题目内容
【题目】 Here's an unusual story:a diamond ring was recently found in an egg. The magician,Liu Qian,discovered it,in front of an audience of millions at CCTV's Spring Festival Gala. Liu's magic tricks have made the centuries-old art of magic fashionable once again,and made him the hottest magician in China.
As a seasoned young magician from Taiwan,Liu is popular worldwide for his magic shows. Countries he has performed in include the United States,Japan,South Korea and the UK.
Witnessing something impossible happen right before your eyes is the root of people's love for magic.
Liu is known for his interaction (互动) with his audiences. He has a unique understanding of showmanship (演出技巧).
“It's actually thinking rather than one's manipulation (操作) skills that is more important to achieving a successful magic show. We think carefully about how to design the shows creatively,to make them appear more interesting.”Liu said.
Liu Qian's success dated back to his childhood. Born in 1976 in Taiwan,he found himself attracted to a magic toy in a shop when he was seven years old. At the age of 12,he won Taiwan's Youth Magic Contest,which was judged by the great American magician,David Copperfield.
Yet,Liu never planned on becoming a professional magician. He studied Japanese literature at university and only hoped to be an amateur (业余的) magician in his spare time. However, his failure to find a proper job after graduation pushed him towards magic as a career.
To refine his performing skills,he has performed on streets,roads and fields for passers-by, policemen and farmers.
“Street shows are the biggest challenge for us magicians. We have to deal with unexpected situations and tough crowds,”Liu said.
【1】The story is about ______.
A.Liu Qian's experiences of becoming a great magician
B.why people love magic
C.what magic tricks are
D.how fashionable magic is
【2】People love to watch magic because ______.
A.they can't figure out the secret of magic
B.it makes them happy
C.they love watching magicians make something impossible happen
D.it is a centuries-old art
【3】Which of the following is the key reason that Liu Qian decided to make magic his career?
A.He was interested in magic when he was young.
B.He had won Taiwan's Youth Magic Contest.
C.He became an amateur magician in his spare time.
D.He couldn't find an acceptable job after graduation.
【4】From the story we know that ______.
A.Liu Qian competed in many magic competitions
B.Liu Qian often invites audiences to be in his magic show
C.Liu Qian performs on streets in order to increase his fame
D.Liu Qian does street show to make money
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】B
【解析】
本文为说明文。文章讲述了刘谦是怎么成为炙手可热的魔术师,以及他的表演风格。
【1】主旨大意题。从第一段的“Liu’s magic tricks have made the centuries-old art of magic fashionable once again and made him the hottest magician in China” 刘谦的魔术让古老的魔术艺术再次流行起来,也让他成为中国最火的魔术师。接着下文介绍了他如何成为一名魔术师的。由此可知这篇文章是讲述刘谦是怎么成为伟大的魔术师的。故选A。
【2】细节理解题。第三段“Witnessing(见证) something impossible happen right before your eyes is the root of people’s love for magic.” 目睹一些不可能的事情在你眼前发生,是人们对魔法热爱的根源。可知人们喜欢看魔术是因为喜欢看魔术师使不可能的事情发生。故选C项。
【3】细节理解题。根据第五段的“his failure to find a proper job after graduation pushed him towards magic as a career”他毕业后找不到合适的工作,促使他走上了魔术的道路。 由此可知是因为毕业后找不到合适的工作刘谦才做魔术师的。故选D。
【4】推理判断题。第四段中的“Liu is known for his interaction with his audiences.”刘谦以与观众的互动而闻名。由此可推断出刘谦经常邀请观众参加他的魔术表演。故选B。