题目内容

Children pushed in buggies which face away from their parents may suffer longterm emotional(情感的)and language problems,according to a study published on Friday.
The research,believed to be the first of its kind,found that children who were not facing the person pushing them were less likely to talk,laugh and communicate with their parents.
The findings were based on a study of 2,722 parents and babies and an experiment where 20 babies were wheeled in buggies for a mile,facing their parents for half the journey and facing away for the other half. Parents using facetoface buggies were twice as likely to talk to their children while the babies’ heart rates fell and they were twice as likely to fall asleep,showing that they were feeling relaxed and safe.
In addition,only one baby out of the 20 studied laughed while sitting in an awayfacing buggy.
“Our data(数据) suggests that for many babies today,life in a buggy is emotionally impoverished and possibly stressful. Stressed babies grow into anxious adults,” said Dr Suzanne Zeedyk,Developmental Psychologist at Scotland’s Dundee University who carried out the research.
The study,which was published by National Literacy Trust as part of its “Talk To Your Baby” campaign,found that 62 percent of all children observed travelled in awayfacing buggies.
Zeedyk said it would have a negative effect on babies’ development if they spent a long time in awayfacing buggies,which would be bad to their ability to communicate with their parent at a time when their brain was developing rapidly.
Laura Barbour of the Sutton Trust,a social mobility charity which funded the research,said buggy manufacturers(制造商) should look closely at the findings
- 1.
Using awayfacing buggies may________
- A.benefit both the babies and their parents
- B.affect babies’ language ability permanently
- C.help babies communicate with their parents
- D.have positive effect on babies’ development
- A.
- 2.
Which of the following is TRUE according to the passage?
- A.Parents may talk twice with the babies in awayfacing buggies
- B.The study suggests children feel relaxed and safe in buggies
- C.The samples (案例)of the study were 20 babies wheeled in buggies
- D.One of the 20 babies was twice as likely to fall asleep in buggies
- A.
- 3.
Which of the following would be the best title for the text?
- A.Best for Kids to Face Parents in Buggy
- B.Best for Kids to Communicate with Parents
- C.Stressed Babies Grow into Anxious Adults
- D.Buggy Manufacturers Care about the Finding
- A.
试题分析:本文叙述了研究表明,坐童车背对父母的宝宝今后可能会出现情感和语言方面的长期障碍。与在童车里面对父母而坐的宝宝相比,背对父母的宝宝更不爱说笑,也不爱与父母交流。宝宝的大脑发育很快,如果这段时期让他们长时间地坐在阻碍他们与父母交流的童车里,那么会对他们的发育造成负面影响。因此父母应该和童车里的孩子多进行面对面的沟通。
1.细节理解题。根据Children pushed in buggies which face away from their parents may suffer longterm emotional(情感的)and language problems,让宝宝坐背对的车可能会影响孩子语言的发展,故选B。
2.细节理解题。根据The findings were based on a study of 2,722 parents and babies and an experiment where 20 babies were wheeled in buggies for a mile 研究案例中只有20个人用四轮的推车,故选C。
3.标题归纳题。结合图片可以看出,文章前半部分介绍父母在后面推童车缺少和孩子面对面的交流而出现了对孩子长期的负面影响,后面又提出了应对方案:“Talk To Your Baby”由此可以看出,短文的内容可知宝宝坐背对父母的推车是不好的,那么就提倡让孩子坐那种脸对着父母的推车,故选A。
考点:健康类短文阅读。
点评:文章标题是文章的点睛之笔。标题归纳题在英语阅读理解题中属深层理解题,它要求考生在通读全文的基础上,准确把握文章大意及作者的写作意图。一般说来,标题应该具有概括性、针对性、简洁性三个突出特点。其中概括性,是指标题应最大程度地覆盖全文,囊括文章的主要内容,体现文章的主题;针对性,是指标题的含义要直接指向文章的主要特点;而简洁性,则是指标题应言简意赅,能吸引读者的注意力,并唤起读者对文章的阅读兴趣等。
PERFORMANCES
Keep in the air:The Chaoyang Theater is one of Beijing Theaters to present acrobatic programs all year round.
Top acrobatic artists invited from all over the country perform for Chinese and foreign tourists.The program features trick cycling,leaping through hoops and Chinese magic tricks.Some of the artists have won prizes in international competitions.
Time:7:15p.m.Daily
Place:36,Dongsanhuan Belu.Chaoyang District
Tel:6507---2421 6507---1818
Use your head:Green head is a new drama given by a group of young Chinese actors.It’s a reworking of American writer Nathaniel Hawthorne’s famous novel The Scarlet Letter .It describes the heroine’s great courage in finding the true love against a backdrop of disapproval.
Time:7:15p.m. until March 5th,except Mondays
Place:China Children’s Theater
Tel:6603---7255 6603---7265
Mix and match:Story of Puppets tells a fairy.Zixia,who looks for true love in the human world.After watching a puppet play Peony Pavdion ,she thinks it must be true love in reality,so she uses magic to turn the puppet characters into the humans,wanting to fall in love with the puppet hero.But things don’t go as she planned.
Li Liuyi,the director of the play has made several successful attempts to join different traditional operas together in one play.This time he combines Peking Opera,Kunqu Opera,Pingju Opera and an orchestral accompaniment,using the structure of modern drama.
Time:7:30 p.m until March 10th,except Mondays
Place:Small Playhouse of Beijing People’s Art Theater
Peking Opera:The Peking Opera Troupe will give two performances at the Chang’an Grand Theater.
Each performance consists of two classical plays. One is Wenxi(a play focus on singing and dancing);the other is Wuxi(a play full of acrobatic dancing).
The first night will be The crossroad and Presenting a pearl of the Rainbow Bridge.And the second night will see the performance of The Godess of Heaven Scatters Flowers and Havoc in Heaven.
Time:7:30p.m. February 27th ,28th
Place:Chang’an Grand Theater
Tel:86531043
【小题1】From the ads we can learn that______.
| A.Story of Puppets is played held in China Children’s Theater |
| B.all the artists who have won prizes will perform magic tricks |
| C.on March 5th there will be two plays for us to choose |
| D.the artists in the Peking Opera Troupe are from all over the country |
| A.8653—1043 | B.6525—0123 | C.6603—7255 | D.6507—1818 |
| A.The director of the Story of Puppets combines different operas in it. |
| B.Green Hat is based on a famous novel acted by some American artists. |
| C.Top Acrobatic artists will present their performances around our country. |
| D.The Peking Opera Troupe will give two performances with the same plays. |
第二节信息匹配
(共5小题,每小题2分,满分10分)
下面是一篇应用文及其应用场合的信息,请阅读下列应用文和相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。选项中有一项是多余选项。
TODAYS TELEVISION PROGRAMME PREVIEW
| A. |
| B.TV3 9:00p.m. The popular science programme is back with the latest in technology and medicine. This week, cars that run on sunlight and the story of one baby’s fight to live. |
| C.TV2 8:10p.m. Do you think what goes into the food most of us eat every day of the week? Tonight’s programme takes a serious scientific look at the bread industry. Whether you bake your own bread or just enjoy buying it, this programme will give you an interesting insight into something most of us eat every day of the week. |
| D.TV1 5:15p.m. Busy parents? Bored children? Do you want something educational to entertain your children while you do something else? This popular magazine programme is for the under-fives. More music, fun, 0songs and games with Carla and Larry. |
F.TV3 7:40p.m. The latest new music. Pete Hogg looks at the best of the current rap, raga and new jack swing plus new video releases. This is the programme that tells you all about what’s happening on the music scene and brings you interviews with tomorrow’s young artists.
请阅读以下读者的信息,然后匹配适合他/她的电视节目:
66.Although Rob lead a quiet life in a small village, that doesn’t stop him from wanting to find out about the latest scientific development.
67.Bella enjoys eating out but can’t afford to spend very much at the moment as she is saving for a holiday. She has never learnt how to cook, so now might be quite a good time to find out!
68.Dan is interested in taking wildlife photographs and enjoys the kind of programme which gives him a chance to see a professional photographer at work.
69.Gina is a music teacher. Although she prefers classical music, she likes to follow the kind of music th
70.Ron’s wife is in hospital. He wants to finds a programme suitable for his three-year-old son while he gets on with the housework and prepares a meal.