题目内容

【题目】 Being sick at college is no fun at all. It means missing classes and social events and then catching up on work. Maintaining physical health as well as mental health is as likely to determine students’ happiness and success as anything else. 1

1. Wash your hands. It is the easiest way to prevent catching colds from roommates and friends. 2

2. Drink water. Coffee may wake you up, but water will keep you going. Replace at least a cup of coffee with one glass of water each day. Or, better yet, drink a cup of water for every cup of coffee you consume daily. You will feel better. 3

3. Sometimes students’ schedules prevent them from having “normal” meals at “normal” times. 4

4. Track your sleep. Staying up late and then getting up early for class the next day works for about one night. The quickest way to run down your body is to not provide sufficient nourishment through food, water and sleep.

5. 5 Every college offers academic support as well as mental health services. Thankfully, much of the shame of seeing an adviser has decreased, and students are more willing to get help sooner. Unfortunately, many students wait until they are very unhappy, and then the road to recovery is longer.

A.Examine your physical health regularly.

B.Here are a few tips on how you can stay healthy at college.

C.Just carry a water bottle in your backpack and fill it up regularly.

D.You must be careful about your health at college.

E.Check out student services.

F.It makes sense to wash before eating and to carry a small container of hand cleanser.

G.Carry some healthy snacks that will satisfy you until your next meal.

【答案】

1B

2F

3C

4G

5E

【解析】

这是一篇说明文。文章主要说明了一些关于如何在大学里保持健康的建议。

1本句为第一段最后一句,有启示下文的作用,结合后文主要说明了一些如何在大学保持健康的建议。故B选项“以下是一些关于如何在大学里保持健康的建议”符合上下文语境,故选B

2根据上文Wash your hands. It is the easiest way to prevent catching colds from roommates and friends.可知洗你的手。这是防止室友和朋友感染感冒的最简单方法。由此可知,本段是在说明饭前洗手的建议。故F选项“饭前洗个手,带一小盒洗手液是有道理的”符合上下文语境,故选F

3根据上文Or, better yet, drink a cup of water for every cup of coffee you consume daily. You will feel better.可知或者,更好的方法是,每天喝一杯咖啡就喝一杯水。你会感觉更好。由此可知,本段是在说明喝水的重要性,本句为本段最后一句,有承接上文的作用,为说明随时能喝到水的方法是“在背包里放一个水瓶”。故C选项“只需在你的背包里放一个水瓶,定期把它装满就行了”符合上下文语境,故选C

4根据上文Sometimes students’ schedules prevent them from having “normal” meals at “normal” times.可知有时,学生的日程安排使他们无法在“正常”时间享用“正常”饭菜。由此可知,本句是在说明如何在不能正常吃饭的情况下进行正常的饮食。故G选项“带上一些健康的零食,直到你下顿饭吃为止”符合上下文语境,故选G

5根据后文Every college offers academic support as well as mental health services.可知每所大学都提供学术支持和心理健康服务。由此可知本段是在说明去看学校提供的学生心理服务。后文中services可对应E选项中student services。故E选项“查看学生服务”符合上下文语境,故选E

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In the fall of 2017, when Paula Aldridge needed to get a job, she found herself at a crossroads. The 50-year-old wasn’t sure she would ever work again, due to health issues.

But Aldridge’s life and career journey started to turn around after she connected with Goodwill of Central Iowa’s skills training programs. These programs are tailored to help people develop the kind of specific, real-world skills they need to get and keep a job, through a combination of detailed instruction and hands-on experience.

When Aldridge first connected with Goodwill in September 2017, she was dealing with several barriers to immediate employment. Transportation was challenging, as she didn’t have a driver’s license or own a car. Aldridge also had a limited work history with long employment gaps (间断) , meaning she missed out on learning important skills, such as working a credit card machine. On top of that, her physical health issues were also a problem.

According to Kayleigh Duff, a career specialist at Goodwill of Central Iowa, the biggest barrier Aldridge had to overcome was from within. “She said outwardly that she had all of this confidence and that she knew how strong a worker she was, but I don’t think she truly believed it herself.”

Thankfully, Aldridge had plenty of people on her side to provide motivation and guidance. She originally started off in the food service training program but was eager to enter the retail (零售) skills program, since she had previously worked at the Salvation Army and Subway. When Aldridge mentioned her interest in retail, Duff recognized that her go-getting attitude would be a perfect match for the program.

The seven-week retail skills training is a systematic program combining classroom instruction with on- the-job experience at a Goodwill store. As Aldridge progressed and graduated from the program, she became more confident in her abilities.

Duff said it was great to see how Aldridge grew into the devoted, driven worker she is today. “She has this strong desire, this longing to succeed. And she knows that she’s able to do that, although she has fallen short in the past.”

1What can be learned about Goodwill’s training programs?

A.They combine theory with practice.

B.They guarantee a good job for participants.

C.They are designed mainly for the unemployed.

D.They were established in the autumn of 2017.

2What was the biggest problem Aldridge faced according to Duff?

A.Poor health.B.Poor working skills.

C.A lack of confidence.D.A lack of a driver’s license.

3Why did Aldridge change her training program?

A.She wanted to attend a more systematic program.

B.She wanted to gain some hands-on experience.

C.She was more interested in retail.

D.She followed Duff’s advice.

4What’s the main idea of the text?

A.A 50-year-old devotes herself to Goodwill.

B.Goodwill helps a 50-year-old turn her life around.

C.Goodwill training programs spring up around the world.

D.Success is closely linked to appropriate training programs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网