题目内容

根据汉语意思或所给的首字母写出恰当的单词,补全句子,一空一词。(共10小题;每小题1分,满分10分)

1.As far as I am c________, the best color is red.

2.The public p__________ the government by marching on the street.

3.Parents won’t miss the opportunity to put forward their opinion r____________ the drop of homework burden at primary school.

4.Woolen sweaters, s________ when washed, don’t appeal to consumers.

5.Experts believe that this marks a major b___________ in China in the basic research on the treatment of hypertension.

6.Access to the club is r____________ to members only.

7.There is a woman who is always ________ her ________ ________ her ______.

有一女子,总是说错话,出口必使人尴尬。

8.She _____ __________ ______ sea food as a child. 她小时侯对海产品过敏。

9.My toothache is killing me. I hope I can ________ ________ till my dentist comes back.

牙疼死了!我真希望我能挺到牙医回来的时候。

10.Vow,your appearance is i___________ _____ your twin sister. 哇!你和你双胞胎姐姐长得一模一样。

 

1.concerned

2.protested

3.regarding /respecting

4.shrinking

5.breakthrough

6.restricted

7.putting foot in mouth

8.was allergic to

9.hold out / hold on

10.identical to

【解析】

试题分析:

1.考查固定短语。固定短语:as far as sb be concerned 意思是“就某人而言”,故答案填concerned。句意:就我而言,最好的颜色是红色。

2.考查动词用法和对语境的理解。根据句中的marching on the street可知公众对政府进行抗议,根据语境可知用过去时,填protested。

3..考查介词用法和语境理解。根据句子内容可知空格后是观点的具体内容,而且后面是名词短语,故应该用介词regarding /respecting。

4.。考查非谓语动词和语境理解。从常识可知羊毛衣物当用水洗的时候会缩水,根据结构可知此处是做结果状语,故用现在分词shrinking。

5.breakthrough。根据句意和搭配可知此处指取得一项医学突破,固定短语:make a breakthrough 意思是“取得突破”,故答案填breakthrough。

6.。考查固定短语和语境理解。根据空后内容可知俱乐部只限会员进入,再根据首字母提示可知填restricted, be restricted to “局限于”。

7.。考查固定短语。根据汉语提示可知填现在分词短语putting foot in mouth 。 固定短语:put one's foot in one's mouth “说错话”。

8.。考查固定短语。根据汉语提示可知用一般过去时,填was allergic to .固定短语:was allergic to意思是“对……过敏”。

9.。考查固定短语。根据汉语提示可知填hold out或者hold on。固定短语:hold out或者hold on意思是“坚持”。

10.。考查固定短语。根据汉语提示可知填identical to。 固定短语:be identical to 意思是“与……,一致,一模一样”。

考点:考查学生对单词短语的识记和语境理解。

练习册系列答案
相关题目

In her new book, “The Smartest Kids in the World”, Amanda Ripley, an investigative journalist, tells the story of Tom, a high­school student from Gettysburg, Pennsylvania, who decides to spend his senior year in Wroclaw, Poland. Poland is a surprising educational success story: in the past decade, the country raised students' test scores from significantly below average to well above it. Polish kids have now outscored American kids in math and science, even though Poland spends, on average, less than half as much per student as the United States does. One of the most striking differences between the high school Tom attended in Gettysburg and the one he ends up at in Wroclaw is that the latter has no football team or teams of any kind.

That American high schools spend more time and money on sports than on math is an old complaint. In December, when the latest Program for International Student Assessment (PISA) results are announced, it's safe to predict that American high­school students will once again show their limited skills in math and reading, outscored not just by students in Poland but also by students in places like China, Finland, Singapore, and Japan. Meanwhile, they will have played some very exciting football games, which will have been breathlessly written up in their hometown papers.

Why does this situation continue? Well, for one thing, kids like it. And for another, according to Ripley, parents seem to like the arrangement, too. She describes a tour she took of a school in Washington D.C., which costs thirty thousand dollars a year. The tour leader ­ a mother with three children in the school ­ was asked about the school's flaws (瑕疵). When she said that the math program was weak, none of the parents taking the tour reacted. When she said that the football program was weak, the parents suddenly became concerned. “Really?” one of them asked worriedly, “What do you mean?”

One of the ironies of the situation is that sports show what is possible. American kids' performance on the field shows just how well they can do when expectations are high. It's too bad that their_test_scores_show_the_same_thing._

1.Tom decides to spend his senior year in Poland because ________.

A.he intends to improve his scores

B.Polish kids are better at learning

C.sports are not supported at schools in Gettysburg

D.he wants to be the smartest kid in the world

2.According to Paragraph 2, we know that ________.

A.PISA plays a very important role in America

B.little time is spent on sports in Japanese schools

C.American students do better in both math and sports

D.too much importance is placed on sports in America

3.The underlined sentence in the last paragraph means ________.

A.low expectations result in American students' poor PISA performance

B.high expectations push up American students' academic performance

C.American students' academic performance worries their parents a lot

D.lacking practice contributes to American students' average performance

4.The purpose of this article is to ________.

A.compare Polish schools with those in America

B.call on American schools to learn from the Polish model

C.draw public attention to a weakness in American school tradition

D.explain what is wrong with American schools and provide solutions

 

For kids and many adults, a San Diego vacation means theme parks and other attractions. Before heading to a park, call or check its website for updated hours of operation; many parks have seasonal or holiday hours. Ticket prices listed here are for general admission, single-day use only.

Sea World San Diego

A 6-minute ride called Journey to Atlantis, which is to open in late May, tells the legend of the island nation. After the ride of Greek fishing boats, folks can visit a new exhibit of dolphins, which have not been on display at the park since 1998.

DETAILS: General admission is $46.95 for adults, $37.95 for children aged 3-9, free for children 2 and younger. 1-800-380-3230 or www.seaworld.

San Diego Zoo

There’s not much in the way of new attractions. The zoo has a baby panda, Mei Sheng. Nighttime Zoo, a program popular with families, starts June 26.

DETAILS: General admission is $21 for adults, $14 for children aged 3-11, free for children 2 and younger. 1-(619)-234-3153 or www.sandiegozoo,org.

Maritime (海的) Museum of San Diego

The HMS Surprise, the 18th-century British warship featured in the film Master and Commander, is on exhibit through Nov. 30.

DETAILS: The ship is in use for tours from 9 am to 8 pm daily. Admission is $8 for adults, $6 for seniors and children aged 13-17, $5 for kids aged 6-12, and free for kids 5 and younger. 1-(619)-234-9153 or www.sdmaritime.org.

Old Town Trolley Tours

Visiting relatives or friends in San Diego? They can get a hometown pass and ride for free with your paid admission.

DETAILS: The main ticket booth (售票厅) is in Old Town at 4010 Twiggs. Hours are from 9 am to 5 pm, daily $25. www.historictours/sandiego.

1.The purpose of this passage is to _____.

A. warn B. amuse C. persuade D. guide

2.If you want to enjoy the performance of dolphins, you should go to _____.

A. Sea World San Diego B. San Diego Zoo

C. Maritime Museum of San Diego D. Old Town Trolley Tours

3.If a couple visits San Diego Zoo with their children, one aged 3 and the other 2, the admission will be _____.

A. $ 35 B. $ 49 C. $ 56 D. $ 70

 

I remember the first time that I was extremely happy, I was about 8 years old when for the first time, there was a computer in the classroom. I remember that my teacher allowed each student to take turns to play various educational games on the computer. One day, I found the source code for one of these games. Without knowing or being taught any programming language, I was able to figure out some of the BASIC code. I just gave myself a limitless number of lives in the game, so I could continue playing it forever. This was also my first introduction to algebra, and I didn’t even know it at the time. This was a decisive moment in my life. I was quite excited because of what I was learning and what I was able to do. As a result, I was enthusiastic for the rest of my life about self-learning and computers, and I was quite happy doing them too.

I’ve noticed that people who are truly content with life are enthusiastic about what they do. This enthusiasm, along with good health, is the key to being happy. It also leads to self-confidence and content in life too. It may also lead to success, wealth and achievements.

Success , wealth or achievements can also bring some people happiness , yet I know plenty of rich people who are unhappy . I know many people with successful businesses that are not happy with what they are doing .I know people who continuously buy themselves new toys , such as cars , computers ,and televisions ,yet never seem content for too long .Please remember , happiness is the journey of life , not the destination.

1.What can we know from Paragraph 1?

A. The author has a great talent for algebra.

B. Creative thinking is necessary for every child.

C. The BASIC code of the computer is not difficult.

D. The author’s experience in his childhood changed his life.

2.The author wants to tell us through the first paragraph that___________.

A. interest is the best teacher

B. children are the hope of the future

C. young people are fearless

D. where there’s a will , there’s a way

3.What is the secret of happiness in the author’s opinion?

A. Success and wealth.

B. Gifts and self-confidence.

C. Enthusiasm and good health.

D. Knowledge and achievements.

4.We can infer from the last paragraph that ___________.

A. rich people generally feel unhappy

B. wealth can’t bring people any happiness

C. one will feel unhappy once he has gained all the things he wants

D. being enthusiastic about what you are doing is more important than wealth

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网