题目内容

【题目】假设你是李华,你的美国朋友James由于不爱运动、吃垃圾食品上瘾等原因陷入了肥胖的困扰中,非常苦恼,请你通过电子邮件给他提一些建议和意见,帮助他减肥。

注意:

1.词数:100左右(开头和结尾已给出但不计入总词数)

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

Dear James,

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

【答案】Dear James,

I have received your e-mail telling me that you are not interested in taking exercise and that you are addicted to eating junk food.Now you are worried about gaining weight. If you want to lose weight, what you should first do is find out why you are overweight

From your e-mail, it seems that there are two reasons: lack of exercise and an unbalanced diet. I have two suggestions. First, setaside time to exercise regularly. Only in this way can you keep slim. Second, eat more healthy food and stay away from junk food.There are stores that specialize in healthy food, which is a lile more expensive but can make a big difference.

I hope my suggestions are helpful. Looking forward to your reply.

Yours,

Li Hua

【解析】

本篇书面表达属于应用文,要求写一封电子邮件。

1步:根据提示可知,本篇为一封电子邮件;你的美国朋友James由于不爱运动、吃垃圾食品上瘾等原因陷入了肥胖的困扰中,非常苦恼,请你通过电子邮件给他提一些建议和意见,帮助他减肥。

2步:根据写作要求及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。

3步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。

范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如I have received your e-mail telling me that you are not interested in taking exercise and that you are addicted to eating junk food.;倒装的运用Only in this way can you keep slim.全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The importance of self - improvement often goes unnoticed. Truth is - you can't run away from yourself. The idea should be to focus on continuous self - development at every stage of life.

1

Increase Self - awareness.

The first step of self - improvement asks you to become more self - aware. Self - awareness is an ongoing journey. As life goes on, you meet with different experiences and challenges. 2 To be on the path of self - improvement, it' s important to never lose touch with yourself.

Enhance Strengths.

Self - improvement lets you identify your personal strengths. 3 It gives you a better understanding of what you are working and where you are likely to be promising. It helps you set life goals and make them happen.

Step Out of the Comfort Zone.

Choosing to work on improving yourself requires you to step out of your comfort zone. It lets you face your fears, try new things, and challenge yourself. There will be times when you'll discover a new side of your personality. 4 Don't let failures get you frustrated. And never get self - satisfied and too comfortable in familiar spaces because life begins outside your comfort zone.

5

People who're invested in their continuous self-improvement come with an extremely positive attitude towards learning. Instead of being ignorant and escaping from their problems, they make it a point to learn from their mistakes to grow and succeed. This is a wonderful quality to have as having a learning attitude is essential in achieving success.

A. Form a Positive Attitude.

B. Develop a Learning Attitude.

C. And knowing your strengths is important.

D. However, there'll also be times when you'll fail.

E. They make you more aware of your personality, thoughts and feelings.

F. After all, you can only achieve what you want when you know what you want.

G. Here're some reasons why self - improvement is important regardless of your age.

【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数为150左右。

Long ago, there was a big apple tree. A little boy loved to come and play around it every day. He climbed to the top of the tree, ate the apples, and took a nap under the shadow. He loved the tree and the tree also enjoyed playing with him.

As time went by, the little boy grew up and he no longer played around the tree.

One day, the boy came back to the tree, appearing sad. “Come and play with me," the tree asked the boy gently.

“I am no longer a kid I won't play around trees anymore," the boy replied, “I want toys. I need money to buy them. ”

Sorry, but I don't have money. However, you can pick all my apples and sell them. Then, you will have money." They boy was so excited that he picked all the apples on the tree and left happily. The boy didn't come back after that.

The tree was upset.

One day, the boy returned and the tree was so joyful. “Come and play with me," the tree said.

“I don't have time to play. I have to work for my family. We need a house for shelter. Can you help me?" “Sorry, I don't have a house. But you can cut off my branches to build your house. ” So the boy cut all the branches of the tree and left with delight.

The tree was glad to see him happy but the boy didn't appear since then. The tree was again lonely and sad.

One hot summer day, the boy returned and the tree was delighted. “Come and play with me!” the tree requested.

“I am sad and becoming old. I want to go sailing to relax myself. Can you give me a boat?" “Use my trunk to build the boat and you can sail and be happy. ” So the boy cut the tree trunk to make a boat. He went sailing and did not show up for a long time.

Paragraph 1:

Many years later, the boy finally returned.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2:

The apple tree is our mother.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一段,使之构成一个完整的故事。续写的词数应为80左右。

When the young horse Daisy May came to us, she was pregnant (怀孕的). With no related experience, I was unprepared for what might come next.

After some difficulty, Daisy’s baby was born. I heard a gurgling noise. I couldn’t believe that baby was breathing and blinking his big brown eyes at me! We called him Samson, and of course I became his mother as much as Daisy was. I prepared to bottle-feed him, but Samson quickly found his natural food source. Thank God! This new mother was going to stay with her baby.

Samson has grown up surrounded with loving companions. I had to separate Daisy and Samson for a few hours a day when he was nine months old to wean (使……断奶) him, but otherwise he goes wherever she does. I think she would be lost without him. His horse stepdad Bernard taught him to always be ready to have fun. They enjoy playing football together and going for a roll on a hot summer day.

I asked a worker to make a harness (马具) for my three little horses. When I brought it home I taught them one by one how to pull a cart. Samson watched and freely followed Daisy. When he was three, I put the harness on him and he knew exactly what to do.

The most exciting thing about Samson is that he has become a little famous for his talents. Last winter, I wondered how Samson would feel about dragging a plastic sled behind him with me sitting on it. No problem at all- we moved smoothly across the snow.

People came from all over to see him perform.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

A light knock on the door brought me from my kitchen. Because we had just moved into the neighbourhood, I couldn’t imagine who it would be. Opening the door, an old man stood there, who was dressed in dirty clothing and wearing dirty rubber boots. His hand hung a plastic bag.

“Can I help you?” I asked.

“Would you like to buy some fresh garden vegetables?” His blue eyes were hopeful.

“Are they from your garden?” I looked inside his plastic bag and saw some carrots with soil.

“Yes,” His voice was soft. “And I can get some apples from a tree in my yard. Would you like some of those, too?”

My heart softened, and I wondered if he is badly in need of the bit of money. With a sigh, I said, “Please step inside and I’ll get my money.”

The next day, he knocked at our door again. This time, my little four-year-old daughter got there first. “Oh, hello. Would you like to come in for tea?" Without a second thought, the old man stepped inside and held out a broken basket with several bruised (擦伤的)apples. “From my tree,” he said, removing a worn cap. “You might like to make a pie. ”

The three of us sat at the kitchen table and drank our tea. It was obvious that my daughter liked hosting a visitor in her never-ending questions. “What is your name? Where do you live? Why are your clothes so dirty?”

The homeless-looking man laughed as he answered each question. His name was Mr. Locket and he lived around the corner. His wife had passed away several years before, and his children all lived far away. He was lonely. His need for company had sent him door to door selling fruit and vegetables. Ours was the only door opened to him that day.

注意:1.所续写短文的词数应为150左右;

2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;

3.续写部分分为两段,每段的开头语已经为你写好;

4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1:

When he finished the tea, he said he had to go home and promised to return the next day.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2

Several years later, a small envelope was delivered to our home—a letter from the old mans daughter.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 There are many barriers on the way to success. Fortunately, most of them can be overcome 1 I'd like to show the four most important strategies I know to overcome success barriers.

1. Decide what success means to you.

Everybody wants success. For some, success means making a lot of money for others it means having great relationships with great people. If you're not clear on what success means to you, you're going to chase an unclear version of success, which constitutes a major barrier in achieving it. 2 You're never going to catch it.

2. Look at the barrier as an outsider.

Imagine that the goal you want to reach is not yours — it's someone else's. And the obstacle that prevents reaching it is theirs as well. And as an outsider, you have a taste for problem solving. 3 It's like seeing your situation with new eyes, and often you'll be amazed at the resolutions you'll see with these new eyes.

3. Inform yourself.

4They have a good comprehension of the situation and the obstacle, so it's easy for them to see appropriate ways to overcome it. How to do these? By constantly learning, especially in the areas where you want to achieve performance, and keeping yourself very well informed.

4. Keep trying.

I find that many people don't overcome obstacles because they only try one or two ways to overcome it, and if these don't work, they give up. In order to overcome the obstacle, you'll need to try several solutions, and move from one to another based on the results you get. 5

A. It's like chasing a ghost.

B. Eventually you'll find the best solution.

C. It's not always easy, but it's almost always possible.

D. Give this strategy a try in dealing with obstacles you face.

E. If a solution doesn't solve your problem, look at the problem again.

F. The people who are best at overcoming success obstacles are very well informed.

G. Well-informed persons must get information from many different news resources.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网