题目内容
19.London started its first major bike hire scheme (方案) on July 30th.Transport For London (TFL),the agency responsible for moving people around England's capital,put 5,000bicycles in 400different places around the city.The idea is to cut traffic,reduce pollution and provide a greener way of getting around London's streets.The scheme had a few small problems on its first day as people could not lock the bikes properly once they had finished riding them.As a gesture of goodwill,London Mayor Boris Johnson announced all rentals (租金) on the first day would be free of charge.The bikes are available for free for the first 30minutes but costs go up sharply since then.Renters have to pay 1.60forthefirsthourand78for 24hours.The bikes are clearly designed for very short trips.
TFL says it sees a"cycle revolution"happening in London.It predicts there will be around 40,000new cycle journeys every day on the rental bikes.Mr.Johnson says he wants to see a return to the turn of the 20th century,when 20per cent of journeys in London were made by bicycle.The scheme has received a lot of positive feedback (反馈) in the first two days.
Many Londoners believe it is a great alternative (替代品) to London's overcrowded and overpriced trains and buses.One person,Andy Clark,told the Reuters news agency,"It's a great idea.I've seen it operating in Paris and Barcelona and thought why don't we have one?"The Londonist Blog said the bikes were very strong and were"designed to bear a beating from both careless cyclists and drunken people".
24.What's the main idea of the passage?A
A.London starts a new bike hire scheme.
B.London needs better measures to cut traffic.
C.London encourages people to buy bikes.
D.London decides to protect the environment.
25.At the beginning of the scheme,there was some difficulty with theD.
A.rental
B.time
C.distance
D.lock
26.Which of the following is NOT the purpose of the bike rental scheme?D
A.To reduce traffic pressure.
B.To protect nature.
C.To decrease pollution.
D.To make the city beautiful.
27.It can be learned from the passage thatB.
A.the bikes are designed for long journeys in London
B.it costs nearly $80to rent one of the bikes for a day
C.London is the first city to start the bike rental scheme
D.All Londoners approve of the scheme.
分析 本文介绍了英国伦敦开创的一个绿色环保的交通方式"自行车往返伦敦的大街小巷"的活动,这一活动旨在减小交通压力,降低污染.
解答 24-27 ADDB
24.A 主旨大意题.本文介绍了英国伦敦开创的一个绿色环保的交通方式"自行车往返伦敦的大街小巷"的活动,这一活动旨在减小交通压力,降低污染.故A项最能概括文意.
25.D 细节理解题.根据第二段的"The scheme had a few small problems on its first day as people could not lock the bikes properly once they had finished riding them."(该方案在头一天出现了一些小的问题,因为人们在骑完自行车后无法恰当地锁住自行车)可知答案选D.
26.D 细节理解题.根据第二段中的"The idea is to cut traffic,reduce pollution and provide a greener way of getting around London's streets."(主意是减少交通,减少污染并且提供一种环绕伦敦街的更加绿色的方式)可知D项文中没有提到.故选D.
27.B 细节理解题.根据第二段中的"Renters have to pay 1.60forthefirsthourand78 for 24 hours.The bikes are clearly designed for very short trips."(租车人必头一个小时必须支付1.6英镑,24小时必须支付78英镑)可知本题答案为B选项.
点评 本文是一篇新闻报道类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
It has also been the site of many royal weddings and funerals.King George VI,got married there in 1923; twenty four years later,his daughter,Queen Elizabeth II married Prince Phillip there; on April 29,2011,Prince William also married Kate Middleton there.While fourteen years ago,the funeral service for Princess Diana,William's mother,took place there.
It is also famous for its Poets'Corner,which has been the traditional burial ground of the most famous English poets,writers and playwrights.
Today it is still a working church dedicated to regular worship and to the celebration of great events in the life of the nation.All are welcome to attend the regular services.
| Address | Westminster Abbey,Parliament Square,London,SW1P3PA | |
| Nearest Tube Station | Westminster St.James's Park | |
| Opening Times | Monday to Saturday:9:30am---4.30pm Wednesday:9:30am---7:00pm(last admission 6:00pm) Saturday:9:30pm---2:30pm(last admission1:30pm) | |
| Tickets: | Individuals: Adult£18.00 | Over 18students:£15.00 (on production of a valid student card) Schoolchildren(11-18years old)£8.00 Child under 11free accompanied by an adult |
29.According to the passage,which of the following statements is TRUE?B
A.Westminster Abbey has been the king's residence for over 1,000years.
B.About fifty years after Queen Elizabeth II got married,Princess Diana died.
C.All famous English poets,writers and playwrights can be buried in the Abbey.
D.From Monday to Saturday,one can visit the Abbey at any time in the day.
30.How much will a couple with two children(aged 17and 19)at least pay for a visit to the Abbey?B
A.£62
B.£59
C.£50
D.£48
31.Famous sights in the Abbey are recommended to see EXCEPTD.
A.the Poet's Corner
B.the Grave of the Unknown Warrior
C.the College Garden
D.St.James's Park
32.This passage is most likely from a(n)C.
A.advertisement
B.website
C.guidebook
D.poster.
| A. | improve | B. | being improved | C. | improved | D. | improving |