题目内容
请阅读伦敦博物馆将要举行的系列讲座的基本信息:
A
Lecturer: Professor Jennifer Jenkins The Million Women Study
Wednesday, 28 May 2014 - 6:00 pm Museum of London
Subject: Health, Medical science
B
Lecturer: Professor Catherine Fisk Women in Red
Tuesday, 4 March 2014 -6:00 pm Museum of London
Subject: Art and literature, History, Religion
C
Lecturer: Professor Michael Carroll How modern scientific knowledge helps to prevent blindness
Wednesday, 26 February 2014 - 6:00 pm Museum of London
Subject: Medical science, Vision and the eye
D
Lecturer: Professor Justin Hughes Designing IT to make Healthcare Safer
Tuesday, 11 February 2014 - 6:00 pm Museum of London
Subject: Disease history, Health
E
Lecturer: Professor Arti Rai How the Earth Moves
Wednesday, 2 April 2014 - 1:00 pm Museum of London
Subject: Astronomy, Science
F
Lecturer: Professor Koleman Strumpf What’s Happened to Childhood?
Thursday, 6 February 2014 - 6:00 pm Museum of London
Subject: 20th century history, Heritage, History
以下是上述系列讲座的简介。请将讲座的简介与讲座的基本信息匹配起来。
1.This lecture about women in red considers the visual representation of the fallen women, whose fashionable dress in the nineteenth century had a moral dimension. It introduces the theme of the morality and modernity of fashion.
2.This lecture will draw on a national study of millions of women’s health in cooperation with Cancer Research UK and the National Health Service, aiming to answer many outstanding questions about the factors affecting women’s health.
3.This lecture focuses on computer and IT systems in hospitals, the sixth biggest killer ahead of road accidents, including mobile devices, what’s wrong with them and how they can be improved. Such problems are common, and by no means limited to health care.
4.This lecture focuses on our spaceship. Earth is in constant motion. This is a story of our evolving understanding of the geography of Earth’s position in space-a story of astrometry from the ancient Greeks to the most modern satellite, Gaia.
5.The new exciting technologies are likely to play an increasing role in eye-care. What they are likely to achieve will be discussed in this lecture. Gene treatment and other ways have all been studied as potential treatments for a variety of eye diseases.
1.B
2.A
3.D
4.E
5.C
【解析】
试题分析:题目要求给五个讲座匹配各自对应的基本信息,主语考查学生准确获取有效信息的能力。
1.This lecture about women in red”定位到讲座B,讲座B是关于“Women in Red”的,故选B。
2.millions of women’s health ...about the factors affecting women’s health”定位到讲座A,讲座A中的基本信息“The Million Women Study...Health, Medical science”与简介相符,故选A。
3.This lecture focuses on computer and IT systems in hospitals, the sixth biggest killer ...and by no means limited to health care”定位到讲座D,讲座D“Designing IT to make Healthcare Safer”是关于如何让信息技术变得更有利于人类健康,故选D。
4.Earth is in constant motion ...the geography of Earth’s position in space”等信息可定位到讲座E,讲座E“How the Earth Moves”是关于地球运动的,故选E。
5.play an increasing role in eye-care ...treatments for a variety of eye diseases”可知,此讲座与眼部疾病有关,讲座C“How modern scientific knowledge helps to prevent blindness”是关于医学和眼部健康的,故选C。
考点:考查获取有用信息的能力