题目内容
【题目】A few minutes later she got up and went to the phone. She knew the number of the police station, and when the man at the other end answered, she cried to him. “Quick! Come quick! Patrick’s dead!”
“Who’s speaking?”
“Mrs Maloney. Mrs Patrick Maloney.”
“You mean Patrick Maloney’s dead?”
“I think so,” she sobbed. “He’s lying on the floor and I think he’s dead.”
“Be right over,” the man said.
The car came very quickly, and when she opened the front door, two policemen walked in. She knew them both—she knew nearly all the men at that precinct. Briefly, she told her story about going out to the grocer and coming back to find him on the floor. While she was talking, crying and talking, Noonan discovered a small patch of congealed blood on the dead man’s head. He showed it to O’Malley who got up at once and hurried to the phone.
Later, one of the detectives came up and sat beside her. Did she know, he asked, of anything in the house that could’ve been used as the weapon? Would she mind having a look around to see if anything was missing—a very big spanner, for example, or a heavy metal vase.
They didn’t have any heavy metal vases, she said.
“Or a big spanner (扳手)?”
She didn’t think they had a big spanner. But there might be some things like that in the garage.
The search went on. She knew that there were other policemen in the garden all around the house. She could hear their footsteps on the gravel outside, and sometimes she saw the flash of a torchlight through a chink in the curtains.
Then one by one they came in and were persuaded to take a little nip of whisky. They stood around rather awkwardly with the drinks in their hands, uncomfortable in her presence, trying to say consoling things to her. Sergeant Noonan wandered into the kitchen, came out quickly and said. “Look, Mrs Maloney. You know that oven of yours is still on, and the meat still inside…I better turn it off for you, hadn’t I?”
“Will you do that, Jack. Thank you so much.”
When the sergeant returned the second time, she looked at him with her large, dark, tearful eyes.
“Would you do me a small favour—you and these others?” She said.
“We can try, Mrs Maloney.”
“Well,” she said. “You must be terribly hungry by now because it’s long past your supper time. Why don’t you eat up that lamb that’s in the oven? It’ll be cooked just right by now.”
“Wouldn’t dream of it,” Sergeant Noonan said.
“Please,” she begged. “Please eat it.”
The four policemen vacillated, but they were clearly hungry, and in the end they were persuaded to go into the kitchen and help themselves. The woman stayed where she was, listening to them through the open door, and she could hear them speaking among themselves, their voices thick and sloppy because their mouths were full of meat.
“The guy must’ve used a big thing to hit Patrick,” one of them was saying. “The doctor says his skull was smashed all to pieces.”
“That’s why it ought to be easy to find.”
“Exactly what I say.”
“The murderer’s not going to carrying a thing like that around with him longer than he needs.”
One of them belched.
“Personally, I think it’s right here on the premises.”
“Probably right under our very noses. What you think, Jack?”
And in the other room, Mary Maloney began to giggle.
【1】Which of the following is incorrect according to the passage?
A. The policemen searched around the house until night.
B. The policemen were dealing with the murder of Mary’s brother.
C. The Maloney’s didn’t have a big spanner.
D. Patrick died because of a critical damage to his head.
【2】What is the meaning of the underlined word “vacillate”?
A. discuss B. refuse C. hesitate D. agree
【3】What could you learn about Mrs Maloney from the passage?
A. She is a careless person who may not notice subtle sound.
B. She was in the kitchen when the officers enjoyed the lamb.
C. She was very familiar with the policemen and the officers.
D. She put the lamb into the oven before her husband died.
【4】Why do you think Mary giggled at the end?
A. She was happy that they finished the real weapon without noticing.
B. She was glad that the policemen had a supper after working hard.
C. She was amused by the way they spoke with meat filled in their mouths.
D. She was pleased that they ate the lamb which she coud not finish alone.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:这篇文章是侦探小说Mrs Maloney的丈夫死了,报警后警察前来调查,重要的作案工具找不到,Mrs Maloney请警察吃才烧好的羊排……。
【1】细节题:从文章的内容:“Mrs Maloney. Mrs Patrick Maloney.”和 “You mean Patrick Maloney’s dead?”可知警察调查的是Mrs Maloney的丈夫的案子,选B。
【2】猜词题:根据文章的句子:The four policemen vacillated, but they were clearly hungry, and in the end they were persuaded to go into the kitchen and help themselves.可知四个警察犹豫了,但是他们太饿了,最后被说服去厨房自己吃了,所以选C.
【3】推理题:根据文章的句子:She knew them both—she knew nearly all the men at that precinct.可知Mrs Maloney很熟悉这些警官,所以选C。
【4】推理题;从文章最后一部分的描写,警官将羊排吃了,也就毁灭了作案工具,所以她偷偷地笑。选A。