题目内容

【题目】阅读理解
My 17-year-old daughter went off to college and having her away from home brought back memories of watching Peter Pan when she was little. In the classic TV production, one scene in particular impressed me: when Mrs. Darling puts her children into bed. As she turns off the last of the night light, she takes one last look at the bedroom and says, “Dear night lights, protect my sleeping children.” As a mother, I know how much she loves her children.
It has been several weeks since we took our daughter to college and she seems to be adjusting well after a short period of homesickness. For us, though, it's another story. Like most parents, I love checking in on my children at night. But now she's gone, and I find night times the hardest. I miss her most at night.
In my neighborhood, most of the parents whose kids are off to college are dealing with similar melancholy. My husband is filled with anxiety. One friend talked about getting this sick feeling in her stomach as she prepared for the college drop-off. We complained that many of us were too busy to truly enjoy being with our children while we had them.
For us moms, seeing Toy Story 3 only made the sadness worse as we watched the character Andy, who is the same age as our kids, say goodbye to his childhood as he prepares to leave for college. And it's not just “first-time” parents like me. Two moms who have kids already well into college said the separation didn't get any easier. “You feel like something has been taken away from inside you” said one of them.
I imagine things will get easier with time, especially as I see my daughter adjust to college life. Meanwhile, as I keep my cell phone close to me in bed and text my daughter goodnight and sweet dreams every night, I like to think that messages serve as a night light that keeps her safe.
(1)The writer was deeply impressed by the scene in Peter Pan because ________.
A.the scene showed a mother's deep love for her children
B.the scene was very exciting and interesting
C.the scene taught her and her daughter a good lesson
D.she watched the scene with her daughter
(2)After her daughter went to college, the writer ________.
A.realized she hadn't done enough for her daughter
B.often cried as she missed her daughter so much
C.didn't get used to the change for a long time
D.failed to have a good sleep every night
(3)What is the underlined word “melancholy” in Paragraph 3 similar in meaning to?
A.Happiness.
B.Anger.
C.Excitement.
D.Sadness.
(4)According to the last paragraph, why did the writer keep her cell phone close to her in bed?
A.To call her daughter any time.
B.To wait for her daughter's calls.
C.To wait for her daughter's messages.
D.To say good night to her daughter.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
(4)D
【解析】本文讲述了孩子离家以后父母对孩子的思念之情。
(1)A推理题。根据第一段最后一句As a mother, I know how much she loves her children.可知那一幕引起了我的共鸣,妈妈对孩子的思念是多么的强烈。故选A。
(2)C推理题。根据第二段的最后两行Like most parents, I love checking in on my children at night. But now she's gone, and I find nighttimes the hardest. I miss her most at night.可知我还不习惯女儿离家。故选C。
(3)D猜测词义题。由上下文可知孩子离家,父母都感觉难过。所以这个词应该是表示难受。故选D。
(4)D推理题。根据最后一段中as I keep my cell phone close to me in bed and text my daughter goodnight and sweet dreams every night, I like to think that messages serve as a night light that keeps her safe.给我女儿发短信,问晚安,每晚做一个甜美的梦。我认为每晚的一个短信能保持她的安全。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The increasing environmental problems and need for eco-friendly products and services are creating a new job section of green-collar jobs. 1 It is expected that by 2025 about 25% of the jobs in developed countries will be of green-collar jobs. Doesn’t the data look promising for the future?

2 And jobs will pop up at every income level, from environmental manager to gardener. For example, many countries including the United States have understood that fossil fuels have negative effect on the environment which can later become a serious danger to mankind. 3 The increasing demand of newer resources has created the need for experts and researchers who can find better ways to deal with the ongoing needs. In addition, in order to meet the increasing demands of environment-friendly equipment, both green product designer and educated and trained workers are needed. Management of environmental organizations also demands a large number of environmental managers.4 Internet is undoubtedly the best way to find information on almost any matter. Nowadays, different kinds of jobs are being posted online. Search through a couple of job websites to look for a bright future in energy conversion and recycling of waste management. Check regularly and find the right work for yourself. 5

A. People who read newspapers can also find different kinds of green-collar jobs.

B. People who take green careers will be well paid.

C. Where can you find green-collar jobs?

D. Green-collar jobs have become a bright career chances for all.

E. Many countries of the world have realized the importance and need for energy-saving products and services.

F. As a result, possibilities are being explored to find alternatives to satisfy demands in a better way.

G. Forget the blue–collar and white–collar categories.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
There are so many things we do in our daily lives that have become a “habit”, How you answer the phone is a habit. The way you sit in the car when you drive is a habit. Have you ever tried to change the way you do something, after you've done it in a certain way for so long? It's easy to do as long as you think about it. The minute your mind drifts to something else, you go right back to the old way of doing things. It's a way of doing things that has become routine or commonplace. To change an existing habit or form a new one can be a tedious(单调乏味的) task.
Let's pick something fairly easy to start with, like spending 15 minutes in the morning reading the Bible. If you want to turn something into a habit that you do every day, you have to WANT to do it. Make a firm decision to do this on a daily basis.
Imprint(铭刻) it in your mind. Write several notes to yourself and put them in places where you will see them. By the alarm clock, on the bathroom mirror, on the refrigerator door, in your briefcase, and under your car keys are good places to start.
After the newness wears off, then you will have to remind yourself, “Hey, I forgot to. . . ”. Keep using the notes if you have to. Some people say it will take over a month to solidify(变得稳固) it and make it something you will do without having to think about it. I tend to agree with the last statement. Two to three weeks will help you to remember, but thirty days or more will make it a part of your everyday routine.
A. What is a “habit” anyway?
B. Is doing things in an old way good?
C. Brushing your teeth is a habit.
D. Forming a bad habit is easy.
E. It takes 16 to 21 times of repeating a task to make it a habit.
F. If you don't, you will find a way to do everything but that.
G. That's something you won't necessarily have to think about before you do it — habit.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网