题目内容

The role of a newspaper is to present and comment on the news. It is vital for keeping people well-informed on current affairs. In most Western countries, journalists try to shape the ideas and opinions of their readers, since in Western countries all newspapers are independent of the government. Some newspaper owners support liberal ideas including economic policies that help poor people. Other owners want policies such as lower taxes for rich people and less money to be given to poor people. You can almost judge the political ideas of a person in the West by looking at the newspaper he reads.

All newspapers report national and international news. They give the facts but also provide opinions on controversial issues in the editorials and columns of opinion. The readers of the newspaper can also comment on these editorials or articles. There are many informative articles too as well as reviews of new films and books, etc. These are very important, for if a film or book gets good reviews it will often become more successful.

All these articles require many journalists who are experts in different areas of life. All these articles come together and are checked by the chief editor of the newspaper. When he or she has made a decision on the articles, the newspaper is prepared for printing. All this work means that the journalists must work together as a team because there is a lot of pressure when you work in a newspaper office. There are constant deadlines and articles have to be fitted round advertisements, photographs and much, much more.

1.What articles comment on controversial issues?

A. Editorials and opinion columns.

B. News stories.

C. Some of the informative articles.

D. Jokes and humor.

2.Which is true about the journalists in Western countries?

A. There’s no time limit for their report articles.

B. They have no right to influence the readers’ opinions.

C. A newspaper can come out with just a journalist working individually.

D. Journalists must submit their articles before the due date.

3.Why are good reviews important to books?

A. Good reviews are excellent introduction to books.

B. Readers especially favor books with good reviews.

C. Good reviews can make readers feel relaxed and comfortable.

D. Good reviews can bring a large circulation of the books reviewed.

4.Which of the following sentences best fits at the end of the last paragraph?

A. The number of people needed to produce a newspaper varies greatly.

B. The staff of a daily newspaper is headed by a publisher.

C. The articles printed in the newspaper should cover national and international affairs.

D. The entire staff must operate as a well-drilled team if the papers are to reach homes and news-stands on schedule.

1.A

2.D

3.D

4.D

【解析】

试题分析:这篇文章主要介绍了西方国家的报纸以及记者的日常工作。

1. A细节理解题。根据All newspapers report national and international news. They give the facts but also provide opinions on controversial issues in the editorials and columns of opinion.可知有争论的评论文章位于社论和评价专栏。

2. are constant deadlines and articles have to be fitted round advertisements, photographs and much, much more.可知在西方国家,记者必须在最后期限前提交文章。

3. D细节理解题。根据There are many informative articles too as well as reviews of new films and books, etc. These are very important, for if a film or book gets good reviews it will often become more successful. 可知好的评论可以使这些书得到大量的传播。

4. D推断题。根据All this work means that the journalists must work together as a team because there is a lot of pressure when you work in a newspaper office. There are constant deadlines and articles have to be fitted round advertisements, photographs and much, much more.

可知这里提到了团队合作,所以选D。

考点:考查日常生活类阅读

练习册系列答案
相关题目

阅读下面短文,请将文后标有A-G的句子插入文章中标号1-5的合适位置,使短文连贯完整;其中两个句子是多余的。(注意:在答题卡上填涂答案时E用AB表示;F用BC表示,G用CD表示)

After all of these years I can still remember my first moment of kindness. 1. I walked in with my mom and was amazed at all the toys against the walls. It was like having my own tiny toy store. I smiled and immediately ran over to them and started to play. Most of the other kids were doing the same while the parents talked to the teacher before the start of the class. In the corner, though, 2. She was the only one in the class shorter than me. Her red eyes looked like she had been crying. None of the other boys and girls seemed to notice her there.

I went back to play with the toy cars but after a minute looked up at her again. 3. Something inside of my chest started to stir. I wasn’t sure what it was. Being the youngest in my family I had become a bit spoiled(娇惯). It felt strange then to be thinking of someone other than myself, yet I couldn’t stop looking at that lonely, little girl. After a moment that stirring in my heart moved up to my mind and down to my feet. I picked up two of the toy cars and went over to her. “Do you want to play?” I asked. 4.

Many years later, she told me how she had been sick all of her life and how her illness made other kids avoid her. 5. I never thought a moment of kindness could mean so much to another one and a little bit of love could move a heart, touch a soul, and change a life.

A. She also told me how that moment of kindness had changed her life.

B. It was the first day of the kindergarten.

C. The toys were against the walls.

D. She smiled at me and nodded her head.

E. Because he was the youngest in his family and was spoiled.

F. She seemed so sad and alone.

G. I saw one girl sitting by herself.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网