题目内容
There are good people in this world. Many don't have the means to give,but they do help others.
They really shine this time of year. Maybe it's the season or maybe people notice more during the holidays. In one day,I read about two heroes to humani?ty. One is an anonymous donor from Kansas City,Missouri. They call him "Se?cret Santa". Every Christmas,he shows up at homeless shelters,food banks and other places where people in need go for help. He hands $ 100 bills to those in need. This year he travelled to parts of New York and New Jersey,where many lost everything to hurricane Sandy.
Escorted (护送) by a police motorcade made up of policemen from both New York and New Jersey,Secret Santa visited the hardest hit areas and distributed $ 100,000 to those in need.
That same day,I read about a man who has much less than Secret Santa to give away.
On November 14,2012,New York police officer Lawrence DePrimo was patrolling Times Square,when he noticed a homeless man sitting on the sidewalk. His feet were bare—no shoes or socks. Officer DePrimo was heavily dressed but was still cold that night. He wore two pairs of socks to fend off the cold.
He walked up to the man,asked him for his shoe size,went inside a nearby-shoe store and paid seventy-five dollars,walked outside,and handed him the new socks and winter boots. The man's face glowed with delight as he accepted the gift.
Officer DePrimo did this with no thought of being recognized for his kind?ness. The daughter of a former policeman 9 Jennifer Foster, witnessed the event and took a picture that tells a story that many will never forget―a kind man giving from his own savings to a man who was cold and had nothing.
What would this world be like with more people like Secret Santa and officer DePrimo?
It could be a beautiful place.
1. What should be the best title for this passage?
A. It could be a beautiful place
B. An American policeman helped a homeless man
C. Who is the Secret Santa?
D. Who is the kindest person?
2. Which of the following is TRUE about this passage?
A. The Secret Santa refers to Lawrence DePrimo.
B. Hurricane Sandy made many people homeless in New Jersey.
C. This year the Secret Santa donated $ 100,000 in total.
D. The homeless knew who the Secret Santa was at last.
3. The underlined phrase "fend off" can be replaced by " ",
A. keep off B. put off C. hold out D. put on
4. The passage is developed by .
A. providing different examples
B. following the order of time
C. making comparisons
D. analysing causes
[文章大意]本文介绍了两位好心人帮助处于困境中的人。如果人人都像他们一样,那么这个世界将会变得非常美好。
1. A主旨大意题。根据文章的内容以及文章最后一句话可知,文章的标题应为A项。而B、 (:过于片面;D项过于宽泛。
2. B细节理解题。根据第二段中的"This year he travelled to parts of New York and New Jersey,where many lost everything to hurricane Sandy."可知,有许多新泽西人受到了飓风桑迪的影响而无家可归。
3. A词义猜测题。根据上文的内容可知,DePrimo警官穿着厚衣服但仍感到冷。他穿着两双抹子来抵挡寒冷。keep off不接近,避开;put off推迟;hold out维持;put on 穿上。
4. A写作手法题。文章首段提出文章的主题,而接下来举出两个例子,一个是"神秘圣诞老人",另一个是用自己的工资来帮助街边无家可归的人的警官。并且最终得出结'论:如果有更多的"神秘圣诞老人"和好心的警察,这个世界就能成为一个美丽的地方。故选A项。