题目内容
I’m an American.Years ago,I traveled to the north of Thailand.I__36__the heat,the noisy streets,the busy markets and the smell of Thai dishes.I enjoyed my__37__ there very much.However,there is one thing that I wish I hadn’t done.
One day,I set off from my hotel to a temple that__38__me.It was a very__39__day.As I walked past some buildings,I glanced between two__40__buildings.There,an old woman in traditional clothing__41__on the dusty rubble (碎石).The terrible thought crossed my mind that she might be__42__.Feeling quite helpless,I__43__her.Her face was sunkissed.She looked quite beautiful but very ill.I__44__reached into my pocket to find some__45__.Then I pushed it into her hand.It was enough for her to__46__for a few months.At this moment,she opened her large,brown eyes and__47__the prize I’d given her.I felt like the“__48__stranger”.
__49__a common language,she looked at me with the wisdom and pity that could burn into a soul.She weakly__50__the money.She stood up and walked away.I was__51__,with the money in my hand.It took me at least a kilometer of walking to__52__I was quite the fool.She didn’t need money.__53__she needed shade,a bottle of water or just some comfort.She was the one who taught me a good__54__.
That evening,I sat thinking over my “kindness”.This beautiful woman made me know that not everyone would__55__someone else’s money.We should be kind to others,but we should choose the right way.
36.A.preferred B.loved
C.expected D.disliked
37.A.style B.stay
C.idea D.way
38.A.bored B.scared
C.needed D.interested
39.A.cold B.warm
C.cool D.hot
40. A.beautiful B.unfinished
C.wonderful D.common
41.A.lay B.sat
C.stood D.walked
42.A.hungry B.dead
C.thirsty D.sleepy
43.A.went up to B.looked down upon
C.ran away from D.took care of
44.A.strangely B.luckily
C.unwillingly D.immediately
45.A.fruit B.paper
C.money D.food
46.A.live B.work
C.see D.wear
47.A.looked for B.took away
C.went through D.looked at
48.A.careful B.kind
C.exciting D.pretty
49.A.Without B.With
C.Like D.For
50.A.watched out B.threw away
C.put away D.pushed back
51.A.high B.excited
C.happy D.surprised
52.A.show B.remember
C.realize D.tell
53.A.Finally B.Sometimes
C.Usually D.Maybe
54.A.word B.lesson
C.saying D.thought
55.A.accept B.hide
C.consider D.refuse
【语篇解读】 在泰国的一次好心行为让作者明白,做好事要用对方法。
36.B 根据后文I enjoyed的语境,可推断前文提到的那些东西作者都喜欢。
37.B 作者是在泰国旅游,故应选B,表示她在泰国所逗留的那段日子。
38.D 作者应该是去一座让她感兴趣的寺庙。
39.D 根据后文说那位老妇人需要的是阴凉的语境,可知这天很热。
40.B 根据on the dusty rubble的语境,可知这两栋楼都没有完工。
41.A 根据后文语境,可知那位老妇人是躺在碎石上。
42.B 根据上文The terrible thought的语境,可知作者害怕那位老妇人死了。
43.A 根据后文语境,可知作者朝那位老妇人走了过去。
44.D 根据后文语境可知,作者是立即把手伸进口袋里找钱。
45.C 作者把手伸进口袋是为了取出一些钱。
46.A 作者给了那位老妇人一些钱,这些钱在作者看来足够那位老妇人生活好几个月了。
47.D 老妇人接过钱,应该是看着手里的钱。
48.B 作者看见老妇人在看着手里的钱,以为她很感动,故认为自己是一个“好心的陌生人”。
49.A 根据后文she looked at me的语境,可知作者跟那位老妇人并没有言语上的交流,故选A,表示她们说的不是同一种语言。
50.D 根据后文语境,可知老妇人并没有要作者的钱,故可知她把钱推回到了作者的手里。
51.D 作者并没想到老妇人会拒绝她的钱,故她很惊讶。
52.C 在走了一公里路之后,作者终于意识到自己做错了。
53.D 作者是在揣测,故选D,表示那位老妇人可能只是需要一个阴凉的地方,一杯水,或只是别人的安慰而已。
54.B 从上文teach一词的语境,可知应选B,表示老妇人的举动给了作者一个很好的教训。
55.A 作者意识到,不是每个人都会接受别人施舍的钱。
| Take Action for a Better World: Volunteers Needed Six months’ preparation in Denmark: Africa studies, team work combined with social work with risk group teenagers. Six months’ community work in Malawi in Qualifications: 18 years, hard working and social engagement. Please contact us by e-mail: takeaction@ betterworld.com. |
| Part-time work with Exchange Students YOUTH International is a non-profit high school foreign exchange students organization. We welcome teenagers from over 80 countries worldwide and provide host families. The community Representative is a part-time position designed for people with a strong desire to do something rewarding in the community and earn some extra money. Applicants best suited for this work should enjoy teenagers, have a strong interest in cross-cultural communication and feel comfortable networking. Full training and support will be If interested, please email staff@ youth. org or call 888—123—9872. |
| International Summer Job Hi, I’m an ESL student in China. I’m 20, quiet and polite, and I speak reasonable English. I’m looking for a summer job in an English-speaking country. I can teach Chinese or do house and garden work and cook Chinese dishes. Can anybody offer me a job? I don’t need to earn much, just enough in two months ( July --- August) to pay for my return ticket to China. My goal is to improve my English and see a bit more of the world. My email is: ram3462@ hotmail.com. |
| Call for Native Speaker of English I am looking for native speakers of English to join in an experiment. This experiment is carried out over the Internet. You don’t need any specific knowledge other than understanding and speaking English at a native level. The first task will take you around 15 minutes. After this task, you can decide whether you want to continue the experiment. The tasks involve reading texts and designing questions and answers. If you are willing to help me, then please email us: club3864@ hotmail.com |
A. One who enjoys working with teenagers from different countries.
B. One who hopes to take action in fighting against diseases.
C. One who has a strong desire to improve his or her English.
D. One who wants to earn some pocket money in the program.
65. Where will Jack, a volunteer, receive the training before he is sent to work in Malawi?
A. In some local offices in the US.
B. In an ESL organization in China.
C. In a
D. In an exchange student center in Africa.
66. If Mrs. Black in the US hopes to learn some Chinese at home, she may contact _______.
A. takeaction@betterworld.com B. ram3462@hotmail.com
C. club3864@hotmail.com D. staff@yout
67. What are volunteers for an experiment over the Internet supposed to do?
A. To interview people online. B. To do some house work.
C. To offer advice on Child Aid D. To provide language exercises.