题目内容

【题目】七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

Have you ever felt a sudden feeling of joy because you heard a favorite song playing? Then you know that music can have a strong effect (影响) on your emotions. 【1】__It can help get you out of a bad mood (心情) or stay in a good one, says Alicia Ann Clair, professor at the University of Kansas.

__【2To cheer up, listen to Latin music or anything with a strong beat or a fast speed __【3】_When you want to relax after a busy day, music with a slower speed can calm you down.

Listen to calming music before you start any stressful activities, advises Dr. Clair. "Once you' re in a good state of mind, it' s easier to keep it." You can lower stress at work with music, too, by playing relaxing tunes (曲调). 【4"If you listen to them all day long, you' ll stop noticing them," Dr. Clair explains. Then the music won' t have any effect.

__【5】____ "To feel energetic, start with something relaxing, and then gradually increase the speed and beat," says Dr. Clair. For example, first play some nice slow love songs, and then listen to something more energetic. When you want to calm down after a busy week at work, just do the opposite.

A. Music can also help you relax and feel active.

B. Try to take advantage of this power of music.

C. But only play them when you really need them.

D. Loud and fast music can fill you with energy.

E. There are different kinds of music around the world.

F. Put on your favorite song, but only if it is one that can lift your spirits.

G. You can change your mood by changing from one kind of music to another.

【答案】

【1B

【2A

【3D

【4C

【5G

【解析】

试题分析:音乐对人的情感有很强的影响,我们应该了解不同音乐的作用并加以充分利用,使它发挥积极的作用来帮助我们。

【1B考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲音乐对情感有很强的影响;下句讲音乐能帮助你从坏心情中走出来保持好心情。B项:充分利用音乐的这种力量,连接上下句,故选B.

【2A考查对上下文的理解和推理判断能力。下文讲音乐还能使人放松和积极向上。A项统领下文内容是对下文的概括,故选A.

【3D考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲为了高兴可以听拉丁音乐或其他强节奏的快音乐;D项:高声的快音乐能使你充满能量,补充说明上句连接紧密,故选D.

【4C考查对上下文的理解和推理判断能力。上文讲听使人镇静的音乐能减轻压力;下文讲如果整天听这种音乐就会对它没有感觉,它也不会有作用。C项连接下句对上句转折,故选C.

【5G考查对上下文的理解和推理判断能力。下文讲不同的音乐对人不同的影响,G项:你可以通过改变音乐类型来改变情绪,统领全段,故选G.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Opening week specials at Munchies Food Hall

At the corner of Green and Brown Streets in the city

Monday 7th of January until Sunday, 13th of January 2008

Feast until you’re full ! Come down to Munchies this week to enjoy the special dishes on offer at all of our food outlets. Order from the following:

·Succulent chicken rice ·Spicy satay beef

·Delicious noodle dishes ·Plump park chops

·Seafood specialties ·Crunchy vegetables

·Sweet tropical fruit

Halal food is available at the stall Malay Food Heaven

Win Prizes and Gifts !

·Spend $ 20.00 or more and win instant prizes from our lucky draw box.

·Collect a free party balloon and whistle for each young diner.

·Enjoy a free meal if you are the first customer of the day at any of our stalls.

·Win a holiday to Western Australia. A free raffle ticket is given with every receipt. Just fill in your information and place your entry in the box provided.

Winner to be announced in The Straits Times on the 15th of January.

Join in the Fun !

Between 7:00 pm and 8:00 pm each evening until the 10th of January, your favorite Channel 3 television actors and singers will entertain you:

·May Lee ·Jackie Chen

·Kim Yap ·Kamal

Autograph sessions will follow each performance ! And who will be our extra special mystery star? Come down on Saturday at noon to find out.

1The prices at Munchies are__________.

A.lwer than usual

B.bargain prices for the opening

C.lower for two people

D.lower if you spend $ 21.00

2Everyone who eats at Munchies will receive a _________.

A.free raffle ticket

B.lucky draw coupon

C.free meal

D.balloon and whistle

3I will find out who has won the trip to Western Australia when I _________.

A.watch Channel 3 television

B.come down to Munchies at noon

C.read The Straits Times on the 15th of January

D.attend the lucky draw at Munchies Food Hall

【题目】阅读理解。

Dear Friend.

The recent success of children’s books has made the general public aware that there's a huge market out there.

And there's a growing need for new writers trained to create the $3 billion worth of children's books bought each year, plus stories and articles needed by over 650 publishers of magazines for children and teenagers.

Who are these needed writers? They’re ordinary folks like you and me.

But am I good enough?

I was once where you might be now.My thoughts of writing had been pushed down by self-doubt, and I didn't know where to turn for help.

Then, I accepted a free offer from the Institute to test my writing aptitude(潜能), and it turned out to be the inspiration I needed.

The promise that paid off

The Institute made the same promise to me that they will make to you, if you show basic writing ability:

You will complete at least one manuscript(手稿)suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.

I really didn't expect any publication before I finished the course, but that happened.I sold three stories.And I soon discovered that was not unusual at the Institute.

Since graduation, I have authored 34 nationally published children's books and over 300 stories and articles.

Free test and brochure

We offer a free aptitude test and will send you a copy of our brochure describing our recognized home-study courses on the basis of one-on-one training.

Realize your writing dream today.There's nothing sadder than a dream delayed until it fades (消失)forever.

Sincerely.

Kristi Holl, Instructor

Institute of Children's Literature

【1】From the first three paragraphs, we learn that

A.children's books are usually bestsellers

B.publishers are making $3 billion each year

C.magazines for teenagers have drawn public attention

D.there is a growing need for writers of children's books

【2】When finishing the course, you are promised to

A.be a successful publisher

B.become a confident editor

C.finish one work for publication

D.get one story or article published

【3】Kristi Holl mentions her experience mainly to ____.

A.prove she is a good instructor

B.promote the writing program

C.give her advice on course preparation

D.show she sold more stories than articles

【题目】Globalized Woman, Published by ABC Magazines Ltd, 56 Park Street, Sydney

The original copy of your article should be typed on only one side of the page, and it should be double-spaced.

Your name and address must be included.

The manuscripts must be accompanied by a self-addressed envelope with stamps of the proper value (including registered mail if required).

Please keep copies of your text, pictures or photos.

Allow several weeks for acceptance/return.

ABC Magazines Ltd does not accept responsibility for damage to, or loss of, material sent to the editor.

Material content in Globalized Woman is protected under the Commonwealth Copyright Act 1968.

No material may be reproduced in part or in whole without written agreement from the copyright holders.

Subscription(订阅) rate: Australia for one year (52 issues) 75.00.

Tel: (02) 9213 6116 Fax: (02) 9267 4363

E-mail: globalizedwoman @aepmagazines.com.au

Website: www.magshop.com.au

P.O. Box: 5252, Sydney, NSW 2001 (Postage free within Australia)

【1】If you send an article to the magazine, it ______.

A. should be handwritten

B. should have no empty lines

C. should be one-sided typed

D. should include your age

2What can we learn from the passage?

A. The editors will pay for loss of the authors.

B. Globalized Woman is a monthly magazine.

C. The readers should keep copies of their works.

D. Articles shouldn’t be copied without permission.

3How many ways can people get in touch with the magazine?

A. Three. B. Four.

C. Five. D. Six.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网