题目内容

With his leg lame and his teeth uneven, the boy almost thought of himself as the most unfortunate child in the world. He played with his classmates; and when asked to answer questions, he always _ his head without a word.

One spring, his father brought home some saplings (树苗). of his children would plant a sapling and he promised, “Whoever his sapling best shall get a favorite gift.” The boy certainly wanted to get his father's gift. seeing his brothers and sisters watering the trees, he __ an idea: he hoped the tree he planted would die soon. So after watering it once or twice, he never __ it.

A few days later, when the little boy went to see his tree again, he was to find it not only didn't die, but also grew some fresh . Compared with those of his brothers and sisters, his appeared greener. His father kept his ,bought the little boy one of his favourite gifts and said from the tree he planted, he would surely become an outstanding when he grew up.

From then on, the little boy slowly became and confident. One night, he suddenly his biology teacher once said that plants grow at night. Why not go to see his tree? When he came to the courtyard, he found his father was working near his tree with a ladle(长柄勺). All of a sudden, he : his father had been secretly his small tree! He returned to his room, tears in his eyes.

Decades passed. The little boy didn't become a botanist. ,he was elected President of the United States. His name was Franklin Roosevelt.

is the best nourishment(滋养品)of life; it is just a bucket of water, it can make the tree of life grow well.

1.A. ever B. seldom C. still D. often

2.A. held B. raised C. lowered D. covered

3.A. Both B. None C. One D. Each

4.A. likes B. protects C. grows D. watches

5.A. And B. So C. Before D. But

6.A. cared for B. got rid of C. hit upon D. put forward

7.A. appealed to B. attended to C. adapted to D. turned to

8.A. surprised B. frightened C. disappointed D. amused

9.A. roots B. leaves C. branches D. seeds

10.A. word B. balance C. agreement D. opinion

11.A. teacher B. gardener C. president D. botanist

12.A. satisfied B. certain C. optimistic D. independent

13.A. believed B. recalled C. repeated D. knew

14.A. generally B. hardly C. recently D. probably

15.A. remembered B. understood C. wondered D. admitted

16.A. cutting B. decorating C. watering D. providing

17.A. welling B. falling C. dropping D. crying

18.A. Therefore B. Besides C. Moreover D. Instead

19.A. Love B. Water C. Disability D. Father

20.A. so long as B. if only C. now that D. even though

 

1.B

2.C

3.D

4.C

5.D

6.C

7.B

8.A

9.B

10.A

11.D

12.C

13.B

14.A

15.B

16.C

17.A

18.D

19.A

20.D

【解析】

试题分析:本文讲述了一个认为自己天生不幸的小男孩,经过一次种树的经历,受到父亲的鼓励和帮助而变得自信,后来成为美国总统的故事。文章旨在告诉读者,爱是滋润孩子心灵的最好的养料。

1. . B 考查副词:根据文章第一句话可知,小男孩认为自己不幸运,因此很少和同学玩,故选seldom。Ever曾经;seldom很少;still仍然;often经常。

2.】C 考查动词:lower one's head “低下头”。小男孩自卑,与之相符的是低头逃避回答问题。Held拿;raised提高;lowered低头;covered覆盖。

3.】D 考查代词: 根据第三段中的“Compared with those of his brothers and sisters…”可知父亲让每个孩子种一棵树。Both两者都;None没有人;One一个;Each每个,故选D。

4.】C 考查动词: 父亲承诺树种得最好的人可以获得奖品,故选grow。Likes喜欢;protects保护;grows生长;watches观看。

5.】D 考查连词: 小男孩也想得到父亲的礼物,但是当看到兄弟姐妹都在细心呵护小树时,便失去了信心,选择了放弃,故选D项,表示转折。

6.】C考查短语: hit upon an idea “突然有了一个想法”。care for喜欢;get rid of除去;put forward(公开)提出(建议等)。

7.】B 考查短语:attend to照料,护理;appeal to吸引;adapt to使适应,改编;turn to求助于,依靠,转而从事于。

8.】A 考查形容词:小树的成长和小男孩的心理预期相反,所以他感到惊讶,故选surprised。frightened恐惧的;amused愉悦的,感到有趣的;disappointed失望的。

9.】B 考查名词:由A few days later和his appeared greener可知。Roots根;leaves树叶;branches树枝;seeds种子。

10.】A 考查名词:keep one's word “信守诺言”,和前文父亲的promise相呼应。

11.】D 考查名词:根据文章倒数第二段中“The little boy didn't become a botanist.”可知,父亲说小男孩会成为植物学家。Teacher老师;gardener园丁;president总统;botanist植物学家。

12.】C 考查形容词:第一段中小男孩不与同学交往和不回答问题,表明他悲观、不开朗、不自信。 种树事件是他第一次有好运气,第一次成功,无疑对他起到积极的作用,此前精神低落的状态逐渐改变。另外结合confident一词,应选optimistic。Satisfied满意的;certain确定的;optimistic乐观的;independent独立的。

13.】B 考查动词:根据his biology teacher once said that plants grow at night. 可知是回忆起。recall回忆,想起;believed信任;repeated重复;knew知道。

14.】A 考查副词:根据once said和后句“Why not go to see his tree?”可知,小男孩回想起来生物老师说过植物一般在晚间生长(此为常识),故选generally。Generally一般地;hardly几乎不;recently最近;probably或许。

15.】B 考查动词:看到眼前的景象,小男孩立刻明白了(恍然大悟), 是父亲在暗中帮助他给树浇水,故选understood。remember记得;wonder想知道;admit承认。

16.】C 考查动词:根据上文内容,可知这里意思是他的父亲已经悄悄给小树浇过水了。Cutting切割;decorating装饰;watering浇水;providing提供。

17.】A 考查动词:well此处是动词,意为“(液体如泉般) 充盈,涌出”。小男孩被父亲的爱所感动,所以热泪盈眶。故选A。welling涌出;falling降落;dropping落下;crying哭。

18.】D 考查副词:表示转折关系,故选D。Therefore因此;Besides此外;Moreover此外;Instead代替。

19.】A 考查名词:小男孩和小树的共同点是都得到了关爱,故选A。Love爱;Water水;Disability残疾;Father父亲。

20.】D 考查短语:根据 it is just a bucket of water, it can make the tree of life grow well.可知even though 即使;so long as 只要;if only要是……就好了;now that既然。

考点:考查故事类短文

练习册系列答案
相关题目

A new research of 8,000 young people in the Journal of Health and Social Behavior shows that although love can make adults live healthily and happily, it is a bad thing for young people. Puppy love (早恋) may bring stress for young people and can lead to depression . The study shows that girls become more depressed than boys, and younger girls are the worst of all.

The possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “loss of self”. According to the study, even though boys would say “lose themselves in a romantic relationship”, this “loss of self” is much more likely to lead to depression when it happens to girls. Young girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinions. They won’t tell that to their parents.

Dr Marian Kaufman, an expert on young people problems, says 15% to 20% young people will have depression during their growing. Trying romance often causes the depression. She advises kids not to jump into romance too early. During growing up, it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of self. She also suggests the parents should encourage their kids to keep close to their friends, attend more interesting school activities and spend enough time with family.

Parents should watch for signs of depression—eating or mood changes —and if they see signs from their daughters or sons, they need to give help. The good news is that the connection between romance and depression seems to become weak with age. Love will always make us feel young, but only maturity gives us a chance to avoid its bad side effects.

1. Which of the following is more likely to have depression?

A. Young girls who always hide their feelings and opinions.

B. Careless parents whose children are deep in love.

C. Young people who have a strong sense of selfishness.

D. Young boys whose parents watch for their behavior.

2. What can be inferred from the passage?

A. Early love makes young people keep close to their friends and parents.

B. Parents should help their children to be aware of the signs of depression.

C. Lacking love can lead young people to grow up more quickly.

D. The older a woman is,the less likely she seems to lose herself in romance.

3.What’s the author’s attitude towards puppy love?

A. Scared B. Disapproving.

C. Confused D. Disinterested.

4.What’s the main idea of the passage?

A. .Romance is a two ­edged sword for adults.

B. .Romance is good for young people.

C. Parents should forbid their children’s love

D. Puppy love may bring young people depression

 

A teenager realized her dream of becoming a professional model three years after a serious car accident.

Marita Davies was on her way home from a party when the crash happened. The car that Marita took as a passenger was going the wrong way and crashed into another car driven by a drunken driver named David Hudson, which left her with a broken leg and back. It took the firefighters more than two hours to free the teenager from the damaged car before she was taken to hospital. Marita was in a wheelchair for a year after being bed-ridden for nine months.

Marita feared her dream of a modeling career was over. She said, “I was extremely upset and shocked when I knew about my terrible injuries. I thought my dream of becoming a model was over. My leg and back were broken. The crash had broken my confidence and I became quiet and spent less time with other people. I was 16, and at that age all I wanted to do was to go out with my friends.”

But as her health took a turn for the better, Marita finally came out of the wheelchair and learned to walk. She decided she would still try to follow her dreams, and sent some photos off to some modeling agencies. She did a few unpaid jobs while studying at college. Soon, paid commercial modeling jobs started coming in. Marita was a bit doubtful at first, because the crash had left her with huge scars on her leg and back. She was worried that people wouldn’t want her to model for them, but this didn’t stop her.

Marita had done amazingly well to overcome everything that had been thrown at her in the three years. Finally, Marita became a professional model in 2013. She was signed up for advertising campaigns and appeared in TV ads.

1.When did the accident happen?

A. In 2008. B. In 2009.

C. In 2010. D. In 2011.

2.Who should be to blame for the accident?

A. Marita Davies.

B. David Hudson.

C. The driver of the car that Marita took.

D. Both of the drivers involved in the accident.

3.How did Marita feel when modeling jobs became available to her?

A. Lucky. B. Satisfied.

C. Surprised. D. Unconfident.

4.The passage is intended to ______.

A. prove modeling is a promising career.

B. warn people not to drive after drinking

C. suggest having a dream is a good thing

D. praise Marita’s spirits to overcome difficulties

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网