题目内容

【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项。
John graduated from a key university and he was very good at his major. He wished to find a good job. One day, he went to a company to 1 for a job. He got the news in a newspaper. He did some research on this company. When he was 2, everything went well. The manager asked him some questions and he answered them 3. John was very satisfied with his performances and was very 4 that he could get the job. But at that moment, the manager's phone 5. He picked up the phone, listened and nodded. And then he turned around and said to John, “Sorry, I want to get some important 6 now. Please give me the book with the red 7 on that desk.” John looked around and found 3 books on the desk, so John went to the desk, took one book and handed it to him 8. Holding the book, the manager 9 the phone and said, “Sorry, we cannot give the job to you.” John was 10 and wondered why. The manager said, “There are three 11. First, when you came into the office room, I found that the third button on your shirt had been missing. Second, there are three books with red covers on that desk, but you didn't ask me which one I needed and you took one randomly(随机地). Third, I was answering the call. You should 12to the desk to save time. These 13 showed you are not a careful person.”14, John didn't get the job.
We can learn a(n) 15 from John's experience. Some people don't 16the details in our life. But it is the details that 17. Not only should we value what we learn but also we should pay more attention to the details. Sometimes they can even 18 our success or failure. We should form the habit of being careful and learn to keep the 19 of quantity and quality. We should keep it in mind that 20 comes first, without which quantity is of no significance.
(1)A.apply B.vote C.prepare D.wait
(2)A.contacted B.interviewed C.asked D.questioned
(3)A.immediately B.slowly C.generally D.fluently
(4)A.grateful B.excited C.confident D.lucky
(5)A.lost B.called C.rang D.answered
(6)A.arrangement B.response C.information D.result
(7)A.cover B.picture C.character D.mark
(8)A.eagerly B.politely C.purposely D.quickly
(9)A.searched for B.picked up C.held on D.hung up
(10)A.surprised B.helpless C.disappointed D.worried
(11)A.methods B.results C.collections D.reasons
(12)A.wander B.run C.walk D.move
(13)A.parts B.facts C.details D.stories
(14)A.Eventually B.Seemingly C.Similarly D.Regularly
(15)A.subject B.idea C.skill D.lesson
(16)A.mind B.mention C.ignore D.provide
(17)A.trouble B.count C.interest D.impress
(18)A.describe B.replace C.value D.determine
(19)A.selection B.importance C.balance D.competition
(20)A.quality B.quantity C.safety D.promise

【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、D
(4)、C
(5)、C
(6)、C
(7)、A
(8)、B
(9)、D
(10)、A
(11)、D
(12)、B
(13)、C
(14)、A
(15)、D
(16)、A
(17)、B
(18)、D
(19)、C
(20)、A

【解析】本文是一篇夹叙夹议文,通过讲述John的求职经历阐明了一个耳熟能详的道理——细节决定成败。

⑴考查动词。根据文章内容,John是一所名牌大学的毕业生,专业成绩非常优秀,希望能够找到一份好工作。一天,他去一家公司申请职位。apply“申请”;vote“投票”;prepare“准备”;wait“等待”。故选择A。

⑵考查动词。根据文章内容,他在面试时,整个过程都进展得非常顺利。interview“面试”,符合语境。故选B。

⑶考查副词。经理问了几个问题,他都能非常流利地回答。immediately“立刻”;slowly“慢慢地”;generally“笼统地,概括地”;fluently“流利地”。故选择D。

⑷考查形容词。John对自己的表现非常满意,并且很自信自己可以得到这份工作。confident“自信的”。故选择C。

⑸考查动词。根据文意,正在那个时候,经理的电话响了。ring“(电话)响起”。故选C。

⑹考查名词。根据文章内容,经理转过身来对John说自己有重要的信息要获取。arrangement“安排”;response“回应”;information“信息”;insight“洞察力”。故选择C。

⑺考查名词。根据文章内容,经理要求把那本红色封皮的书递给他。cover“封皮”;picture“图片”;character“人物”;mark“标记”。下文中的“three books with red covers”也有提示。故选择A项。

⑻考查副词。他四处看看,发现桌子上有三本书,就拿起一本来礼貌地递给了他(经理)。eagerly“渴望地”;politely“礼貌地”;purposely“故意地”;quickly“迅速地”。故选择B。

⑼考查动词词组。经理手里拿着那本书,挂断了电话。search for“寻找”;pick up“拿起”;hold on“等待,别挂断”;hang up“挂断电话”。故选择D。

⑽考查形容词。根据文章内容,经理宣布他没有得到这份工作,这和John最开始的预料截然相反。所以他应该感到惊讶。surprised“惊讶的”;helpless“无助的”;disappointed“感到失望的”;worried“担心的”。故选A。

⑾考查名词。根据上下文,经理解释说拒绝他有三个原因。故选D。

⑿考查动词。为了节约时间你应该跑向课桌。故选B。

⒀考查名词。此处指“这些细节表明了你不是一个认真的人”,故选择C。下文的“the details in our life”和“it is the details that 17 ”也有提示。故选C。

⒁考查副词。这些细节表明了你不是一个认真的人,最后约翰没得到这份工作。A. Eventually”最后“;B. Seemingly”看来似乎“;C. Similarly”相似地“;D. Regularly”有规律地“。故选A。

⒂考查名词。我们可以从John的经历中吸取一个教训。lesson“教训,课程”。故选择D。

⒃考查动词。从文意可知,一些人并不在意细节,但有时候就是细节起很重要的作用。mind“注意,留心”,符合语境。

⒄考查动词。 从文意可知,一些人并不在意细节,但有时候就是细节起很重要的作用。故选择B。

⒅考查动词。我们不仅要重视我们所学的东西,而且还要更多地关注细节。有时候甚至就是细节决定成败。describe“描述”;replace“代替”;value“珍惜”;determine“决定”。故选择D。

⒆考查名词。我们要养成认真的习惯,并且要学会保持数量和质量之间的平衡。selection“选择”;importance“重要性”;balance“平衡”;competition“竞争”。故选择C。

⒇考查名词。我们要牢记质量第一的原则,如果没有质量,数量一点意义都没有。quality“质量”;quantity“数量”;safety“安全”;promise“承诺”。故选择A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
At times, our worries and anxieties can defeat us. Here is a brief list of techniques that you can use to help gain a better viewpoint on things during the anxious moments.
A person should take a deep breath and try to find something to do for a few minutes to get their mind off the problem. A person could get some fresh air, listen to some music, or do an activity that will give them a fresh perspective on things.
Remember that our fearful thoughts are made to seem worse and can make the problem worse. When unexpectedly having thoughts that make you fearful or anxious, challenge these thoughts by asking yourself positive questions that will maintain objectivity and common sense.
Be smart in how you deal with fears and anxieties. Do not try to deal with everything all at once. When facing a current or upcoming task that makes you anxious, break the task into small ones.
Remember that all the worrying in the world will not change anything. Most of what you worry about never comes true. Then you should leave everything else in the hands of God.
It is not easy to deal with all the fears and worries. When your fears and anxieties have the best of you, try to calm down and then get the facts of the situation. The key is to take it slow. All you can do is doing your best each day, hope for the best, and when something does happen, take it easy. Take it one step at a time and things will work out well at last.
A. When feeling anxious, stop what you are doing and try to do something relaxing.
B. This will give you the confidence to manage your anxiety.
C. Instead of worrying about something that probably won't happen, concentrate on what you are able to do.
D. The next time you fell depressed, review your list and think about the good things that you have in your life.
E. A good way to manage your worry is to challenge your negative thinking with positive statements and realistic thinking.
F. In addition, our worries can change our understanding of what is reality and what is not.
G. Completing these smaller tasks once at a time will make the stress more manageable and increase your chances of success.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
"Tired of Working in Your Country"?
With over 500 instructors and 20 years of experience, we are the leader in the field of teaching foreign languages. We now have positions open in Osaka starting September/October 2011 for instructors of English, German, Spanish and French.
●Teach many different kinds of classes using the latest technology in small classes of up to 3 students.
●Accommodation (住宿), and other necessary documents (文件) will be ready before you leave.
●Applicants will teach their first language only.
●Excellent teacher training programs.
If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures, apply now. Experience in teaching is an advantage but not specially required. Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills and practical computer knowledge are basic requirements.
Apply with C. V. and send letters to:
NOVA France, Mr. Sampy (IHT3/2)
34, Bd. Haussmann, 75009 Paris, France
Fax: 33148014804
Or visit our website: www. teachjp. com
The manager expects to meet and talk with successful applicants in Paris in June and July.
(1)What is the purpose of the text?
A.To introduce a language school in Japan.
B.To hire language teachers to work in Japan.
C.To describe working conditions in Japan.
D.To make clear the requirements for Japanese teachers.
(2)We know from the text that those who are going to Japan will _______.
A.teach English only in Osaka
B.receive a degree from a university
C.have free accommodation
D.get trained for the job
(3)Before going to Japan, you need _______.
A.to see the manager of NOVA France
B.to take some computer courses
C.to write a letter to Japan
D.to find a place to live

【题目】Laptop computers are popular all over the world. People use them on trains and airplanes, in airports and hotels. These laptops connect people to their workplace. In the United States today, laptops also connect students to their classrooms.

Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want. Within five years, each of the 1500 students at the college will receive a laptop. The laptops are part of a $ 10 million computer program at Westlake, a 110-year-old college. The students with laptops will also have access to the Internet. In addition, they will be able to use e-mail to “peak” with their teachers, their classmates, and their families. However, the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs. They can work with it at home, in a fast-food restaurant or under the trees—anywhere at all!

Because of the many changes in computer technology, laptop use in higher education, such as colleges and universities, is workable. As laptops become more powerful, they become more similar to desktop computers. In addition, the portable computers can connect students to not only the Internet, but also libraries and other resources. State higher-education officials are studying how laptops can help students. State officials are also testing laptop programs at other universities, too.

At Westlake College, more than 60 percent of the staff use computers. The laptops will allow all teachers to use computers in their lessons. As one Westlake teacher said, "Here we are in the middle of Virginia and we're giving students a window on the world. They can see everything and do everything.”

1The main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to .

A. use for their schoolwork B. access the Internet

C. work at home D. connect them to libraries

2Which of the following is true about Westlake College?

A. All teachers use computers. B. 1500 students have laptops.

C. It is an old college in America. D. Students there can do everything.

3A window on the world in the last paragraph means that students can .

A. attend lectures on information technology

B. travel around the world

C. get information from around the world

D. have free laptops

4What can we infer from the passage?

A. The program is successful.

B. The program is not workable.

C. The program is too expensive.

D. We don't know the result of the program yet.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
From self-driving cars to carebots (care+robots) for elderly people, rapid development in technology has long represented a possible threat to many jobs normally performed by people. But experts now believe that almost 50 percent of occupations existing today will be completely unnecessary by 2025 as artificial intelligence continues to change businesses.
“The next fifteen years will see a revolution in how we work, and a revolution will necessarily take place in how we plan and think about workplaces,” said Peter Andrew, Director of Workplace Strategy for CBRE Asia Pacific.
A growing number of jobs in the future will require creative intelligence, social skills and the ability to use artificial intelligence.
The report is based on interviews with 200 experts, business leaders and young people from Asia Pacific, Europe and North America. It shows that in the US technology already destroys more jobs than it creates.
But the report states: “Losing occupations does not necessarily mean losing jobs — just changing what people do.” Growth in new jobs could occur as much, according to the research.
“The growth of 20 to 40 person companies that have the speed and technological know-how will directly challenge big companies,” it states.
A 2014 report by Pew Research found 52 percent of experts in artificial intelligence and robotics were optimistic about the future and believed there would still be enough jobs in the next few years. The optimists pictured “a future in which robots do not take the place of more jobs than they create,” according to Aaron Smith, the report's co-author.
“Technology will continue to affect jobs, but more jobs seem likely to be created. Although there have always been unemployed people, when we reached a few billion people there were billions of jobs. There is no shortage of things that need to be done and that will not change,” Microsoft's Jonathan Grudin told researchers.
(1)According to the report, _____.
A.people won't necessarily lose jobs
B.big companies will face fewer challenges
C.small companies will win against big companies
D.most people will become interested in technology
(2)We can infer from the text that in the future _____.
A.people will face many difficulties
B.people will take up more creative jobs
C.artificial intelligence will threaten people's lives
D.most jobs will be done in traditional workplaces
(3)What is the attitude of most experts in artificial intelligence and robotics to the future?
A.Mixed.
B.Worried.
C.Hopeful.
D.Doubtful.
(4)Jonathan Grudin's words in the last paragraph suggest that _____.
A.there will be enough jobs for people
B.things will change a lot in a few years
C.many people will become unemployed
D.technology will totally change future jobs

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Assistant Professor, Musical Theatre Dance
Wichita State University seeks to hire a full-time, 9-month, assistant professor, beginning August, 2016. Applicants are required to have a degree in dance, teaching experience at the professional or college level, ability to direct and ability to teach stage movement. Salary depends on qualifications and experience.
For complete information see http://finearts.wichita.edu.
Associate/Full Professor in Theatre and Dance
The Department of Theatre & Dance at the University of California at San Diego (http://www-theatre.ucsd.edu/) is seeking an experienced theatre artist in lighting design. Significant professional experience is required.
A review of applications will start on June 1, 2016. Application deadline: September 1, 2016.
Technical Director in Performing and Fine Arts
DeSales University's Performing and Fine Arts Department seeks a highly skilled, professional technical director. The position is a 10-month, staff position with the possibility for summer employment with the Pennsylvania Shakespeare Festival. BA degree or equivalent professional experience is required; MFA is preferred.
Please email materials to john.bell@desales.edu. Screening of applications begins immediately and will continue until the position is filled.
Assistant Director of Media Resources Center
Maryland Institute College of Art is seeking an Assistant Director of Media Resources Center in the Academic Affairs Division.
Position qualifications include a degree in Art History or related field with knowledge of art and design history, library experience, excellent interpersonal and communication skills and familiarity with Photoshop and scanning.
A review of applications will begin immediately. Applicants may email a letter of interest to jobs@mica.edu. Salary differs depending on your experience. Please include desired salary in your letter of interest.
Application
Interested persons should electronically submit a cover letter highlighting their experience and qualifications, and names of three professional references with phone and email contact information using the Apply Now link above.
(1)Wichita State University offers ______.
A.a part time and assistant professor job
B.a job people can work for many years
C.a flexible pay to the future assistant professor
D.work that require people to act on the stage
(2)If you are good at communicating with others, you should apply to _____.
A.DeSales University
B.Wichita State University
C.the University of California
D.Maryland Institute College of Art
(3)We can probably find the ad in the section of _____.
A.Employment Information
B.Information Technology
C.Around the World
D.Teen's Garden

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网