题目内容

It's such a happy?looking library, painted yellow, decorated with palm?tree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof. About the size of a microwave oven, it's pedestrian?friendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in Palm Beach Country Estates, along the northern boundary of Palm Beach Gardens.

It's a library built with love.

A year ago, shortly after Janey Henriksen saw a Brian Williams report about the Little Free Library organization, a Wisconsin?based nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her family of four, “That's what we're going to do for our spring break!”

Son Austin, now a 10th?grader, didn't see the point of building a library that resembles a mailbox. But Janey insisted, and husband Peter unwillingly got to work. The 51?year?old owner of a ship supply company modified a small wooden house that he'd built years earlier for daughter Abbie's toy horses, and made a door of glass.

After adding the library's final touches(装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a book, return a book,” and making the Henriksen library, now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world, the only Little Free Library in Palm Beach County.

They stocked it with 20 or so books they'd already read, a mix of science fiction, reference titles, novels and kids' favorites. “I told them, keep in mind that you might not see it again,” said Janey, a stay?at?home mom.

Since then, the collection keeps replenishing(补充) itself, thanks to ongoing donations from borrowers. The library now gets an average of five visits a day.

The project's best pay?off, says Peter, are the thank?you notes left behind. “We had no idea in the beginning that it would be so popular.”

1.In what way is the library “pedestrian?friendly”?

A.It owns a yellow roof.

B.It stands near a sidewalk.

C.It protects book lovers from the sun.

D.It uses palm?tree stickers as decorations.

2.Janey got the idea to build a library from ________.

A.a visit to Brian Williams

B.a spring break with her family

C.a book sent by one of her neighbors

D.a report on a Wisconsin?based organization

3.The library was built ________.

A.by a ship supply company

B.on the basis of toy horses

C.like a mailbox

D.with glass

4.What can we infer from the signboard?

A.It was made by a user of the library.

B.It marked a final touch to the library.

C.It aimed at making the library last long.

D.It indicated the library was a family property.

5.The passage tells us that the users ________.

A.donate books to the library

B.get paid to collect books for the library

C.receive thank?you notes for using the library

D.visit the library over 5 times on average daily

 

1.B

2.D

3.C

4.C

5.A

【解析】文章主要介绍了Janey Henriksen一家建立微型图书馆的故事。

1.答案:B 细节理解题。根据文章第一段第二句可知这家图书馆是为了方便爱读书的行人借书而建立的,因此B项正确。

2.2】答案:D 细节理解题。根据文章第三段第一句可知Janey Henriksen看到一篇关于the Little Free Library organization的报告后受到启发,因而产生了建立这样的图书馆的想法。

3.3】答案:C 细节理解题。根据文章第四段第一句的内容可知C项正确。

4.4】答案:C 推理判断题。根据文章第五段的内容可知,这个标牌要求借书者拿走一本书就要归还一本书,其目的是使图书馆能够持续更长的时间。

5.5】答案:A 细节理解题。根据文章倒数第二段第一句可知借书者经常捐书给图书馆,因此A项正确。文章没有提到为图书馆收集书会有报酬,因此B项错误;文章最后一段提到Peter说经常收到借书者的感谢信,而不是借书者收到感谢信,因此C项错误;文章倒数第二段第二句提到图书馆现在平均每天接待5个人,因此D项错误。

疑难词汇解读

1.resemble vt.类似,像

She resembles her brother in looks.她和她弟弟长得很像。

2.donation n.捐赠物,捐款

a generous donation慷慨的捐助

长难句子分析

It's such a happy?looking library,painted yellow,decorated with palm?tree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof.

分析:此句的主干是It's such a happy?looking library,painted yellow,decorated with palm?tree stickers和sheltered from the Florida sun by its own roof是三个并列的过去分词短语作定语修饰library。

句意:这是一家看起来非常温馨的图书馆,刷了黄色的漆,用了棕榈树贴纸装饰,并且它的屋顶遮住了来自佛罗里达州的阳光。

练习册系列答案
相关题目

There is a lot of talk these days about how kids should be interested in science. Here’s an area of science for everyone, and these cool new books might inspire you to discover your inner scientist.

Scaly Spotted Feathered Frilled by Catherine Thimmesh, 58 pages, ages 9-12

Seeing a picture or a model of a dinosaur, do you wonder how anybody knows what they look like? After all, nobody has seen a living dinosaur. This book explains how scientists and artists work together to re-create dinosaurs. As scientific discoveries have been made, the models have changed. Scientific tests may one day expose what a dinosaur’s coloring was, but now artists have to use their imagination to determine how these huge creatures looked.

Beyond the Solar System by Mary Kay Carson, 128 pages, ages 10-13

This book takes readers back to the beginnings of space exploration—thousands of years ago, when people began star observation—and forward to today’s search for planets in distant parts of the Milky Way. Along with history lessons, readers get 21 activities, such as making a black hole and creating a model of Albert Einstein’s universe using a T-shirt. The activities are perfect for cold winter days.

Ultimate Bugopedia by Darlyne Murawski and Nancy Honovich, 272 pages, ages 7 and older

If you’re always on the lookout for butterflies, this book is for you. Hundreds of color photos of common and unusual insects fill this hardcover. There are fascinating stories related to the photos. For example, do you know an insect feeds on the tears of Asian cattle? There’s a question-and-answer section with an insect scientist and advice on how to help preserve endangered insects.

Journey Into the Invisible by Christine Schlitt, 80 pages, ages 9-12

If you use a magnifying(放大的)glass, you know a leaf looks quite different. This book explains what microscopes do and then shows what happens to things around the house when watched with this amazing scientific tool. The bacteria in your mouth, when magnified 20,000 times, look a bit like swimming pool noodles. Fascinating photos are paired with suggestions about how to learn about the world around you, just by looking a little closer.

1.Kids interested in pre-historical animals might read ______.

A. Ultimate Bugopedia

B. Beyond the Solar System

C. Journey Into the Invisible

D. Scaly Spotted Feathered Frilled

2.Beyond the Solar System is mainly about ______.

A. space exploration

B. the Milky Way

C. history lessons

D. Albert Einstein’s universe

3.From the passage, we can learn that ______.

A. butterflies are fond of the tears of Asian cattle

B. scientists have discovered the dinosaur’s coloring

C. microscopes can present you with an amazing world

D. man has explored the black hole for thousands of years

4.The main purpose of the passage is to ______.

A. compare features of different books

B. inspire people to become scientists

C. teach children some knowledge of science

D. recommend new science books to children

 

China is a land of bicycles. At least it was back in 1992 when I traveled the country. Back then everyone seemed to be riding a bicycle. Millions of them, all black. Cars were rare. Yet since my arrival in Beijing last year, I've found the opposite is true. There are millions of cars. However, people still use their bicycles to get around. For many, it's the easiest and cheapest way to travel today. Bicycles also come in different colors—silver, green, red, blue, yellow, whatever you want.

It's fun watching people biking. They rush quickly through crossroads, move skillfully through traffic, and ride even on sidewalks.Bicycles allow people the freedom to move about that cars just can't provide.

Eager to be part of this aspect of Chinese culture, I decided to buy a bicycle. Great weather accompanied my great buy. I immediately jumped up on my bicycle seat and started home.

My first ride home was orderly.To be safe, I stayed with a “pack” of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times. I didn't want to get hit. So I took the ride carefully.

Crossing the streets was the biggest problem. It was a lot like crossing a major highway back in the United States. The streets here were wide, so crossing took time,skill and a little bit of luck.

I finally made it home. The feeling on the bicycle was amazing. The air hitting my face and going through my hair was wonderful. I was sitting on top of the world as I passed by places and people. Biking made me feel alive.

1..According to the author, why are bicycles still popular in China today?

A.Because they are traditional and safe.

B.Because they are convenient and inexpensive.

C.Because they are colorful and available.

D.Because they are fast and environment friendly.

2..The author decided to buy a bicycle because he intended ________.

A.to ride it for fun

B.to use it for transport

C.to experience local culture

D.to improve his riding skills

3..How did the author feel about his street crossing?

A.It was boring. B.It was difficult.

C.It was lively. D.It was wonderful.

4..Which of the following best describes the author's biking experience?

A.The author enjoyed showing off his biking skills.

B.The author was annoyed by the air while riding.

C.The author was praised by the other bikers.

D.The author took great pleasure in biking.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网