题目内容

The fact that blind people can see things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us understand our feeling about color. If they sense color differences, then perhaps we, too, are affected by color without knowing it.

Salesmen have discovered by experience over a long period of time that sugar sells badly in green wrappings(包装), that blue foods are considered not agreeable to the taste, and that cosmetics(化妆品) should never be packed in brown. Their discoveries have grown into a whole subject of color psychology(心理学)。 Some of our preferences(偏爱) for colors are clearly psychological. Dark blue is the color of the night sky and therefore connected with calm, while yellow is a day color connected with energy and encouragement. Experiments have shown that colors, partly because they are connected with psychology, also have a direct effect on people’s mind. People in bright red surroundings show an increase in breathing speed, heartbeat and blood pressure; red is exciting. Pure blue has exactly the opposite effect; it is a calming color. Being exciting, red was chosen as the signal for danger, but a close study shows that a bright yellow can produce a more basic state of alarm, so fire engines in some advanced areas are now rushing around in bright yellow colors that stop buses, trucks and cars.

1.. The passage tells us that salesmen have __________.

A. discovered the relationship between color and psychology

B. tried out colors on blind people

C. found out that color affect sales

D. developed a special subject of color psychology

2.. It can be inferred from the passage that ________.

A. what color we prefer depends on our state of mind

B. foods sell well in green or blue wrappings

C. blind people cannot sense color difference

D. a bright yellow has exactly the opposite effect to red

3.. If people are exposed to(置身于) pure blue, _________.

A. their blood pressure rises       

B. they want to taste blue foods

C. they will feel like buying things 

D. they won’t easily feel nervous

4.. Which of the following do you think is the best title of the passage?

A. Colors and sales B. Colors and feelings

C. The blind and colors D. Preferences for colors

 

1.C

2.A

3.D

4.B

【解析】

试题分析: 颜色对情绪、感觉和思想是否产生影响呢?科学家对这个问题的回答是肯定的。每种颜色在人的脑子里都会引起特殊的反应。譬如,浅蓝色令人产生安详、平和的感觉。在本文中作者通过讲述盲人对于色彩的感受和销售人员发现的颜色影响销售这一事实对颜色和情感进行了分析。

1.细节理解题。根据文章第二段 Salesmen have discovered by experience over a long period of time that sugar sells badly in green wrappings(包装),…… and that cosmetics(化妆品) should never be packed in brown.可知销售人员发现颜色会影响销售,答案选C。

2. 推理判断题。根据文章第二段内容colors, partly because they are connected with psychology, also have a direct effect on people’s mind.可知颜色会影响人的心理状态,换句话说对颜色的偏爱取决于人的心境,故答案选A。

3.推理判断题。由第二段内容 Pure blue has exactly the opposite effect; it is a calming color.可知纯净的蓝色会让人心情舒畅、平和,是令人神清气爽的色彩,由此判断人们在这样的环境下不会紧张,选D。

4.主旨大意题。文章开头通过讲述盲人利用其他感官来感受色彩这一事实,提出了颜色和情感的关系,然后作者介绍了销售人员发现的色彩影响销售这种情况,进一步来论述色彩和情感的关系,由此判断文章中心内容是颜色和情感,故B选项内容可以作为标题。

考点:考查社会生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

A. Not named yet: baby, female

It’s a small grey cat with long hair and deep blue eyes. It is friendly and can get along well with dogs. I can’t keep it because I have too many pets, but I can’t just let it go outside.If you are looking for a cat, please let me know. And I will send it to you, but you’ll have to pay me travel fees.

B. Brooke: orange and white, young, female

She’s a shy cat and likes to be alone at first. Once she gets familiar with you, she is very sweet and loves to be in your lap and play with you. She also loves to talk. The owner shouldn’t be a smoker. For free.

C. Sammi Hammi: adult, male

Sammi Hammi, a blue and gold bird, is looking for his forever home. He loves dogs and likes to sing and dance. He will talk your ear off while you cook! He loves delicious food and he is a great boy who loves attention. The new owner will have to pay an adoption fee and for his cage.

D. Buster: black and white, young, male

He will be the sweetest cat you will never meet. He likes to play and gets along well with other pets. Anyone who gets this guy will love him! For free.

E. Zoey: American Bulldog, adult, female

My dog Zoey is three years old and is very outgoing.She loves the outdoors and she loves kids. She is good at looking after other dogs. She also likes being around people. I need to find her a good home. I would like someone with children and other dogs to take her. For free.

F. Rebel and Maverick: young, male

Both Rebel and Maverick will be 2 years old soon. They are wonderful dogs, but I can no longer keep them for some reasons. They love children. A home with children would be the best. They also get along well with other animals. The most suitable place for them is a home with a yard because they love to be outside.600 dollars.

阅读以下人员的信息, 然后为他们选择合适的宠物:

1.Alice and her 10-year-old twin sons live in a house with a big yard. She’s looking for some pets to play with the boys. A pair of dogs is preferred.Money isn’t a problem.

2.Tom, 63 years old, has no children.His wife died last year and he’s very lonely. He would like to have a pet that he can talk to. He used to be a cook and loves birds very much, but he doesn’t like cats.

3.Bruce has a dog and he’s looking for another pet. It must be male and be able to get along well with his dog. Also, the pet has to be free.

4.Neil plans to find a female pet for his daughter. She loves orange and white cats. There are no smokers in the family. Free pets are preferred.

5.Max is looking for an adult dog to join his family. He has 3 children and two baby dogs. He hopes the new pet can help look after the baby dogs and play with his children.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网