题目内容

(2014·苏锡常镇四市调研)You know it’s love when all you want is that person to be happy,________you’re not part of their happiness.

A.even if B.as if

C.if only D.if ever

 

A

【解析】考查连词。句意为:当你所想的一切就是让那个人幸福,即使你并不是他们幸福的一部分,那么你懂的这就是爱了。根据句意可知,此处应用even if即使,虽然。as if好像;if only但愿;if ever假如。

答案: A

 

练习册系列答案
相关题目

There are many older people in the world and there will be many more. A little-known fact is that over 60 percent of the older people live in developing countries. According to the World Health Organization, by 2020 there will be 1 billion, with over 700 million living in developing

countries.

It is a surprising fact that the population ageing is particularly rapid in developing countries. For example, it took France 115 years for the proportion of older people to double from 7 percent to 14 percent. It is estimated to take China a mere 27 years to achieve this same increase.

What are the implications of these increased numbers of older folk? One of the biggest worries for governments is that the longer people live ,the more likelihood there is for diseases and for disability. Attention is being paid to the need to keep people as healthy as possible, including during old age, to lessen the financial burden on the state.

Another significant problem is the need for the younger generations to understand and value the older people in their society. In some African countries, certainly in Asia, older people are respected and regarded as the ones with special knowledge. Yet traditions are fading away daily, which does not ensure the continued high regard of older people. As society changes, attitudes will change.

Much needs to be done to get rid of age discrimination (歧视) in employment. Life-long learning programs need to be provided to enable older people to be active members in a country's development.

Social security policies need to be established to provide adequate income protection for older people. Both public and private schemes are vital in order to build a suitable safety net.

To achieve equality in such matters will take considerable time and effort. One thing is sure:there is no time to be lost.

1.The proportion of older people .

A. is bigger in developed countries than in developing countries

B. will increase much faster in China than in France

C. is one-seventh of the population in developing countries

D. will be sixty percent in developing countries by 2020

2.According to the passage, which of the following are governments most worried about?

A. The longer life and good health of people.

B. The diseases and disability of older people.

C. The loss of taxes on older people.

D. The increasing respect for older people.

3.It is stated directly in the passage that older people should .

A. be treated differently in different cultures

B. enjoy a similar lifestyle

C. be valued by the younger generations

D. be ignored as society changes

4.Which of the following measures is NOT mentioned to solve the population ageing problem?

A. Getting rid of age discrimination in employment.

B. Ensuring adequate income protection for older people.

C. Supplying life-long learning programs to older people.

D. Providing free health care for sick older people.

5.The author concludes in the last paragraph that .

A. governments have spent lots of time in solving the ageing problem

B. people are too busy to solve the population ageing problem

C. population ageing is a hard problem,but it needs to be solved urgently

D. much time and effort will be lost in solving the ageing problem

 

While income worry is a rather common problem of the aged, loneliness is another problem that aged parents may face. Of all the reasons that explain their loneliness, a large geographical distance between parents and their children is the major one. This phenomenon is commonly known as “Empty Nest syndrome”.

In order to find better chances outside their countries, many young people have gone abroad, leaving their parents behind with no clear idea of when they will return home. Their parents spend countless lonely days and nights, taking care of themselves, in the hope that someday their children will come back to stay with them. The fact that most of these young people have gone to Europeanized or Americanized societies makes it unlikely that they will hold as tightly to the value of duty as they would have if they had not left their countries. Whatever the case, it has been noted that the values they hold do not necessarily match what they actually do. This geographical and cultural distance also prevents the grown-up children from providing response in time for their aged parents living by themselves.

The situation in which grown-up children live far away from their aged parents has been described as “distant parent phenomenon”, which is common both in developed countries and in developing countries. Our society has not yet been well prepared for “Empty Nest Syndrome”.

1.According to the passage, the loneliness of aged parents is mainly caused by ________.

A. their earlier experience of living alone

B. the poor living conditions in their native countries

C. the common worry that they have not saved much money

D. the distance between where parents live and where their children live

2.Many young people have gone abroad, leaving their aged parents behind, to ________.

A. realize their dreams in foreign countries

B. seek a better place for their aged parents

C. live in the countries with more money

D. continue their studies abroad

3.If young people go abroad, ________.

A. they do not hold to the value of duty at all

B. they can give some help to their parents back home

C. they cannot do what they should for their parents

D. they believe what they actually do is right

4.From the last paragraph, we can infer that ________.

A. the situations in the developed and developing countries are different

B. “Empty Nest Syndrome” has arrived unexpectedly in our society

C. children will become independent as soon as they go abroad

D. the aged parents are not fully prepared for “Empty Nest Syndrome”

5.The society discussed in the passage is most probably ________.

A. France B. America C. China D. Britain

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网