题目内容
14.After Maggie Doyne graduated from high school,she decided to spend a year traveling the world before starting college.The journey changed her life and the lives of hundreds of orphaned children forever.In 2006,Doyne took a trip in Nepal,Asia.Having grown up in New Jersey,Doyne was shocked to see so many orphaned children living on the streets.She wanted to do something about it.Doyne used her savings to buy an acre of land.Then,she built the kids a home,the Kopila Valley Children's Home.
Now,the Do Something foundation is doing something for Doyne.The organization provides resources and support for teens that want to make a difference in the world.On Thursday night,the foundation named Doyne the﹩100,000 prize winner of the 2009 Do Something Award.The Kopila Valley Children's Home officially opened its doors in 2008.Doyne,now 22 years old,cares for 26 kids.She has helped more than 700 other orphans find families.She also runs a program that provides scholarships for needy families to send their children to school.The children learn basic skills such as sewing and cooking.They also grow their own food in their garden and raise farm animals.
Doyne admits that she didn't have it all figured out when she first arrived in Nepal."I just felt that there was something there for me,"she said.Her parents were supportive of her.But it was a challenge to convince other adults that an 18-year-old girl could accomplish such a big project.Still,Doyne never gave up on fund raising.In just over a year,she had enough money to build her dream home.
"When all the kids are sitting at the table for breakfast,or they're happy and all dancing…it's the best feeling in the world."she says.
56.After graduation from high school,Doyne determinedC.
A.to continue her education in college
B.to change the lives of orphaned children
C.to tour the world before going to college
D.to set up the Kopila Valley Children's Home
57.What do we know about the Do Something foundation?D
A.It is an organization intended for orphans.
B.It is an organization set up in Nepal,Asia.
C.It officially opened its doors in 2008.
D.It offers Doyne great honor and support.
58.It can be inferred from the passage thatA.
A.Doyne overcame great difficulties in building the home
B.everything in Nepal worked out as Doyne had expected
C.with her parents'help,Doyne stopped raising funds
D.it was easy to persuade adults around to support Doyne
59.Which of the following words can best describe MaggieDoyne?B
A.Brave.
B.Caring
C.Talented
D.Cautious.
分析 本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了Maggie Doyne,他在高中毕业之后用了一年的时间周游世界,这次旅行改变了她的生活和数以百计孤儿的生命,他用自己的积蓄为这些孤儿建立了属于他们自己的家.
解答 56.C 细节理解题,根据第一段After Maggie Doyne graduated from high school,she decided to spend a year traveling the world before starting college.可知Doyne高中毕业之后决定在上大学之前用一年的时间去周游世界,故选C.
57.D 推理判断题,根据第三段Now,the Do Something foundation is doing something for Doyne.The organization provides resources and support for teens that want to make a difference in the world.可知Doyne做的基础的事情为她提供了巨大的荣誉和支持,故选D.
58.A 细节理解题,根据倒数第二段But it was a challenge to convince other adults that an 18-year-old girl could accomplish such a big project.Still,Doyne never gave up on fund raising.可知Doyne为孩子们建立家的时候面临了很大的挑战,但是他并没有放弃,而是克服了这些挑战,故选A.
59.B 推理判断题,根据第二段Doyne used her savings to buy an acre of land.Then,she built the kids a home,the Kopila Valley Children's Home.可知Doyne用自己的积蓄买了一英亩的土地,为孩子们建了一个家,因此可知他是乐于助人的,有同情心的,故选B.
点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
| A. | has left | B. | has been left | C. | had left | D. | had been left |
---It was in the same village they spent their holidays last year.( )
| A. | that | B. | when | C. | as | D. | where |
| A. | improvement | B. | advance | C. | increase | D. | achievement |
| A. | what | B. | that | C. | which | D. | who |
| A. | Then came the hour | B. | Then did the hour come | ||
| C. | Came then the hour | D. | Came the hour then |