题目内容

【题目】阅读理解


Let's say you want to hit the gym more regularly this year. How do you make that happen? Consider putting the habit loop to use.
Here's how it works:
A habit is a 3-step process. First, there's a cue, something that tells your brain to operate automatically. Then there's a routine. And finally, a reward, which helps your brain learn to desire the behavior. It's what you can use to create-or break-habits of your own.
Here's how to apply it:
Choose a cue, like leaving your running shoes by the door, then pick. a reward-say, a piece of chocolate when you get home from the gym. That way, the cue and the reward become interconnected. Finally, when you see the shoes, your brain will start longing for the reward, which will make it easier to work out day after day. The best part? In a couple of weeks, you won't need the chocolate at all. Your brain will come to see the workout itself as the reward. Which is the whole point, right?
(1)Which of the following best fits in the box with a “?” in THE HABIT LOOP?
A.Pick a new cue.
B.Form a new habit.
C.Choose a new reward.
D.Design a new resolution.
(2)According to THE HABIT LOOP, you can stick to your plan most effectively by______.
A.changing the routine
B.trying it for a week
C.adjusting your goal
D.writing it down
(3)What's the purpose of putting the habit loop to use?
A.To test out different kinds of cues.
B.To do something as a habit even without rewards.
C.To work out the best New Year's resolution.
D.To motivate yourself with satisfactory rewards.
(4)“This year when I see the Harry Potter poster, I will read 30 pages of an English novel or an English newspaper in order to watch TV for half an hour." What is the cue in this resolution?
A.The Harry Potter poster.
B.Reading 30 pages of an English novel.
C.An English newspaper.
D.Watching TV for half an hour.

【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)A
【解析】本文是一篇应用文,用图文并茂的形式教读者怎样在新的一年制定一个新的决心,从线索到实施到奖励,最终要做到没有奖励也能将它变成习惯。
(1)考查推理判断。根据图表里面内容的句子:可知如果对这个奖励不满意,可以选择一个新的奖励,Choose a new reward最适合The Habit Loop里面的有问号的方框,所以选C。
(2)考查细节理解。根据文章图表的下方左边的方框:可知根据The Habit Loop所说,你可以通过将计划写下来从而更有效的坚持这个计划,所以选D。
(3)考查细节理解。根据最后一段中的”In a couple of weeks, you won't need the chocolate at all. Your brain will come to see the workout itself as the reward.“可知使用The Habit Loop的目的是甚至没有回报都可以将一些事情当成习惯做,所以选B。
(4)考查推理判断。根据”A habit is a 3-step process. First, there's a cue, something that tells your brain to operate automatically. Then there's a routine. And finally, a reward,“可知在新年里面下新的决心,先要有线索,然后是常规做法,最后是奖励,这里看见哈利波特的海报属于线索,所以选A

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网