题目内容

【题目】 Here's an unusual storya diamond ring was recently found in an egg. The magicianLiu Qiandiscovered itin front of an audience of millions at CCTV's Spring Festival Gala. Liu's magic tricks have made the centuries-old art of magic fashionable once againand made him the hottest magician in China.

As a seasoned young magician from TaiwanLiu is popular worldwide for his magic shows. Countries he has performed in include the United StatesJapanSouth Korea and the UK.

Witnessing something impossible happen right before your eyes is the root of people's love for magic.

Liu is known for his interaction (互动) with his audiences. He has a unique understanding of showmanship (演出技巧)

“It's actually thinking rather than one's manipulation (操作) skills that is more important to achieving a successful magic show. We think carefully about how to design the shows creativelyto make them appear more interesting.”Liu said.

Liu Qian's success dated back to his childhood. Born in 1976 in Taiwanhe found himself attracted to a magic toy in a shop when he was seven years old. At the age of 12he won Taiwan's Youth Magic Contestwhich was judged by the great American magicianDavid Copperfield.

YetLiu never planned on becoming a professional magician. He studied Japanese literature at university and only hoped to be an amateur (业余的) magician in his spare time. However his failure to find a proper job after graduation pushed him towards magic as a career.

To refine his performing skillshe has performed on streetsroads and fields for passers-by policemen and farmers.

“Street shows are the biggest challenge for us magicians. We have to deal with unexpected situations and tough crowds”Liu said.

1The story is about ______.

A.Liu Qian's experiences of becoming a great magician

B.why people love magic

C.what magic tricks are

D.how fashionable magic is

2People love to watch magic because ______.

A.they can't figure out the secret of magic

B.it makes them happy

C.they love watching magicians make something impossible happen

D.it is a centuries-old art

3Which of the following is the key reason that Liu Qian decided to make magic his career?

A.He was interested in magic when he was young.

B.He had won Taiwan's Youth Magic Contest.

C.He became an amateur magician in his spare time.

D.He couldn't find an acceptable job after graduation.

4From the story we know that ______.

A.Liu Qian competed in many magic competitions

B.Liu Qian often invites audiences to be in his magic show

C.Liu Qian performs on streets in order to increase his fame

D.Liu Qian does street show to make money

【答案】

1A

2C

3D

4B

【解析】

本文为说明文。文章讲述了刘谦是怎么成为炙手可热的魔术师,以及他的表演风格。

1主旨大意题。从第一段的“Liu’s magic tricks have made the centuries-old art of magic fashionable once again and made him the hottest magician in China” 刘谦的魔术让古老的魔术艺术再次流行起来,也让他成为中国最火的魔术师。接着下文介绍了他如何成为一名魔术师的。由此可知这篇文章是讲述刘谦是怎么成为伟大的魔术师的。故选A

2细节理解题。第三段“Witnessing(见证) something impossible happen right before your eyes is the root of people’s love for magic.” 目睹一些不可能的事情在你眼前发生,是人们对魔法热爱的根源。可知人们喜欢看魔术是因为喜欢看魔术师使不可能的事情发生。故选C项。

3细节理解题。根据第五段的“his failure to find a proper job after graduation pushed him towards magic as a career”他毕业后找不到合适的工作,促使他走上了魔术的道路。 由此可知是因为毕业后找不到合适的工作刘谦才做魔术师的。故选D

4推理判断题。第四段中的“Liu is known for his interaction with his audiences.”刘谦以与观众的互动而闻名。由此可推断出刘谦经常邀请观众参加他的魔术表演。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When the Bayside campus of Shekou International School (SIS) are still kept shut because of the COVID-19 pandemic, teaching activities at the school have been resumed online since Feb. 3rd, 2020.

The school is using popular apps and software for online learning. Video conferencing and office automation are used to help teachers keep track of students’ conditions and communicate with their workmates across the world. Teaching online also offers a new experience to the teachers to update their teaching methods and to step out of their comfort zones.

Staying in Phuket, Thailand, science teacher Riley Laird records videos on a 10-year-old green sea turtle named Marlin and the local turtle sanctuary as part of the online classes on ecosystems for Grade 7 students. “I want to connect our learning with the reality. The sanctuary sends us updates on the turtles’ health and progress. They say that Marlin is likely to be released into the sea in mid-June,” says Laird.

Rebecca Wallace is a Grade 4 teacher at the school, staying in her mother’s home in New York. From 8 p.m. to midnight every day, she starts teaching mathematics and arts to her students living in different time zones. Though teaching nearly around the clock, Wallace says that she is getting to know the students better in terms of their homes, family and even pets.

Greg Smith, head of SIS, names the online teaching period a “new normal” at the school. “Students are now more skillful at using technology than before. They see that communication is the most powerful part of being an effective learner and can use the tools to shrink distance and time. The “new normal” will offer more choices for connection to the world and more focus on creating real solutions,” he says.

According to the school, 68% of its students are staying in Shenzhen while 27% of them are staying abroad for the epidemic.

1Riley Laird records videos on Marlin to ________ .

A.connect learning with the realityB.rescue the endangered turtles

C.study the ecosystem of the turtlesD.show his pet to the class

2Rebecca Wallace teaches around the clock, because ________.

A.she and her students live in different time zonesB.she needs to look after her mother in the daytime

C.she enjoys chatting with her studentsD.she has many lessons each day

3According to Greg Smith, online teaching ________.

A.builds up a new relationship among studentsB.makes teachers step out of their comfort zones

C.results in the skillful use of technologyD.helps create new education system

4What is the author’s purpose in writing this passage?

A.To advertise an international school.B.To evaluate the online learning apps.

C.To suggest effective learning methods.D.To introduce online teaching attempts.

【题目】 Grandma’s Marathon doesn’t have the nationwide recognition. In Minnesota, though, people who’ve never run more than a few steps are familiar with the race.

While Grandma’s Marathon has been on my mind for years, I always found myself committed to a different race. When my sister mentioned she was signing up for the race last fall, I followed suit. It felt so far away at first, especially during those early training runs in the dead of winter. That changed once spring began. Before I knew it, the marathon day had arrived.

I’m no stranger to this, but nothing prepared me for Grandma’s Marathon mentally. Race day would be cold and rainy one day, then hot and sunny the next. Part of this has to do with the fact that Grandma’s Marathon is in June, the middle of Minnesota’s severe weather season, which typically witnesses the most thunderstorms.

Things weren’t looking great the night before the race. There was potential for thunderstorms, meaning race cancellation, and the temperature seemed a little hot. Everything changed when we woke up.

I’m not sure if it was because of the fog present through most of the morning, but the race course was just beautiful. We passed through gently rolling hills in quiet, wooded areas for much of the beginning. And the first time I saw Lake Superior, it nearly took my breath away. Even the finishing area was picturesque. I really had a good race that day.

I come from a family full of runners and many of us compete in the same events. The sad reality is that it’s rare that more than one of us will have a good race during the same competition until Grandma’s Marathon 2018. Finishing in a time of 3:26:18, I ran the second fastest.

1What does the author intend to tell in the first two paragraphs?

A.The training for Grandma’s Marathon is easy.

B.The author ran Grandma’s Marathon for the first time.

C.The place where Grandma’s Marathon take place is far away.

D.Grandma’s Marathon is popular among the people in America.

2Which of the following best explains “picturesque” underlined in paragraph 5?

A.Beautiful.B.Tough.

C.Relaxing.D.Interesting.

3What can we know about the Grandma’s Marathon?

A.The weather on the race day was severe.

B.The author made full preparation for the race.

C.Things were not going smoothly along the race course.

D.The author got a good result in the Grandma’s Marathon.

4How is the author’s attitude to the result of the event?

A.Objective.B.Puzzled.

C.Proud.D.Worried.

【题目】 The past week was by no means an ordinary week, 1.

This Monday, the topic was brought up again by my parents during dinner. 2. Seeing my hesitant look, Mom patted me on my shoulder and said that I still had enough time to think about it, her smile encouraging me to do more research.

Later that evening, I turned to the Internet for help. 3. As a science student, law could be a good choice. Business and computer science were also attracting me. No sooner had I noted down the majors one after another than I crossed them all off immediately, because what I wanted was a profession that could make a difference in people’s lives.

4. The moment “Role Models of Our Time” appeared on the screen, it caught my eye. The news story focused on superheroes-police officers, healthcare workers, deliverymen street cleaners-who guarded us selflessly to ensure our life ran normally. Suddenly, I realized my life's purpose-relieving pain and saving lives. And to pursue this call, I decided to specialize in medical science, just like my role models fighting against Covid-19 in Wuhan.

I jumped excitedly with joy at this idea. 5, saying that they would be so proud to see me in white. Now, determined to become a healthcare worker, whenever I start my schoolwork, I know I am studying for a noble cause.

A.Faced with so many choices, I seemed to be lost

B.Mom and Dad were also happy that I had found the compass for my future life

C.because of Chinese Ambassdor Liu Xiaoming’s exclusive interview on BBC’s Hardtalk

D.for I finally decided on my major

E.It occurred to me that although first discovered in Wuhan, Covid-19 was not originated from Wuhan

F.I had asked myself the same question many times, but still couldn’t make up my mind

G.The inspiration came unexpectedly with the CCTV News yesterday

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网