题目内容
【题目】 What will the schools of the future look like? With the introduction of 5G technology, we’re starting to find out.
![]()
The answer is smart campuses, with high-tech features to help students learn more effectively and safely. They also bring convenience to teachers and administrators (管理者).
The University of British Columbia has what is believed to be Canada’s first 5G-powered smart campus, according to The Star newspaper. The school has partnered with tech company Rogers Communications to install (安装) a massive 5G network on its campus. Researchers at the school can use the network to test real-time 5G applications, as well as access a data storage facility (设施) similar to “cloud” storage, the newspaper noted.
US tech company Amazon is also looking to get into the smart campus arena (舞台). Alexa, the company’s voice-activated (声控) smart assistant, is being aimed at teachers. They may help to run classes more efficiently, says Amazon. For example, if a teacher has to teach different classes in different rooms, Alexa can remember the teacher’s preferences, such as whether or not they need to use a projector (投影仪).
Smart technology can also be used to keep students and teachers safe. At the Global Indian International School in Singapore, CNET reports that facial recognition scanners (扫描器) allow teachers to automatically lock or unlock classroom doors, while students can store their textbooks in smart lockers linked to their student ID cards.
People often describe college campuses as “mini-cities”. After all, they have their own on-campus infrastructure (基础设施), including transport links, roads, shops, restaurants – even police. And just like the smart cities being designed around the world, many college campuses are adopting smart technology. The University of Michigan in the US, for example, has its own self-driving shuttle (班车) system, allowing students to go from classroom to classroom in a safe and efficient manner.
Unlike cities, universities are seen as a particularly good testing ground for smart technology because many of them have sole (单一的) control over their property (财产). “Cities are so big, and there are so many players and stakeholders (利益相关者), it can be difficult. But many universities around the world have control over their estates (房产). They own all their buildings ... so they can become like a living lab,” said Gemmy Ginty, a designer working on a smart campus development strategy for the University of Glasgow, UK, in a news report by the Guardian.
【1】How is the text mainly developed?
A.By giving examples.B.By making comparisons.
C.By following the order of time.D.By explaining causes and effects.
【2】What can we learn about Alexa from the text?
A.It offers free “cloud” storage to its users.
B.It is used to test real-time 5G applications.
C.It can help improve classroom efficiency.
D.It can help monitor students’ class performances.
【3】Why are universities seen as a good testing grounds for smart technology, according to the text?
A.Smart technology benefits students the most.
B.Universities are full of laboratories and researchers.
C.Sole control over their properties makes it easier to test new tech.
D.There are many players and stakeholders on university campuses.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【解析】
这是一篇说明文。文章主要通过实例讲述了未来学校的模样。
【1】推理判断题。根据文章的结构为总分结构,文章第一段提出主题“What will the schools of the future look like? With the introduction of 5G technology, we’re starting to find out.”,其他段落分别用“The University of British Columbia”;“US tech company Amazon”;“The University of Michigan in the US”等学校或公司举例说明了未来学校的模样。因此可以推知,文章是用举例的方式展开主题的。故选A项。
【2】细节理解题。根据文章第四段内容“They may help to run classes more efficiently, says Amazon. For example, if a teacher has to teach different classes in different rooms, Alexa can remember the teacher’s preferences, such as whether or not they need to use a projector.( 它们可能有助于更有效地进行上课,Amazon说。例如,如果老师要在不同的教室里教不同的课,Alexa可以记住老师的偏好,比如他们是否需要使用投影仪。)”可知,Alexa可以提高课堂效率。故选C项。
【3】细节理解题。根据文章末尾段内容“Unlike cities, universities are seen as a particularly good testing ground for smart technology because many of them have sole control over their property.( 与城市不同,大学被视为智能技术特别好的试验场,因为许多大学对自己的财产拥有唯一控制权。)”及后文内容“Cities are so big, and there are so many players and stakeholders, it can be difficult. But many universities around the world have control over their estates . They own all their buildings ... so they can become like a living lab( 城市这么大,有这么多的参与者和利益相关者,这可能很困难。但世界各地的许多大学都控制着自己的领地。他们拥有所有的建筑……所以它们可以变成一个活实验室)”可推知大学之所以会被视为智能技术特别好的试验场是因为其对自己财产的唯一控制权会使实验项目开展起来更容易。故选C项。