题目内容
10.Dragging a sleigh loaded with enough presents for the world's children can be no easy skill.But,since ancient times,the Christmas Eve duty has been performed with distinction by a team of beloved reindeer(驯鹿).Soon,however,Santa Claus may have to start looking around for a stronger type of animal,as a new research shows the species is becoming increasingly puny.A 16-vear survey on the arctic Norwegian island of Svalbard found the reindeer there have declined in weight by an alarming 12 percent.
The reduction in average body-mass is being blamed on global warming.In the research presented lately at a meeting of the British Ecological Society in Liverpool,scientists have explained how rising temperatures are robbing female reindeer of nutrients during important periods of pregnancy.are becoming starved,causing them to abort their babies or giving birth to much lighter young.
Snow in Svalbard typically covers the ground for eight months of the year,which,combined with low temperatures,limits grass growth to June and July.But as summer temperatures have increased by around 1.5°C,grass has become more productive,allowing female reindeer to gain more weight by the autumn and therefore to have more babies.However,wanner winters have brought with them greater rainfall which freezes when it settles on the snow.Reindeer can often access the poor food sources beneath the snow by clearing it away with their antlers(鹿角),but they cannot break through the hard ice.As a result,female reindeer are becoming starved,causing them to abort their babies or giving birth to much lighter young.
Despite the findings,reindeer appear to be suffering less from the effect of climate change than some other arctic species.Last week the scientists warned that a third of the world's polar bears could disappear in the next 40 years.
32.Which of the following can replace the underlined word"puny"in Paragraph 2?D
A.strong B.mature C.heavy D.weak
33.Why do female reindeer become fat in autumn?C
A.The temperature is getting low.
B.They give birth to more babies.
C.Grass has grown well since summer.
D.They often break through the hard ice.
34.What can we infer from the text?B
A.Climate change has little effect on reindeer.
B.Polar bears suffer more from climate change.
C.Reindeer have no trouble finding food in winter.
D.Polar bears will disappear in the near future.
35.What does the text mainly talk about?B
A.The Christmas Eve duty will still be carried out by reindeer.
B.Reindeer has decreased in weight owing to global warming.
C.Global warming contributes to more young reindeer.
D.Many arctic species are at the risk of dying out.
分析 文章讲述了由于受到全球气候变化的影响,负责拉雪橇的驯鹿也受到很大的影响,圣诞老人开始寻找更强壮的动物来代替.
解答 DCBB
32.D 猜测词意题.根据Santa Claus may have to start looking around for a stronger type of animal可知,圣诞老人正在寻找一种更强壮的动物来拉雪橇,可见puny意思是说reindeer变得越来越虚弱,故答案为D.
33.C 细节题.根据grass has become more productive,allowing female reindeer to gain more weight by the autumn and therefore to have more babies可知,草越来越多,结果让雌性驯鹿体重越来越重,故答案为C.
34.B 推理题.根据最后一句话.Last week the scientists warned that a third of the world's polar bears could disappear in the next 40 years.可知,在未来的40年,北极熊可能会灭绝,故答案为B.
35.B 主旨大意题.根据第一段可知,每年的拉雪橇任务都有驯鹿来完成,但是圣诞老人开始寻找更强壮的动物,因为驯鹿由于全球气候的影响,越来越受到影响,故答案为B.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断
练习册系列答案
相关题目
1.He says that my new car is a ______ of money.( )
| A. | lack | B. | load | C. | question | D. | waste |
18.There is no doubt __________ he is an honest boy.( )
| A. | that | B. | whether | C. | why | D. | what |