题目内容

Not many years ago, a wealthy and rather strange old man named Johnson lived alone in a village in the south of England. He had made a lot of money in trading with foreign countries. When he was seventy-five, he gave£12,000 to the village school to buy land and equipment for a children’s playground.

As a result of his kindness, many people came to visit him. Among them was a newspaperman. During their talk, Johnson remarked that he was seventy-five and expected to live to be a hundred. The newspaperman asked him how he managed to be healthy at seventy-five. Johnson had a sense of humor. He liked whisky (威士忌酒) and drank some each day. “I have an injection (注射) in my neck each evening,” he told the newspaperman, thinking of his evening glass of whisky.

The newspaperman did not understand what Johnson meant. In his newspaper he reported that Johnson was seventy-five and had a daily injection in his neck. Within a week Johnson received thousands of letters from all over Britain, asking him for the secret of his daily injection.

1.Johnson became a rich man through ___________.

A. doing business B. making whisky

C. cheating D. buying and selling land

2.The gift of money to the school suggests (暗示) that Johnson ___________.

A. had no children

B. was a strange man

C. was very fond of children

D. wanted people to know how rich he was

3.Many people wrote to Johnson to find out ___________.

A. what kind of whisky he had

B. how to live longer

C. how to become wealthy

D. in which part of the neck to have an injection

4.The newspaperman ___________.

A. should have reported what Johnson had told him

B. shouldn’t have asked Johnson what injection he had

C. was eager to live a long life

D. should have found out what Johnson really meant

5.When Johnson said he had an injection in his neck each evening, he really meant that ___________.

A. he liked drinking a glass of whisky in the evening

B. he needn’t an injection in the neck

C. a daily injection in the evening would make him sleep well

D. there was something wrong with his neck

 

1.A

2.C

3.B

4.D

5.A

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了一位叫Johnson的老人,通过做生意成为一个富人。后来把钱捐给学校,他出名了,记者来采访他,问他如何保持健康。他喜欢喝一些酒,幽默地回答说,每天往脖子上注射液体。后来许多人写信来询问注射的什么液体。

1.A细节题:根据He had made a lot of money in trading with foreign countries.可知Johnson通过做生意成为一个富人,.故选A

2.C细节题:根据As a result of his kindness, he became famous. Many people came to visit him.可知Johnson把钱捐给学校的善举表明他很善良,故选C

3.B细节题:根In his newspaper he reported that Johnson was seventy-five and had daily injection in his neck.Within a week Johnson received thousands of letters from all over Britain, asking him for the secret of his daily injection. 可知许多人给Johnson写信是想知道怎样可以长寿,故选B

4.D 细节理解题。根据最后一段提到The newspaperman did not understand what Johnson meant.可知这则新闻并没有理解约翰逊的的意思,故选D项。

5.A 细节题:根据Johnson had a sense of humor. He liked whisky and drank some each day. “I have an injection (注射) in my neck each evening,” he told the newspaperman, thinking of his evening glass of whisky可知他是在开玩笑的说这些话,其实是喜欢喝酒,.故选A

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

When the seventeenth-century settlers brought the English language to America, they immediately and necessarily began to adapt (使适应) it to their new environment. These changes were clear early and criticized by some people on both sides of the Atlantic. However, after the Revolution, Americans began to be proud of their own form of English. Noah Webster was the major early supporter of American meanings and spellings over British ones and published the earliest American dictionary, An American Dictionary of the English Language. During the years since Webster, language differences have continued to develop, proving (证明) the truth of George Bernard Shaw’s often-repeated words that the two nations are divided by a common language.

Like the American language, the earliest American literature (文学) copied English models. However, after the Revolution and the War of 1812, writers began to create a clear American literature. However, in 1820, Sydney Smith asked the famous question “Who reads an American book?”

Answering to this and similar taunts (讽刺) with creative anger, American writers soon produced works that plenty of British people read. Works by Washing-ton Irving, Walt Whitman, and Mark Twain had been acclaimed greatly in Britain by the end of the nineteenth century.

Even as American writers got respect in Britain, British writers continued to have great influence in America. Charles Dickens went to America twice, in 1842 and 1867-68. Other major British writers who traveled and lived in the United States include D.H. Lawrence and Aldous Huxley. British best works continue to be widely read. The works of William Shakespeare and Jane Austen became popular films.

At the turn of the twenty-first century, many books and writers continue to cross the Atlantic in both directions — made possible by the proud heritage (继承) of the shared language.

1.The author of this passage seems to think ______.

A. British English is better than American English

B. American English is better than British English

C. the same language has divided the two nations

D. the same language has connected the two nations

2.From the question asked by Sydney Smith, we can infer ______.

A. the British had to translate American books into English ones

B. the British found American books difficult to understand

C. the British thought highly of books written by Americans

D. the British looked down upon American books at first

3.The underlined word “acclaimed” in Paragraph 3 probably means “______”.

A. sold B. discussed

C. welcomed D. refused

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网