题目内容
Louis Armstrong had two famous nicknames. Some people called him Bagamo. They said his mouth looked like a large bag. Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music.
Born in 1901 in New Orleans, he grew up poor, but lived among great musicians. Jazz was invented in the city a few years before his birth. Armstrong often said, “Jazz and I grew up together.”
Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boy's home. In his late teens, Armstrong began to live the life of a musician. He played in parades, clubs and on the steamboats that traveled on the Mississippi River. At that time, New Orleans was famous for the new music of jazz and was home to many great musicians. Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal.
In 1992 he went to Chicago. There, the tale of Louis Armstrong begins. From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went. Armstrong had no equal when it came to playing the American popular song.
His cornet playing had a deep humanity (仁爱) and warmth that caused many listeners to say, “Listening to Pops just makes you feel good all over.”
He was the father of the jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world. His death, on July 6, 1971, was headline news around the world.
【小题1】Armstrong was called Pops because he ________.
| A.looked like a musician | B.had great effect on the world of music |
| C.showed great interest in music | D.traveled to play modern music |
| A.Armstrong loved traveling on the Mississippi River. |
| B.New Orleans was famous for the new music of jazz. |
| C.Armstrong showed great talent for music in his youth. |
| D.Many great musicians were born in New Orleans. |
| A.His tale begins in New Orleans. | B.He was born before jazz was invented. |
| C.He learned popular music at a boy's home. | D.His music was popular with many people. |
| A.his music had a deep humanity and warmth | B.he had two famous nicknames |
| C.he and Jazz grew up together | D.his mouth looked like a large bag |
| A.The Invention of the Jazz Music | B.The Father of the Jazz Style |
| C.The Making of a Musician | D.The Spread of Popular Music |
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】A
【小题5】B
解析试题分析:本文详细介绍了爵士乐之父Armstrong的一生以及他对音乐的巨大贡献。
【小题1】B 细节题。根据文章第一段最后一句Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music.可知他对世界音乐的巨大影响是人们称他为Pop的主要原因。故B正确。
【小题2】C 段落大意题。根据本段前2行Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boy's home. In his late teens, Armstrong began to live the life of a musician.可知本文讲述的是Armstrong在年轻的时候,就表现出音乐方面的才能,并进行了举例说明。故C正确。
【小题3】D 细节题。根据文章倒数第三段In 1992 he went to Chicago. There, the tale of Louis Armstrong begins. From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went. Armstrong had no equal when it came to playing the American popular song.可知他很受人们的欢迎,他的音乐也受到人们的喜爱。故D项正确。
【小题4】A 细节题。根据文章倒数第二段His cornet playing had a deep humanity (仁爱) and warmth that caused many listeners to say, “Listening to Pops just makes you feel good all over.可知他的音乐中体现的仁爱是人们喜欢他的音乐的原因之一。故A正确。
【小题5】B 主旨大意题。本文介绍了爵士乐之父Armstrong的一生以及他对音乐的巨大贡献。故B正确。
考点:考察人物传记类短文阅读
点评:本文详细介绍了爵士乐之父Armstrong的一生以及他对音乐的巨大贡献。本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息?或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法?即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。
A husband-and-wife team from California reached the Pacific Ocean after a 4,900- mile-cross
-country walk, becoming the first to backpack the American Discovery Trail in one continuous
walk.
Marcia and Ken powers, of Pleasanton, started the travel across 13 states, through 14 national parks and 16 national forests on Feb. 27 from Cape Henlopen in Delaware. Nearly eight months later, the excited couple walked through water into the Pacific Ocean at Point Reyes, a day ahead of time.
“We are a little sad that a great adventure is over. It was a fantastic adventure. And now we go home and just do housework. It's really sad.” Marcia, who said she's in her 50s, and her 60-year-old husband traversed cities, desert, mountains and farmland before reaching the Pacifics alone with arms around each other' s backpacks.
They overcame deep snow in the East, a quicksand in Utah, close lightning strikes in the Mid- west and strong desert sandstorms in the West while averaging 22 miles a day and taking only four days off. But they enjoyed the French history of St. Louis' the beauty of the Colorado Rockies and the kindness of strangers they met along the way. They particularly remember two brothers ---- a
doctor and dentist-------who put them up in their homes, after terrible days, and a motorcyclist who gave them water after they failed to find any on Utah's lonely Wah Wah Desert.
“Americans are truly warm-hearted and wonderful people.” Marcia Powers said. “We got to meet people that we would never meet in our daily living at home. We got to touch it with our feet and hands and smell all its scents and hear its wildlife. It' s an amazing country,” she added.
【小题1】Which of the following about couple's walk is TRUE?
| A.The walk covered more than 13 states. |
| B.The walk lasted about half a year. |
| C.The walk didn't meet any desert. |
| D.The walk might end before October 27. |
| A.enjoy | B.move across, through or over |
| C.overcome | D.look at |
| A.were treated warm-heartedly by the local people |
| B.never stopped to have a rest |
| C.were ever caught in a heavy rain and became ill |
| D.felt the quicksand in Utah was very interesting |
| A.big rivers | B.desert | C.hills | D.fields |
A husband-and-wife team from California reached the Pacific Ocean after a 4,900- mile-cross
-country walk, becoming the first to backpack the American Discovery Trail in one continuous
walk.
Marcia and Ken powers, of Pleasanton, started the travel across 13 states, through 14 national parks and 16 national forests on Feb. 27 from Cape Henlopen in Delaware. Nearly eight months later, the excited couple walked through water into the Pacific Ocean at Point Reyes, a day ahead of time.
“We are a little sad that a great adventure is over. It was a fantastic adventure. And now we go home and just do housework. It's really sad.” Marcia, who said she's in her 50s, and her 60-year-old husband traversed cities, desert, mountains and farmland before reaching the Pacifics alone with arms around each other' s backpacks.
They overcame deep snow in the East, a quicksand in Utah, close lightning strikes in the Mid- west and strong desert sandstorms in the West while averaging 22 miles a day and taking only four days off. But they enjoyed the French history of St. Louis' the beauty of the Colorado Rockies and the kindness of strangers they met along the way. They particularly remember two brothers ---- a
doctor and dentist-------who put them up in their homes, after terrible days, and a motorcyclist who gave them water after they failed to find any on Utah's lonely Wah Wah Desert.
“Americans are truly warm-hearted and wonderful people.” Marcia Powers said. “We got to meet people that we would never meet in our daily living at home. We got to touch it with our feet and hands and smell all its scents and hear its wildlife. It' s an amazing country,” she added.
1.Which of the following about couple's walk is TRUE?
|
A.The walk covered more than 13 states. |
|
B.The walk lasted about half a year. |
|
C.The walk didn't meet any desert. |
|
D.The walk might end before October 27. |
2.The underlined word “traversed” in the third paragraph means “____________.”
|
A.enjoy |
B.move across, through or over |
|
C.overcome |
D.look at |
3. According to the text, we can infer that during the walk the couple __________.
|
A.were treated warm-heartedly by the local people |
|
B.never stopped to have a rest |
|
C.were ever caught in a heavy rain and became ill |
|
D.felt the quicksand in Utah was very interesting |
4.The couple went through many places except ____________.
|
A.big rivers |
B.desert |
C.hills |
D.fields |