题目内容

【题目】完型填空
“Sign (签名) this paper if you don’t like Ms. Strom,” the note said. My classmates’1were all on me. I glanced at my teacher as she pleasantly taught the afternoon class. I knew what the right2 was, but the negative (不好的) feelings I had toward her,3my classmates’ insisting stares, made my decision more difficult.
I 4why my friends disliked her. She was very
strict. If I signed it, my friends would be pleas ed, but I didn’t want to see Ms. Strom’s face 5she realized what the note said.
My friends began to get6, wanting me to sign the paper and7it alon g, but I didn’t know what to do. I quickly 8my decision—I would not sign. I passed it to another person and tried to 9my attention to Ms. Strom.
Soon Ms. Strom 10what was happening. She put the paper into her pocket and continued teaching.
The day was over at last. I couldn’t11 to get home. As I was leaving, Ms. Strom called my name. My12started to race as I walked to he r. “Yes?” I asked as 13as I could. She handed an envelop to me and said “Thank you.”I stood there blankly (茫然地),not knowing what to do.
I opened the14
Dear Amy,
Thank you for not signing the paper. It truly shows your 15. It must have 16 much courage to choose not to sign it. It means a great deal to me.
Thank you.
Ms. Strom
I was shocked that Ms. Strom17me for not signing the paper. I know how much it meant to her. I will never 18this because of the great effect it had on my life. I hope I will continue to make19like this that 20people instead of tearing them down.
(1)A.hands B.ideas C.eyes D.words
(2)A.answer B.decision C.result D.conclusion
(3)A.in spite of B.instead of C.rather than D.as well as
(4)A.wondered B.guessed C.understood D.im gained
(5)A.when B.until C.before D.because
(6)A.anxious B.happy C.sad D.angry
(7)A.send B.carry C.take D.pass
(8)A.remembered B.made C.refused D.changed.
(9)A.bring B.leave C.give D.return
(10)A.studied B.noticed C.enjoyed D.hated
(11)A.plan B.expect C.manage D.wait
(12)A.heart B.name C.opinion D.pocket
(13)A.kindly B.calmly C.quickly D.loudly
(14)A.bag B.card C.envelop D.present
(15)A.advantage B.ability C.character D.difference
(16)A.called B.shown C.put D.taken
(17)A.thanked B.helped C.blamed D.encouraged
(18)A.do B.support C.face D.forget
(19)A.choices B.friends C.changes D.notes
(20)A.turn down B.give up C.work for D.build up

【答案】(1)、C
(2)、B
(3)、D
(4)、C
(5)、A
(6)、A
(7)、D
(8)、B
(9)、D
(10)、B
(11)、D
(12)、A
(13)、B
(14)、C
(15)、C
(16)、D
(17)、A
(18)、D
(19)、A
(20)、D

【解析】(1)根据30空后的my classmates’ insisting stares可知同学都在看着“我”。故选eyes。(2)根据本段最后一句中的made my decision可知此处作者要做出决定。decision决定。(3)句意:我知道正确的决定是什么,但是对老师的不好的感觉以及同学们盯着我的目光,
使我很难做出决定。as well as和,又,符合句意。in spite of尽管;instead of代替;rather than
而不是,三者都不符合句意。(4)根据句意“我知道朋友们为什么不喜欢她。她很严厉”可知应填understood“了解,知道”。(5)句意:我不想看到她知道纸条上的内容时的脸色。when当……的时候,引导时间状语从句。(6)根据上下文可知,作者在犹豫不决时,她的朋友们的态度应该是“着急的,焦虑的”。(7)根据下文的I passed it to another person可知是把纸条传出去,pass传递。(8)make a decision做出决定,是固定短语。(9)根据短文内容可知此时正在上课,传纸条时作者没在认真听讲,故要把注意力放回到听课上来。(10)句意:老师很快注意到正发生的事情,并把纸条没收。no tice注意到。(11)句意:放学了,我迫不及待地要回家。故选wait,couldn’t wait to do sth.意为“迫不及待地做某事”,与上句中的at last相对应。(12)老师在喊作者的名字时,作者的心里应是很紧张的,再根据动词race可知此空应选A项。(13)心里紧张但作者仍然故作平静地回答老师。calmly平静地。(14)根据上文可知,老师给作者一个信封,这里一定是打开信封,因为下文就是信的内容。(15)句意:它真实地反映 了你的品质。character品质,特征。advantage长处,ability能力,difference不同。此时老师认为作者是一个品质良好的学生。(16)分析句式可知这句话使用了一个常见句式:It takes sb. … to do sth.做某事花费某人……(17)根据语境“我觉得很吃惊,老师在信中竟然感谢我”可知选A。thank感谢。(18)这件事情给作者的影响非 常大,所以她一辈子也不会忘记。(19)句意:我希望我可以继续做出像这样的决定,可以鼓励人而不是落井下石。make choices做出选择,做出决定。(20)结合上一题的解析以及下文的tear down可知应选D项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】On Sunday morning in Rio, when Chinese women’s volleyball team took on Serbia for the Olympic title, 70 percent of Chinese families watched live broadcast on TV, easily beating the audience rating for Lunar New Year Gala. As team captain Hui Ruoqi hit a powerful spike to seal it 19-25, 25-17, 25-22, 25-23 on Sunday morning in Rio, applause and cheers almost blew off the roof of Maracanazinho. China’s news program Xinwen Lianbo spent seven of 30 minutes reliving the story. This is their third Olympic gold medal the Chinese women’s volleyball team has won since the 1980s.

In Rio, the Chinese women’s volleyball team was assigned to the so-called group of death and faced several strong competitors. But the team never gave up. When the team lost its Rio Olympic opener to the Netherlands on Aug 6, Lang Ping urged her players to support one another through the ups and downs. When China lost to Serbia and the United States, finishing fourth to get a narrow escape from Group B and had to face host Brazil in the quarters, Lang Ping helped her players grow from each defeat on the pressure-packed Olympic stage.

Lang Ping, nicknamed “Iron Hammer”, is a national heroine as well as a legend in world sports. She made histories in coaching many clubs and national teams to top level. She resigned due to health reasons in 1998. However, when the Chinese women’s volleyball faced difficulties after the Beijing Olympics, the 52-year-old lady came back in 2013 and took the coaching position. She dug out a group of young talents including Rio 2016 MVP Zhu Ting to help seasoned players Hui Ruoqi and Xu Yunli. But more importantly, she passed on the spirit to them.

Among all the Chinese sports teams, the women’s volleyball remain the most special one, whose victories fueled Chinese confidence in the 1980s and still represent the best things that sports can offer to the Chinese: perseverance, courage and unity.

1What can we learn from Paragraph 1?

A. The game against Serbia attracted more Chinese audience than Lunar New Year Gala.

B. China’s Xinwen Lianbo reported the team’s victory for 30 minutes.

C. The roof of Maracanazinho was blown off by the excited audience.

D. The Chinese women’s volleyball team was beaten by Serbia.

2It can be inferred from the text that ________.

A. the team beat the Netherlands on Aug 6

B. Lang resigned from a club due to health problems in 2013

C. Lang brought the Chinese women’s volleyball back to the Olympic glory

D. after the Rio Olympic opener, the team experienced non-stop victories

3Who does the underline word “she” in Paragraph 3 refer to?

A. Zhu Ting. B. Hui Ruoqi. C. Xu Yunli. D. Lang Ping.

4What make the Chinese women’s volleyball team so special?

A. The coach and strong competitors. B. Some young talents and seasoned players.

C. Each defeat and pressure. D. The teams’ success and spirits.

【题目】阅读理解 To most of us,school means classes,teachers,schedules,grades,and tests.But for the children at Sudbury Valley School in Massachusetts,school is very different.
Firstly,there are no lessons.All the children,aged between 4 and 19,do whatever they want.There are no teachers—only “staff members”.The idea behind this is that you do not need to make children learn,because children want to learn anyway.“You do not need to say to a threeyearold,‘Go explore your environment.’You can’t stop them!” says Daniel Greenberg,a founder of the school.“But if you make children do what you want all day,they will lose all taste for learning.”
At Sudbury Valley School,you will permit children to talk,read,paint,cook,work on computers,study French,play the piano,climb trees,or just run around.Two boys spent three years just fishing!
The other way that Sudbury Valley School is different is that the children can decide the rules.Every week,there is a school meeting where both children and staff have one vote each—even the fouryearolds.They decide the school rules,how to spend the school budget,and even which staff they want and do not want anymore.
When the school first opened in 1968,people said it would never work.But today,the school has 200 students,and 80% of its students go on to college.Even the two boys who went fishing all the time have successful careers today.One of them is a musician and the other is a computer scientist.
(1)What is the main topic of the article?
A.An unusual school.
B.Children’s hobbies.
C.A school without rules.
D.Education in the US.
(2)What does the school believe?
A.Teachers cannot teach children well.
B.Children learn best when they do what they want to do.
C.Learning is for adults—children should only play.
D.Children should only learn about one thing at a time.
(3)What does Daniel Greenberg say about threeyearolds?
A.They love learning.
B.They are very naughty.
C.They want to be outside all the time.
D.They are too young to learn anything.
(4)What happens to the children after they leave this school?
A.They do all things in different ways.
B.They have problems getting into college or getting a job.
C.Most of them have a promising future.
D.They are not successful.

【题目】Pop idols are celebrities who burn brighter than regular stars. If a star is someone you can recognize on the street, an idol is someone who will cause a stir at a public appearance.

Without fans, an idol is just an ordinary person, like you and me. As Reese Witherspoon once said while announcing the Oscar for best make-up, movie stars look just like people in documentaries(纪录片) if you see them without make-up.

I was once invited to a private party where about half of the guests were stars and the other half entertainment reporters. Guess what? The good-looking ones were the reporters because they tend to be young, and they glow without make-up.

Some idols are born; some are made. Most idols are created by a machine called the entertainment industry. They may have some charms and talent, but not enough to become famous. They are the raw material out of which a star, or even an idol, is made. An army of behind-the-scenes assistants will hype(炒作) or even make up their virtues and hide their shortcomings.

Paris Hilton is the kind of star who possesses no real talent but yet is quite well-known. This is the result of endless hype. If you are thrust into the limelight often enough, you can become a celebrity without having any talent.

Television contest shows create a much fairer more transparent platform where young people can compete and showcase their talent. The soap opera is another platform for idol making. These drama

series are long, giving an actor much needed exposure. The actors and actresses are always well-lit, made up and beautifully dressed. Now all they need is some good dialogue from the scriptwriter(编 剧).

1Which of the following statements agrees with the writer’s viewpoint?

A. Most idols are born.

B. The entertainment industry is more popular.

C. Many stars are often good looking

D. Pop idols are not as pretty as you think.

2Why does the writer use the example of Paris Hilton?

A. To show that hype is an important element in making a star.

B. To indicate that Paris Hilton is very famous.

C. To prove a star often lacks talent.

D. To show a star is popular because of the acting skills.

3What does the writer think of the television contest show?

A. More practical. B. More formal. C. More equal. D. More competitive.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网