题目内容

【题目】My First Marathon(马拉松)

A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.

I remember back to my 7th year in school. In my first P. E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didn't do either well. He later informed me that I was “not athletic".

The idea that I was “not athletic" stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the battle against my own body and mind. A test of wills!

The night before my marathon, I dreamt that I couldn't even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.

Shortly after crossing the start line, my shoe laces(鞋带)became untied. So I stopped to readjust. Not the start I wanted!

At mile 3, I passed a sign "GO FOR IT, RUNNERS!”

By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.

By mile 21, I was starving!

As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a. m. or questioned my expenses on running.

I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.

Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签),I can now call myself a “marathon winner".

1A month before the marathon, the author .

A.was well trainedB.felt scared

C.made up his mind to runD.lost hope

2Why did the author mention the P. E.class in his 7th year?

A.To acknowledge the support of his teacher.

B.To amuse the readers with a funny story.

C.To show he was not talented in sports.

D.To share a precious memory.

3What does the story mainly tell us?

A.A man owes his success to his family support.

B.A winner is one with a great effort of will.

C.Failure is the mother of success.

D.One is never too old to learn.

【答案】

1C

2C

3B

【解析】

这是一篇记叙文,作者在参加马拉松前一个月受了伤,训练时间不足,且在初一时就被体育老师说没有运动天赋,但是30多岁的他依然坚持跑完马拉松,突破自我,挑战不可能。

1细节理解题。根据A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead. 在我第一次参加马拉松比赛的一个月前,我的一个脚踝受伤了,这意味着我两周内不能跑步,只剩下两周的训练时间。然而,我决心要继续下去。可知作者决定参加比赛,故选C

2推理判断题。将题干中的P. E. class in his 7th year定位在第二段,作者自己在七年级的时候做得不是很好,后来被老师认为不是一个擅长运动的人,并且第三段提到老师说的not athletic一直影响着他,故选C

3主旨大意题。这是一篇记叙文,在最后一段点题:Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels (世俗标签), I can now call myself a “marathon winner”. 可知,作者是一个意志坚定的人,通过不懈努力,最终获得了成功的胜利。故选B

一般定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题2题干中的P. E. class in his 7th year定位到第二段,作者自己在七年级的时候做得不是很好,后来被老师认为不是一个擅长运动的人,并且第三段提到老师说的not athletic一直影响着他,因此很容易确定答案C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Different people may find that different learning methods work best for them. While some would turn to tutoring in order to get better grades, others choose to join study groups. 1

“Two heads are better than one.” That’s the simple idea behind study groups. By participating in a study group, students can benefit from some of their best academic resources: other students. They get to pick each other’s brains and improve their own understanding of different problems. 2. For example, some students tend to procrastinate (拖延) when they are studying by themselves; however, by joining a study group, they get to observe their peers who are working diligently and are likely to thus have motivation for working harder.

3. And it’s necessary to make sure everyone has the same goal, to prepare for a particular test, to discuss class readings or to review the week’s lecture notes. Besides, socializing in the group would make studying more fun as long as it took up only a small portion of group study time.

In addition, to maximize the efficiency, some study groups like to assign members certain roles, and thus efficiency will be promoted. Besides an organizer, who gets group members to agree to a common purpose and a convenient time and place, there often is a group member playing the role of a source-seeker, whose duty is to remind group members to identify their sources. 4 This person reminds the group that it’s important to know who said what and where it was said. And a gatekeeper, who tries to make sure that all group members are participating, may ask a direct question to help a shy person participate, or find a way to get a dominating member to listen.

A. Study groups work best when they are small, but not too small-four to five participants is about right.

B. Both learning methods have advantages as well as disadvantages.

C. In fact, many universities encourage their students to form study groups and make good use of them.

D. For instance, when a group member says “I read somewhere that …,” the source-seeker should ask for specifics.

E. Moreover, study groups can create the slightly tense atmosphere in which it’s good to study.

F. It’s vital to make each group member understand his or her own role.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网