题目内容

Owning a smartphone may not be as smart as you think. It may let you surf the Internet, listen to music and snap photos wherever you are…but it also turns you into a workaholic, it seems.

A study suggests that, by giving you access to emails at all times, the all-singing, all-dancing mobilephone adds as much as two hours to your working day. Researchers found that Britons work an additional 460 hours a year on average as they are able to respond to emails on their mobiles.

The study by technology retailer Pixmania reveals the average UK working day is between 9 and 10 hours, but a further two hours is spent responding to or sending work emails, or making work calls. More than 90 percent of office workers have email-enabled phones, with a third accessing them more than 20 times a day. Almost one in ten admits spending up to three hours outside their normal working day checking work emails. Some workers confess they are on call almost 24 hours a day, with nine out of ten saying they make work emails and calls outside their normal working hours. The average time for first checking emails is between 6 am and 7 am, with more than a third checking their first emails in this period, and a quarter checking them between 11 pm and midnight.

Ghadi Hobeika, marketing director of Pixmania, said, “The ability to access literally millions of apps, keep in contact via social networks and take photos and video as well as text and call has made smartphones invaluable for many people. However, there are drawbacks. Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day, seven days a week, and smartphones mean that people literally cannot get away from work. The more constantly in contact we become , the more is expected of us in a work capacity(容量).”

1. What can we conclude from the text?

A. All that glitters is not gold

B. It never rains but pours

C. Every coins has two sides

D. It’s no good crying over spilt milk

2. The underlined word “accessing” in the third paragraph can be replaced by “________”.

A calling B. reaching

C. getting D. using

3. Which of the following is true according to the text?

A. The average UK working time is between nine and twelve hours

B. Nine- tenths spent over three hours checking work emails

C. One-fourth check their first mail between 11 pm and midnight.

D. The average time for first checking emails is between 6 am and 8 am.

4. What’s the main idea of the text?

A. workaholics like smartphones.

B. Smartphones bring about extra work.

C. smartphones make our life easier.

D. Employers don’t like smartphones.

 

1.C

2.D

3.C

4.B

【解析】

试题分析: 本文是一篇报道,主要介绍了使用智能手机存在的一些问题。虽然使用智能手机可以让你随时随地上网、听音乐、拍照片……但也能让你随时查收邮件,无形中让你每天的工作时间延长多达两个小时,这就可能让你变成工作狂。

1.主旨大意题。A闪光的不都是金子;B不雨则以一雨倾盆;C事情都有正反两面;D不做无意的后悔。文章主要介绍了使用智能手机不好的方面,虽然可以给人们提供很多方便,但是也会无形中延长人们的工作时间,由此可知是“凡事都有两面”,答案选C。

2.词义猜测题。本段是介绍人们对手机的使用情况,故判断意思是“使用”,而且根据文章第二段首句A study suggests that, by giving you access to emails at all times, the smartphone adds as much as two hours to your working day.中access也可以进行推断,故答案应为D。

3.根据文章第三段and a quarter checking them between 11 pm and midnight.可知选C。

4.推理判断题。文章首段提出….but it also turns you into a workaholic, it seems.,然后在下文进行了详细的介绍,由此判断文章中心内容是讲述智能手机给人无形中延长了工作时间,选B。

考点:考查新闻报道类短文阅读理解

练习册系列答案
相关题目

 

Every year Chris Brogan posts his three words for a new year. Many others and I have followed his lead for the past three or four years. They helped me a lot. My words for last year were “passion”, “focus” and “delegate” and I stayed true to them. This year, 2013, my goals are more personal and less professional.

FOCUS

Focus is making a repeat appearance on my list this year because I’m too much of a multitasker. The problem is that I have trouble finishing one thing with so many things calling me. When I was working as a writer, all my projects were handled via a schedule, I’m putting a fitness and housekeeping routine into my schedule.

HEALTH

I get so busy taking care of everyone else, and I forget to take care of myself and this has to change. My health suffers and my weight suffers. I have to get my health in check, not only for me but because I promised my 9-year-old son. I’ll make good food and lifestyle choices. I miss being thin, and it’s time to get it back.

CELEBRATE

What good is having it if I’m not taking time to enjoy it? I have a wonderful job, a happy family, and so much to be thankful for. So how come I spend all my time working? Last summer my family took our first vacation in four years, the best thing I’ve done for myself and my family in a long time. This year, I’m making sure to take time to enjoy life and celebrate its many blessings.

Do you have any words for 2014?

1.The underlined word “multitasker” probably refers to a person who .

A. makes a living by writing

B. always fails to finish a task on time

C. has several things to do at the same time

D. pays more attention to fitness and housekeeping

2.Why does the writer have “HEALTH” as one of his three words?

A. He wants to take better care of others.

B. He’s gaining weight and feeling bad.

C. He did not take any exercise in the past.

D. He got the idea from his son.

3.What can we learn from the passage?

A. The word “CELEBRATE” can remind the writer to enjoy life.

B. The writer has a vacation with his family every four years.

C. The word “FOCUS” can help the writer focus on his family.

D. The writer used to be overweight for lack of exercise.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网