题目内容

Welcome to Australia

The Great Outdoors

Australia is the world’s oldest continent and indigenous Australians have one of the world’s oldest culture.

In Australia you will see unique plants and animals and some of the most beautiful scenery in the world.Many parks have information centres offering advice on where to go, what to see and how to see it--for both your personal safety and to protect our sensitive, natural environment.

Banks and Money Matters

Banks are generally open between 9:30am and 4pm on Monday to Thursday and 9:30am and 5pm on Friday.

Foreign currency or traveller’s cheques can be changed at all banks and some of the larger hotels.There are currency exchange facilities at all international airports.

___________________

Take care! Our sunlight is very strong and you can get sunburnt.

For best sun protection, it is advisable to wear:

A broad-brimmed hat

A shirt with a collar and sleeves

Sunscreen with high protection factor.

Swimming

We have so many beautiful places to swim--beaches, lakes, rivers and creeks.

Many of our waters are safe for swimming, but if you have any doubts, ask before entering the water.

Most of our popular ocean beaches have patrols with life-saving service.Red and yellow flags mark the area that you are advised to swim within.

If there are no flags and no life guards on the beach, talk to local people about the best areas to swim.

Staying Safe on the Roads

Australians drive on the left-hand side of the road.

For safety, everyone in the car, including children, must wear a seat belt.

Motor cyclists and bicyclists are required to wear a helmet.

Watch out for native animals crossing the roads, especially at night.Road signs are erected in places where animals are commonly seen.

1.What is the best title of the third part of the passage?

A.The Sun B.Enjoy the Sun

C.Warning D.Outdoor Activities

2.If you arrive in Sydney at 5:10pm on Friday, where can you probably get your money changed on that day?

A.At a bank. B.At any hotel.

C.At a store D.At the airport

3.What advice can you get at the park information centre?

A.Advice on how to wear a broad-brimmed hat.

B.Advice on how to drive safely in the park.

C.Advice on how to protect our environment

D.Advice on where to go to see a kangaroo.

4.How can you ensure your safety when swimming?

A.You can swim in whichever lake you like

B.You should swim with the life guard.

C.You can swim where there are red flags.

D.Always find a local person to ask about how to swim.

5.Which of the following word might be the closest in meaning with the underlined word “erected”?

A.set up B.protected C.stood D.noticed

 

1.A

2.D

3.D

4.C

5.A

【解析】

试题分析: 本文是给来澳大利亚的游客们提供了一些服务指南和注意事项。共分五部分,介绍了一些户外活动,银行服务的时间和兑换货币的地方,还提醒人们如何去防晒,而且也提到了游泳时候要注意安全,应该在有救生员或者插有安全标志的地方游泳等。

1.。主旨大意题。根据该部分中的首句Take care! Our sunlight is very strong and you can get sunburnt.以及后面的防晒建议可以判断本段中心内容是介绍在澳大利亚其间要注意防晒问题,B选项内容不符合本段中心,故答案选A。

2.。细节理解题。根据文章第二部分内容Banks are generally open ….. and 9:30am and 5pm on Friday.There are currency exchange facilities at all international airports可知如果你是周五下午5:10到达的话银行已经关门了,所以只能从机场兑换外币,故答案选D。

3.。细节理解题。根据文章Staying Safe on the Roads部分 可知人们在停车中心可以看到要求保护动物的建议,故答案选D。

4.。细节理解题。从文章Swimming部分的介绍If there are no flags and no life guards on the beach, talk to local people about the best areas to swim可以判断人们在插有旗子的地方游泳是安全的,故答案选C。

5.。词义猜测题。A建立,树立;B保护;C站着;D注意,发现。文章最后一段是提醒人们要注意那些经常过马路的动物们,根据常识可知提示性的路标应该竖在那些动物经常出没的地方,故答案选A。

考点:考查社会生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

阅读下面的短文并回答问题,然后将答案写到相应的位置上(请注意问题后的词数要求)。

[1]E-mail may be the most important, unique method for communicating and developing relationships since the telephone.First of all, ____________.Anyone who can use a word processor can also write an e-mail message without difficulty.Secondly, it saves time and money.It costs nothing more than your time.No paper expense, no postage and no envelope expense.People also find it familiar and safe because it is similar in many respects to writing letters but avoids the annoyances of addressing envelopes, licking stamps, and trips to the mailbox.

[2] Of all the methods for developing relationships on the Internet, e-mail is the most common and perhaps the most powerful.Although friendships and romances may indeed begin in chat rooms, instant messages, blogs, or other online tools improve greatly by becoming more effectively visual and auditory(听觉的), as in video teleconferencing, e-mail will not disappear.Many people will prefer it because it is a non-visual and non-auditory form of communication.After all, we don’t see people rushing out to buy video equipment to add it to their telephone.

[3] E-mail is not just an electronic mail sent via the Internet.It creates a psychological space in which pairs of people or groups of people communicate with each other.It creates a situation in which human relationships can be unfolded.

1.What is the main idea of the text? (no more than 12 words)

2.Complete the following statement with words from Paragraph 2.(no more than 4 words )After people begin their relationship in chat room, e-mail plays the role of being a way to

3.Fill in the blank in Paragraph 1 with proper words.(no more than 6 words )

4.What situation can the E-mail create? (no more than 9 words )

5.What does the underlined word “ it ” (Paragraph 2) probably refer to ? (no more than 3 words )

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网