题目内容

【题目】现在的孩子由于被父母管教,呵护太多,渐渐失去一些自我管理和生活能力。当独自一个人时就会难以自律,甚至会加剧一些不良习惯。假如你一个人在家时,你觉得你该怎样做才能有利于自己的成长?请以Alone at home为题写一篇短文。

要求:

1.内容需涵盖2-3个具体做法。

2.字数:120左右。

.

.

.

.

.

.

【答案】Alone at homeAt present,most parents are worried a lot about their children,so they care about them too much.Under the parents’ control,the children have lost interest in many things.When we are at home,we often lose control of ourselves,so our parents will feel more worried and promise never to let us alone at home.To comfort our parents,what should we do while alone at home?In fact,there is a lot interesting to do except surfing on the Internet,playing games and so on.In my opinion,we should read books and do our homework first.Then,we may listen to some music and read some books and newspapers.Also,we can take some exercise to keep fit.I believe that if we do so,our parents will give us more free time and never be worried about our being alone at home.

【解析】本文主要从父母对孩子管制太多以致于不敢让孩子单独呆在家里入手,引出孩子在家应该做些什么以让父母放心。第二段作者提出了自己的观点,单独一人在家应该做些什么,多做些有益身心成长的事情,这样父母就不会再为孩子担心了。文中使用了under the control of,keep fit等高级短语;也使用了our being alone at home动名词短语作宾语;还使用了believe的宾语从句,从句中又加入了if条件句;还使用四次了不定式等等,充分说明该作者深厚的语言功底。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Cell Phones: Hang Up or Keep Talking?

Millions of people are using cell phones today. In many places it is actually considered unusual not to use one. __【1】__They find that the phones are more than a means of communication----having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosions around the world in mobile phone use make some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. ___2___

On the other hand, why do some medical studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones? Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning(扫描)equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss. ___3__He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.

____4__ The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often.___5__Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often.

A. Use your regular phone if you want to talk for a long time.

B. They will possibly affect their benefits.

C. In many countries, cell phones are very popular with young people.

D. He couldn’t remember even simple tasks.

E. What do the doctors worry about?

F. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

G. What is it that makes mobile phones potentially harmful?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网