题目内容

Norm Pethrick, a 36-year-old man in Australia’s northern city Darwin, was praised on Thursday for jumping onto a crocodile’s back to save his wife Wendy at Litchfield National Park, a popular tourist spot southwest of Darwin, a local newspaper reported.
Ms Pethrick was standing on a river bank Wednesday afternoon when the saltwater crocodile lunged (扑), locking its jaws on both her legs as it tried to drag her underwater.
Norm Pethrick, who with his wife had been collecting water, immediately went to help her. He jumped onto the back, poked (戳) the eyes of the crocodile and finally got his wife free.
Ms Pethrick was later taken to Royal Darwin Hospital for a medical treatment. The doctors said she was suffering eight puncture wounds (伤口) in her right leg, a puncture wound in her left leg and a serious cut to one of her fingers.
“This could have been a fatal and tragic situation,” said the general manager of Royal Darwin Hospital (RDH), Dr Len Notaras, according to a local report.
He said Ms Pethrick was saved by her husband’s “quick and diligent actions”.
Dr Notaras also said she would remain in hospital for three to four days and have an operation to clean the wounds, which are easy to get infected because of bacteria (细菌) on the teeth of the crocodile

  1. 1.

    This passage is most likely to be found in _____

    1. A.
      a travel guide
    2. B.
      a newspaper
    3. C.
      a textbook
    4. D.
      a novel
  2. 2.

    The crocodile attacked Ms Pethrick when she was ______

    1. A.
      swimming in the river
    2. B.
      standing on the river bank
    3. C.
      watching the crocodile
    4. D.
      fishing in the water
  3. 3.

    Which of the following statements is TRUE about Ms Pethrick?

    1. A.
      Her eyes were badly poked
    2. B.
      She had eight wounds altogether
    3. C.
      One of her fingers also got hurt
    4. D.
      One of the crocodile’s teeth was found in her leg
  4. 4.

    According to the passage, Norm Pethrick can be described as following EXCEPT ______

    1. A.
      brave
    2. B.
      diligent
    3. C.
      quick
    4. D.
      humorous
  5. 5.

    Which of the following would be the best title for this passage?

    1. A.
      The husband should save the wife
    2. B.
      A man saves wife’s life from crocodile’s jaws
    3. C.
      A crocodile is not so dangerous as people imagine
    4. D.
      Human beings can beat crocodiles sometimes
BBCDB
试题分析:本文报道了Norm Pethrick在公园的河边,他的妻子被鳄鱼拉下水,他不顾一切勇敢地跳在鳄鱼的背上打它的眼睛,终于把妻子救了上来,而自己却多处受伤住进了医院。
1.这是文章出处题。根据a local newspaper reported整篇是报道一个新闻,故选B。.
2.这是细节理解题。根据Ms Pethrick was standing on a river bank Wednesday afternoon when the saltwater crocodile lunged (扑), locking its jaws on both her legs as it tried to drag her underwater. 当时Ms Pethrick正站在河岸,故选B。
3.这是细节理解题。根据a serious cut to one of her fingers.故选C。
4.这是细节理解题。根据He said Ms Pethrick was saved by her husband’s “quick and diligent actions”.没有提到幽默,故选D。
5.这是标题归纳题。根据jumping onto a crocodile’s back to save his wife Wendy at Litchfield National Park, 可以看出应选B。
考点:这是一篇新闻报道。
点评:文章标题是文章的点睛之笔。标题归纳题在英语阅读理解题中属深层理解题,它要求考生在通读全文的基础上,准确把握文章大意及作者的写作意图。一般说来,标题应该具有概括性、针对性、简洁性三个突出特点。其中概括性,是指标题应最大程度地覆盖全文,囊括文章的主要内容,体现文章的主题;针对性,是指标题的含义要直接指向文章的主要特点;而简洁性,则是指标题应言简意赅,能吸引读者的注意力,并唤起读者对文章的阅读兴趣等
练习册系列答案
相关题目

Moral science is taught as a subject in most schools but with little effect. Perhaps part of the problem lies in the fact that morality is not a science, strictly speaking. It is too much of a social phenomenon, and also has too much of the personal and subjective things mixed within. Besides, morality itself changes with generations. So it is impossible to be defined in a textbook.
I remember sitting through forty minutes of moral lessons, which told stories about little children who never told lies and were rewarded for their goodness. It had little effect and left no impression on me, though.
If moral science has to be taught as a subject in schools, it needs a participatory(参与其中的) approach. When you tell a child about morals, you also have to deal with social norms(规范)and cultural differences. You have to explain that morality can be subjective, and be able to co-exist in society. You will probably have to refer to the morals of the present time.
The best way to tell a child how to live is to show him what is valued. If a child likes his friend, you have to make the child think about why. Once the child notices and recognizes goodness in others, he or she is likely to develop it as well.
In fact, children learn most of their morals by watching people around them. They absorb behavior patterns from teachers and older students. They watch to see what is rewarded and who is punished. They learn on the sports field and through social work. Moral science lessons should simply consist of letting them live and interact, and watch you support correct values and reward good behavior

  1. 1.

    Which is NOT the reason that moral science is taught in schools but with little effect?

    1. A.
      Morality doesn’t strictly belong to a science
    2. B.
      Morality is more like a social phenomenon
    3. C.
      Different generations have different moral ideas
    4. D.
      Morality can’t be written down in textbooks
  2. 2.

    The author describes his own experience of having moral lessons in order to _____

    1. A.
      explain telling lies is not moral for little children
    2. B.
      advise people should be rewarded for their goodness
    3. C.
      prove moral lessons in schools have little effect
    4. D.
      show he has no opinions about moral science
  3. 3.

    When you tell a child about morals, you should________

    1. A.
      teach him to share personal moral ideas with others
    2. B.
      tell him about social norms and cultural differences
    3. C.
      explain that nobody can influence his moral ideas
    4. D.
      say that the present morals are likely to be changed
  4. 4.

    What is the last paragraph mainly about?

    1. A.
      The best way of teaching children about morals
    2. B.
      The value of teachers’ setting a good example
    3. C.
      The influence of people’s behavior on morals
    4. D.
      The importance of rewarding good behavior

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网