题目内容

【题目】 “The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.” Eleanor Roosevelt once said. If we want to accomplish anything in life, let us remember that we should never give up.

Viennese - born composer Frederick Loewe, whom we remember from his musical scores that include My Fair Lady, Gigi and Camelot, was not always famous. He learned to play the piano with the great masters of Europe and achieved huge success as a musician and composer in his early years.

But when he immigrated to the United States, he failed as a pianist. For a while he tried other types of work. But he never gave up his dream and continued to play the piano and write music. During those years, he could not always afford to make ends meet by playing the piano.

One day, bent over the keyboard, he heard nothing but the music that he played with inspiration. When he finished and looked up, he was surprised to find that he had an audience - three men who were seated on the floor. They said nothing and made no movement toward the piano. Instead they dug into their pockets, took out all the money they had, placed it on the piano and walked out, empty-handed. Deeply touched by the beauty of his music, these men recognized excellence and responded to it.

Whatever you do, try your best. If what you do is worth doing and if you believe that who you are is of value, then you cannot afford to be content with mediocrity (平庸). When you choose the path of excellence through this life, you will bring out the best in yourself and receive the best it can offer in return.

1What can we learn from Roosevelt’s words?

A.It is difficult to do our best.

B.It is important to be successful in life.

C.We should be strict with ourselves.

D.We should face the future with the most dreams.

2What happened to Frederick Loewe after he immigrated to America?

A.He lost his hearing.B.He led a hard life for a while.

C.He enjoyed great success.D.He became a famous pianist.

3Why did the three men pay Frederick?

A.They were supposed to do that.B.They wanted to show their sympathy.

C.They were moved by his performance.D.They wanted to make friends with him.

4Which of the following can be the best title for the passage?

A.Practice makes perfect.B.Never give up your dream.

C.It’s never too old to learn.D.Rome was not built in a day.

【答案】

1D

2B

3C

4B

【解析】

本文为夹叙夹议文。文章通过维也纳作曲家弗雷德里克·洛伊追求梦想的故事,论述了未来属于那些相信梦想之美的人,如果我们想在生活中完成任何事情,我们应该永不放弃、追求卓越。

1推理判断题。根据第一段中的罗斯福的话The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.(未来属于那些相信梦想之美的人)及If we want to accomplish anything in life, let us remember that we should never give up.(如果我们想在生活中完成任何事情,让我们记住我们应该永不放弃)可推知,从罗斯福的话中得出启发——我们应该带着最多的梦想去面对未来。故D选项正确。

2推理判断题。根据第三段中的But when he immigrated to the United States, he failed as a pianist…(但当他移民到美国后,作为钢琴家他失败了)During those years, he could not always afford to make ends meet by playing the piano.(这些年里,通过弹钢琴,他入不敷出)可推断,弗雷德里克洛伊移民到美国后,有一段时间他过着艰苦的生活。故B选项正确。

3推理判断题。根据第四段中的Deeply touched by the beauty of his music, these men recognized excellence and responded to it.(他的音乐之美深深打动了这些人,他们认可并响应了他的音乐)可知,三个人付钱给弗雷德里克是因为他们被他的表演感动了。故C选项正确。

4标题判断题。通读全文可知,文章通过维也纳作曲家弗雷德里克洛伊追求梦想的故事,论述了未来属于那些相信梦想之美的人,我们应该永不放弃、追求卓越。由此可知,BNever give up your dream(永远不要放弃梦想)适合做本文最佳标题。故B选项正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Please take a few seconds and think of your personal biggest goal. Imagine telling someone you meet today what you’re going to do. Imagine their congratulations and their high image of you. Doesn’t it feel good to say it out loud? Don’t you feel one step closer already? Well, bad news: you should have kept your mouth shut, because that good feeling will make you less likely to do it.

Any time you have a goal, there is some work that needs to be done to achieve it. Ideally, you would not be satisfied until you’d actually done the work. But when you tell someone your goal and he acknowledges(认可) it, psychologists have found it’s called a “social reality”. The mind is kind of tricked into feeling that it’s already done. And then, because you’ve felt that satisfaction, you’re less motivated to do the actual hard work necessary. This goes against the traditional wisdom that we should tell our friends our goals, right?

In 1982, Peter Gollwitzer, a Professor of Psychology, wrote a whole book about this. And in 2009, he did some new tests that were published. It goes like this: 163 people across four separate tests—everyone wrote down their personal goal. Then half of them announced their commitment(许诺) to this goal to the room, and half didn’t. Then everyone was given 45 minutes of work that would directly lead them towards their goal, but they were told that they could stop at any time. Now those who kept their mouths shut worked the entire 45 minutes on average, and when asked afterwards, said they felt they had a long way to go to achieve their goal. But those who had announced it quit after only 33 minutes on average, and when asked afterwards, said that they felt much closer to achieving their goal.

1What do the words “social reality” in Paragraph 2 mean?

A.Completion of the goal.B.Necessary hard work.

C.People's acknowledgement.D.A sense of satisfaction.

2What does Peter Gollwitzer try to tell us?

A.Writing down the goal is very helpful.

B.Achieving personal goal needs more time.

C.Keeping the goal secret makes people work harder.

D.Making the goal public makes people less satisfied.

3How did Peter Gollwitzer prove his idea about people’s goal?

A.By giving figures.B.By giving examples.

C.By making a survey.D.By making comparison tests.

4What will probably happen if you tell your friends your goal?

A.You will be more confident.B.You will not gain satisfaction.

C.You are less likely to realize it.D.You’ll be much more motivated.

【题目】When people reunite with their loved ones,it’s usually all extremely happy moment. But what is their most common response to seeing them again? It may seem strange,but most of the time they break down in tears.

Now a group of psychologists (心理学家) from Yale University say they have found the reason why,and that crying tears of joy may well be the body’s way of keeping emotional(情感的) balance. “They seem to take place when people are overtaken by strong positive emotions,and people who do this seem to recover better from those strong emotions,” Oriana Aragon,the lead researcher said.

Aragon and her fellow psychologists looked at hundreds of participants’ emotional responses to different things,including happy reunions and cute babies. Many participants said they would react in a negative or aggressive way to the positive things—to cry at happy moments and want to pinch() a cute baby’s face or even tell them “I want to eat you up!” But then researchers found that these people were able to calm down from strong emotions more quickly.

There are many other examples of times when people respond to a positive experience with a negative emotional reaction. At an exciting concert, fans scream at their idols(偶像). People who have just had a big lottery win are often in floods of tears. “These findings advance our understanding of how people express and control their emotions, which is importantly related to mental and physical health, the quality of relationships with others, and even how well people work together.” said Aragon.

1What have the psychologists from Yale University found in their research?

A. Crying tears of joy helps to balance emotions.

B. The reason why people cry with tears.

C. People recover slowly from strong emotions

D. Strong negative feelings are useful to people.

2What does the underlined “they” in Paragraph 2 probably refer to?

A. Times when people reunite with friends. B. Participants’ emotional responses.

C. Times when people cry tears of joy. D. Strong positive emotions.

3Which of the following agrees with the findings of the research?

A. Kissing a cute baby. B. Crying at good news.

C. Crying at a failure. D. Laughing at happy reunions.

4Where does the passage most likely come from?

A. A popular biology book. B. A children literature book.

C. A science fiction novel. D. A psychological science journal.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网