。
59. 【解析】选A。主旨大意题。文章主要想告诉我们80%的家长在担心孩子们会沉迷于网络,并且认为Facebook和Twitter这样的社交网站会左右孩子的人生。但是却没有神经学上的证据表明网络比其他外界影响力能更有效地“改装”大脑。
60. 【解析】选A。词义猜测题。根据上文中的“However”以及后文的there is no neurological evidence to suggest that the Internet is more effective at ‘rewiring’ our brains than other environmental influences. 没有神经学上的证据表明网络比其他外界影响力能更有效地“改装”大脑。可知他们的发现和神经学上的证据是“相悖的”。故正确选项为A。
61. 【解析】选C。推理判断题。A项只是父母的一种担心。根据第四段的第二句话“The Trust worked with. . . ”可知Dr. Paul Howard Jones是和the Nominet Trust基金会合作的神经科学家和教育专家, 所以B项错误。根据第三段内容可知调查的对象是父母而不是孩子,所以D项错误 。根据文中第四段最后一句话以及最后一段内容可知C项是正确的。
62. 【解析】选D。细节理解题。根据文中的第一、二段的内容以及后文的there is no neurological evidence to suggest that the Internet is more effective at ‘rewiring’ our brains than other environmental influences. 可知D项描述的内容与文章相符。
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||